От х:

Днес в x:

Данъчните в Хасково друснали 461 акта, втори в страната

Хасковската данъчна дирекция е на второ място в страната по брой издадени актове след извършени проверки според доклада на Агенцията за първото полугодие на 2008 година. Териториалната дирекция е изпреварена само от София-град, която е с многократно по-големи мащаби.

2 769 са проверените и инвентаризирани обекти и лица от хасковските инспектори през първите 6 месеца на годината. В резултат на наложения контрол са установени 1 011 нарушения. Повечето от съставените актове – 461 са заради нередности при осигуряването на работници и подаването на информация за осигурителните вноски в НАП. 179 са констатираните случаи на липса на касови бележки, разминавания между касовата наличност и отчетените продажби и липса на отчети. 24 са запечатваните търговски обекти.

Най-много проверки през периода са направени по осигурителното законодателство - в 1 522 фирми. 705 са закритите обекти – заведения, промишлени и хранителни магазини, инспектирани по Наредбата за регистриране и отчитане на приходите от продажби. Проверявани са още зали за хазарт, валутно-обменни бюра и складове за търговия на едро.

Издадените наказателни постановления от НАП-Хасково за първите 6 месеца на годината са 809 с наложени санкции в размер на 63 050 лева.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини