От х:

Днес в x:

Рибари: Скандал! Прецакаха ни с наградите на “Мандра”

Софиянци ни прецакаха на язовир "Мандра", като прекратиха състезанието рано сутринта в неделя, възроптаха местни риболовци. Турнирът бе обявен за двата почивни дни. Те отишли втория ден, нарамили въдиците, но с удивелние видели, че на брега вече се раздават призовете. Те не са никак малки – първа награда бе маркова щека, която струва 1500 лева, втората е 1000 лева, третата – пак щека с цена също около един бон, обясниха разочаровани рибари.

Състезанието "Майстор на годината" на яз. "Мандра" се организира от клуб "Майсторски риболов". Шефът на едноименния магазин в София Ивайло Христов е един от организаторите на турнира.



На "Мандра" през уикенда се бяха струпали запалени въдичари от цялата страна. Имаше състезатели от Варна, Бургас, Ловеч, Велико Търново, Кърджали, Пловдив, София, дори от съседна Румъния.

Наградният фонд се формира от таксата за участие, която всеки състезател заплаща, обясниха местните риболовци. Тя е 100 лева.
Имат ли право организаторите да прекратяват състезанието, питат те ядосано. Освен това всеки участник си бил направил стратегия за турнира. Тактиката на працаканите била първия ден да не се набиват в очи, а да ударят конкуренцията на финалната права в неделя.



Първият на състезанието, софиянец, разбира се, бил класиран с 12 кила риба, което било детска играчка за местните. Но софиянци пак успели да ги прецакат.



Състезанието се проведе по международни правила, обясни по телефона за Haskovo.net шефът на "Майсторски риболов" Ивайло Христов. Те определят кога се прекратява едно състезание – когато вали силно, има гръмотевици и е опасно за състезателите, за които като организатор нося отговорност, добави Христов.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини