От х:

Днес в x:

Доживотен затвор за убийството на таксиджия

Сливенският окръжен съд осъди убийците на таксиметровия шофьор Живко Димитров от Сливен, извършено на 3 януари 2007 г. в околностите на града.
Съдия Светла Цолова наложи на 29-годишния Захари Захариев, който е физическият убиец, присъда доживотен затвор. Съучастникът му Диян Митев (28 г.), който се разкая още по време на разследването, получи 15 години лишаване от свобода, съобщи БТА. Двамата солидарно трябва да платят общо 220 000 лева на съпругата, двамата сина и бащата на убития, както и разноските по делото, които възлизат на 15 000 лв. Адвокатът на близките на убития заяви, че те са удовлетворени от присъдите, но ще обжалват размера на компенсациите по гражданските искове.
Подсъдимите не бяха наели адвокати и ползваха служебни защитници. Присъдите подлежат на обжалване пред Бургаския апелативен съд в 15 дневен срок.
По време на делото беше доказано, че двамата в съучастие са причинили умишлено смъртта на Живко Димитров по особено мъчителен начин. След това запалили автомобила му, за да заличат следите от престъплението.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини