От х:

Днес в x:

Финансовата криза ще удари ИТ през 2009

Потвърдено от висши ръководители в сектора

Босовете в IT бранша са категорични, че през следващата година и технологичният сектор ще пострада от световната финансова криза. С пълната си тежест ефектът ще се почувства през следващата година, въпреки, че вероятно много от технологичните лидери ще имат под планираните приходи и за последното тримесечие на 2008-ма по същата причина. Обяснението - клиентите преминават към по-консервативна фискална политика и са по-предпазливи при харчовете си за ИТ оборудване.
Засега продажбите на персонални компютри и компоненти вървят добре, но с очакваните съкращения и следващи фалити на големи финансови институции, банки, застрахователни компании и сродни организации, хората ще затворят кесиите си. Логиката е повече от елементарна - ако си безработен новият компютър просто не е сред приоритетите. На свой ред това ще доведе до намаляване на обемите продавани компютри и свързани с тях стоки, а и по-ниски печалби за тези компании.
Кризата, обаче, няма да забави анонсите на нови продукти, поне не и от страна на водещите индустриални играчи. Както бе планирано, на път са представянията на новите поколения графични продукти през втората половина на следващата година, Centrino 3 в нейният край, двуядрени и четириядрени процесори клас Nehalem през есента на 2009, както и първите 45-нанометрови чипове на AMD.
Източник: pcworld.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини