От х:

Днес в x:

Трима на очна ставка за убит ученик. Бопаджии щурмуват къщи в Харманли. Преглед на печата – 29 септември

Трима на очна ставка за убит ученик, съобщава над главата си днешният брой на "Новинар юг". Свидетелите ще дадат показания в продължаващото днес дело за убийството на 18-годишния Сашко Дойчев, допълва изданието.

94-годишен прогледна след операция, информира от първата си страница вестникът. Йордан Георгиев от Любимец бил опериран в очното отделение на димитровградската болница.

Започнаха градежа на Александрово-2, информира още изданието. За копието на некропола вече са пристигнали камъните, същите като на оригинала. Очаква се градежът да приключи до края на октомври, допълва вестникът.

Татковци нахлузват обувки на първолаци, пише изданието по повод куриоза, обявен от социалната служба, че майки на първолаци поръчали 40-и номер от безплатните обувки.

Музей на обсадната техника край Мезек, извежда като заглавие изданието информацията си за семинара, посветен на туризма в Свиленград.

Хасково купува 200 нови "бобъра", четем още в броя. Всяка година проблемът с повредените контейнери за смет излиза на дневен ред. Причина според почистващата фирма е, че през зимата много хора изхвърлят пепел от печките в тях и ги повреждат.

Мобилизирани дюлгери завършват за половин ден тенис кортовете, пише на 6 и 7 страница изданието. Темата за началото и развитието на тениса като спорт в Хасково нашумя с великолепните постижения на Гиргор Димитров.

Жартиерка и полицайка харесани за "Магия", пише на забавната си страница вестникът. Става дума за кастинга на балета. Харесаните момичета са от София и Бургас.

Бопаджии щурмуват къщи в Харманли, 4 в ареста, четем над главата в днешния брой на "Хасковска Марица". Темата е разработена на цялата 9 страница в броя. Обиските били извършени в петък и имали връзка с взривявания полицай Латю Латев. Вестникът публикува и кратки интервюта с някои от набедените – Терндафил Трендафилов, брат му Ангел и сочения за поръчител на атентатите Митко Точаров. Всички те отричат да има любовен триъгълник в сагата с взрвивовете и посочват като вероятен мотив дълг за пари и забъркване на полицая с контрабандни канали на цигари.

Рекорд: 4000 евро за кв. м. искат за бутик в центъра, акцентира на първа страница "Хасковска Марица". Помещение от 20 квадрата в сградата на музея в Хасково се предлага за 80 000 евро, което е рекорд за града, допълва вестникът.

Родители искат автобус за децата си, четем още в броя. 30-ината деца от квартал Болярово, където бе закрито училището, пътуват сутрин с 10-местна маршрутка до новото школо в града, информира вестникът.

Бедни не щат да работят, режат им помощите, информира още изданието. 14 безработни са отказали 5-те дни задължителен труд през август, спират им парите за една година.

Антикорупционните съвети стават консултативни, четем още на криминалната страница. Интересно какво ще ни консултират – как да дадаме рушвети?
В текста става ясно, че комисията в Хасково е получила 54 сигнала за година и половина. 14 от тях са предадени на разследващите органи, 3 вече са в съда.

МВР похарчи 49 милиона евро за бръмбари, а заловени за взрива в София няма, пише още вестникът. Заглавието е цитат от изказване на Слави Бинев в европарламента, а взривът, за който говори, е в публичен дом в столицата. Явно Слави Бинев отдавна не е бил в България, защото този взрив вече го забравихме. Сега държава се тресе от други скандали – бръмбари, ДАНС, "Опасните". Динамична обстановка, както биха се изразили евфемистично някои. А си затворил очи за миг, а си проспал някой взрив.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат. Подробностите – в "Новинар юг" и "Хасковска Марица".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини