От х:

Днес в x:

Арестуваха двама хасковлии, прекарвали нелегални през границата

47-годишният Х. А. от Хасково е арестуван в 3 часа през нощта срещу неделя, докато шофирал "Фиат Фиорино" с 11 нелегални емигранти в близост до държавната граница, съобщиха от МВР. Групата била разкрита с термовизионна система до устието на река Канаклийка, по-късно задържана на Е-80 в пикапа на хасковлията.
Операцията по залавянето им е била проведена съвместно с полицаи от РПУ Свиленград. Сред 11-те задържани имало и трима непълнолетни. Осем от тях имали иракски лични карти.
След проведените оперативно издирвателни действия съвместно със служители от ДАНС, са арестувани и организаторите на нелегалния канал – 54-годишния А. Х. от Хасково и 45-годишния А. А. от Стара Загора.
Каналът за трафик на нелегални е действал на територията на Турция през Гърция за България. Организаторът му в Турция е известен на МВР. Това е 32-годишния  иракчанин А. М., който е излежавал у нас присъда за трафик на хора.
Образувано е досъдебно производство. На нелегалните емигранти са наложени заповеди за принудителни административни мерки.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини