От х:

Днес в x:

65 без диплом за средно. Изхвърлят животински трупове в почивна зона. Преглед на печата – 16 септември

65 зрелостници са се издънили и на поправката на матурите и остават без дипломи, съобщава в днешния си брой "Новинар юг". На изпита по български език и литература са се явили 191, уточнява изданието. Преобладават тройките.

По 22 месеца за наркоплантаторите, информира в заглавие над главата вестникът. Присъдата за германеца Томас Кубе и хасковлията Венцислав Желязков идва след споразумение с прокуратурата, одобрено от димитровградския районен съд.

МС защитава 5 школа в областта, пише още изданието. Училищата в Маджарово, Малко Градище и в ивайловградските села Белополци, Железино и Свирачи са утвърдени с постановление на кабинета.

В рубриката "Тъй рече" на трета страница е публикувана реплика на димитровградския поет Атанас Капралов. Цитатът гласи: "Аз съм едновременно продължител на Ботевата и Дебеляновата традиция, това прави поезията ми уникална".
Шапки долу!

Ситуират Хасково между София, Истанбул и Солун, четем още в броя. Градът си е ситуиран на това място от векове, но местоположението му щяло да се използва за повишаване на притока от чужди туристи. С начинанието се заели журналисти (да, журналисти!) от България и Гърция.
Отдавна знаем, че в България всеки върши това, което не му е работата, сега научаваме, че и в Гърция било същото. Или по-скоро истината е, че става дума за едни пари по проект, които трябва да се похарчат. Май снимката в "Новинар юг" на могъщата софра за вчерашния форум го доказва.

Д-р Китов се пресели при своите траки, отбелязва изданието тъжната новина за смъртта на един от най-известните археолози. Георги Китов бе човекът, който откри за света гробницата край Александрово, както и много други ценни паметници в България.
Поклон пред паметта му.

Златко Латев с световния Топ40 на фотографите, информира още "Новинар юг". Хасковският майстор на обектива е попаднал в селекцията на престижен международен конкурс. Честито!

Изхвърлят животински трупове в почивна зона, информира над главата си другият местен всекидневник – "Хасковска Марица". Оглозганите кокали били открити в местността Карамутли близо до чешмата "Свети Дух" край Хасково. Институциите по обичая си прехвърлят топката, единствено шефът на РИОКОЗ д-р Делчо Янев се ангажирал да сезира компетентните служители и да проследи случая.

Село скочи срещу земеделска кооперация, съобщава за друг скандален случай изданието. Става дума за кооперацията в с. Тънково. Изключени членове открили, че земите им са картотекирани по схемата за единно плащане на площ от шефовете на кооперацията и самите собственици не могат да получат субсидии.

Старци възроптаха за закъснели пенсии, информира още вестникът. Хората от третата възраст в хасковския квартал Брягови останали 4 дни без пари. От НОИ уверили, че са превели парите навреме. От пощата пък се възмущават, че пенсионерите протестирали. Трябвало в първите десет дни на месеца да им наброят мизерните левчета, но сега се случили много почивни дни, та трябвало старците да броят и уикендите.
Добра препоръка, но две и две, пресметнато на празен стомах, не е равно на две и две, сметнато на пълен.

Китов не дочака музея в Александрово, отбелязва преждевременната кончина на археолога Георги Китов изданието и допълва, че строящият се музей на тракийското изкуство край хасковското село бил отколешна мечта на българския Индиана Джоунс.

Закопчаха хасковки бос на канал за хора, акцентира на криминалната си страница вестникът. Александър Х. бил закопчан в дома си в областния град, след като миналата нощ граничари заловиха 11 нелегални в близост до браздата. Арестуван е още един хасковлия, който шофирал пикапа с нелегалните.

Над 500 деца смениха принудително школата. Под това заглавие изданието описва вчерашния първи учебен ден.

Това бяха основните акценти в днешния регионален печат. Подробности – в новите броеве на "Хасковска Марица" и "Новинар юг".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини