От х:

Днес в x:

Съдят Янко Полицая за хероин, три ченгета свидетели

Процесът за трафик на хероин срещу Янко Тодоров от Димитровград, по-известен като Полицая, днес бе отложен от хасковския окръжен съд за 24 октомври. Причина за отлагането бе призоваването на трима свидетели – полицаи. Единият от тях е бившият служител на БОП-Хасково Цветан Цонев, който сега се намира в затвора. Преди две години Цонев отмъкна от службата си едно кило хероин и го пусна на наркопазара в Сливен. По-късно той се разкая, върна дрогата, бе арестуван и осъден.

Янко Полицая, който е сочен за организатор на наркоканала, е зад решетките от 2005 година, когато на детелината край "Неохим" бе спипана пратка от 3 кг. хероин, прекарана през границата от Илко Тонев от Харманли, известен като Гаргамел. В колата с наркотика, която била следена от границата, се намирал и бопаджията Цонев. На следващото заседание през октомври той ще трябва да свидетелства за операцията.

Делото срещу Янко Полицая и Гаргамел се проточи, защото съдията се разболя и процесът започна отначало с друг съдебен състав.

Делото е интересно и с друго – адвокат на Янко Полицая е юристът Димитър Гочев, който преди време пък бе осъден от хасковските окръжни магистрати за притежание на марихуана.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини