От х:

Днес в x:

Смърт на вота в Спахиево, учебниците за абитуриенти подминаха 200 лв. Преглед на печата – 1 септември

Смърт беляза частичните избори в Спахиево, пише в днешния си брой "Новинар юг". 83-годишната Минка Иванова, която бе обявена за общодържавно издирване в края на миналата седмица, била открита мъртва край с. Колец. Няма данни за насилствена смърт, уточнява изданието.

Бой за олио без пари в Любимец, пише на първа страница в броя. Щандовете за хранителни стоки били разграбени за минути при откриването на местния панаир.

Хасковлия чупи три рекорда в силовия трибой, анонсира на първата си страница вестникът със снимка на Здравко Серафимов. Хасковлията обаче се състезава от пловдивския клуб "99", четем в текста.

Джипитата поискаха сваляне на оковите, акцентира на втора страница изданието. Личните лекари от региона искат да се премахне 24-часовият им ангажимент към пациентите, запазване на потребителската такса и още две три неща. Към края на септември се чака стачка.

Готвачи топят шеф, наел ги без договор, пише още в броя. Сигналът до инспекцията по труда бил подаден от работници в свиленградски ресторант, пише изданието. Става дума за ресторант "Свилена". Собственикът му, който нямал постоянен адрес в България, бил причакан на границата от инспекторите, които му лепнали акт за 10 бона.

Покрованските "шпиони" мълчат по заповед, акцентира на криминалната си страница изданието. Тримата осъдени в Орестиада за военен шпионаж, двама от които са кадрови военни, получили заповед да не дават изявления пред медиите. Нашите се завърнаха в България в събота през Ново село.

Изкупвачите на откраднати капаци на шахти без лиценз, пише още на страницата. Шестимата апаши, които отмъквали металните решетки, са заловени, пише изданието и допълва, че в пунктовете за скрап изкупували капаците за жълти стотинки.
Старото желязо се изкупува за около 40 стотинки килото, а един капак на шахта тежи към 50 килограма. Крадците съвсем не ги продават за жълти стотинки. Само един капак излиза около 20 лева. При нощна заработка от 10-15 парчета, както е в случая, надникът на крадците излиза 200 – 300 лева, което съвсем не е лоша сума.

Държавата ще рефинансира къщите за социално слаби, четем още в броя. Част от парите за построените от община Хасково къщи за бедни в кв. "Червена стена", може би ще бъдат възстановени от държавата, четем в текста. Кметът Георги Иванов водил разговор по тази тема с представители на социалното министерство. Вестникът припомня друг подобен разговор със самия социален министър Емилия Масларова, която обеща същото, но го забрави още докато излезе на околовръстното за София. Не е ясно кое окуражава местата власт, че тоя път социалното министерство няма да излъже.

По едно убийство на всеки 2 месеца, пише на 6 и 7 страница в броя. В материлала се прави прави обзор на престъпленията за първите 8 месеца на годината.

Учебниците за абитуриенти подминаха 200 лева, съобщава над главати си другият регионален всекидневник – "Хасковска Марица". Почти двойно излизат помагалата за зрелостниците в сравнение с по-малките гимназисти, пише изданието.

Безработни стават детегледачки, майки правят кариера, пише в челния си материал на първа страница вестникът. 220 лв. основна заплата дава държавата да се грижат за едно дете, 300 лв. за близнаци. Родствената връзка не е пречка, важното е кандидатът да е безработен, уточнява изданието.

Спахиево избра от раз Иванка Иванова за кмет, информира вестникът за резултатите от вчерашните избори в минералбанското село.

Висока скорост преобърна опел в канавка, акцентира изданието на криминалната си страница. Пострадалите са семейство турски гастарбайтери, а катастрофата станала на около километър след Върбица.

Погнаха големите длъжници на ВиК, пише вестникът на регионалната си страница, която в този брой е посветена на Свиленград. Над 100 са семействата със спряна вода, повечето са роми, пише изданието.

Нови източници и куп пари ликвидират безводието, четем на страницата "Общество". С всяка изминала година сушата става по-голяма, твърдят от ВиК, много населени места в региона са на воден режим, допълва по темата изданието.

Европейска Гърция – Либия №2, четем в броя за историята на осъдените за военен шпионаж наши сънародници в южната ни съседка. В текста се прави аналогия между обвиненията срещу българските медицински сестри в Либия и срещу нашите военни в Гърция. Общото е тяхната нелепост.

Камен Донев даскал в Хасково, акцентира на 16 страница изданието и допълва, че всичките 250 места в театъра за безплатната постановка на пловдивския театър на хасковска сцена вече са заети.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат . Подробности – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини