От х:

Днес в x:

Пращат на лечение три щъркела и три сови

Три млади бели щъркела бяха изпратени за лечение в спасителния център за диви животни в Стара Загора, съобщиха от регионалната екоинспекция в Хасково. Две от бедстващите птици са със сериозни наранявания на крайниците.

Специалистите ветеринари в центъра за редки и защитени видове не са могли да спасят едната от младите птици. Другият бял щъркел ще остане постоянен пациент на центъра за лечение и възстановяване, защото се е наложило ампутирането на раненият крайник. Най-вероятно птицата ще се използва за размножаване. Третият намерен в бедстващо състояние млад бял щъркел, след като бъде излекуван и възстановен напълно, ще бъде върнат обратно в природата по препоръка на експертите.

От средата на юли в спасителния център в град Стара Загора са изпратени за доотглеждане и три екземпляра от вида чухъл. Това е една от най-малките сови, срещащи се у нас. Две от птиците са намерени от служители на зоокъта в парк „Кенана" и предадени на експерти от регионалната екоинспекция. Третата млада птица е била открита до пощата в Хасково. Чухълът е бил на около триседмична възраст. Младата птица не е можела да лети самостоятелно и да си намира храна. Това е причината да бъде взета и изпратена в центъра за диви животни до достигане на необходимата възраст, в която е способна да се грижи сама в естествената й среда.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини