От х:

Днес в x:

11 °C

Гърци на лов за заварчици, оптимизираха 148 учители. Аналитичен преглед на печата – 26 август

113 педагози на безсрочни трудови договори са съкратени, а 35 с изтекъл срок на назначението си са поели към бюрата по труда преди началото на учебната година, съобщава в днешния си брой "Новинар юг". Причината е в закриването на училища, допълва вестникът. Част от учителите обаче ще си намерят работа в нови школа, в които са се записали деца от закритите, обяснява шефът на инспектората Иван Панайотов.

Професионалните гимназии с 18 паралелки по-малко, пише още по същата тема изданието. В текста става ясно, че 8 от тях са се водели само на книга, а 10 са били реални класове.

По 9 с диария на ден в болницата, акцентира още вестникът. Данните са от седмичния бюлетин на РИОКОЗ – Хасково.

Слагат плексигласови решетки на шахтите, пише още всекидневникът. Общинската администрация в Димитровград прибягнала до това нестандартно решение заради кражбите. От общината се надяват по този начин те да намалеят. Не е съвсем сигурно обаче, че мургавите апаши няма да намерят пазар и за плексигласа.

Ремонтират данъчното са сефте от 20 години, четем още в броя. Над 300 000 лв. ще струва смяната на дограмата и поправката на покрива на сградата в центъра на областния град.

"Хасково" се набълбука в "Тунджа" с пет гола, пише на спортната страница. До 10-тата минута домакините ни набутаха 2 гола. В състава на хасковлии отново не са били двамата чужденци Карнавал и Будин. Следващата среща на нашите е срещу "Созопол" в неделя.

Разсеян чиновник обърка жените на Коко Динев, акцентира на забавната 12 страница изданието. В програмата за празниците на Димитровград за концерта на 30 август били записани Анелия и Андреа. Вместо първата щяла да пее Емилия, която е втората жена на Коко Динев.

Агенти на гръцки работодатели примамвали хасковски работници с изкусителни оферти за работа в чужбина, пише в днешния си брой "Хасковска Марица". За заварчици аргончици обещаната заплата била 1700 евро, храната и квартирата отделно. Румънски агенти пък атакували майстори хлебари с оферти от 1200 евро месечно.
Инвазията на чуждите работодатели принудила местните фирми да вдигнат чувствително заплатите на основните си майстори, заключава изданието.

9 гимназии откриват учебната година на 1 септември, пише в челен материал изданието. 225 отиват на поправителна матура по български, 252-ма – по други предмети, допълва вестникът.

Дават 7500 евро за модернизиране на малки ферми, акцентира на втора страница "Хасковска Марица". Става дума за стопанства, които произвеждат земеделска продукция за собствени нужди, а такива са 60 на сто от фермите в региона, допълва изданието.

Разселват роми в къщи по селата, пише още в броя. От общинската администрация в Свиленград вземат мерки за настаняване под покрив на ромските семейства от квартал 6/5. Гетото ще бъде премахнато.

Фиат помете 9-годишен малчуган, акцентира на криминалната страница вестникът. Детето бе тежко ранено при катастрофа на ул. "Република". 29-годишен с "Фиант Темпра" го блъснал, докато пресича. Шофьорът сам откарал малкия в болницата, пише вестникът.

Хасково с нови спортни съоръжения за 800 000 лева, пише в голям материал изданието. Многобройните обекти в града трябва да бъдат завършени преди 8 септември. Ясно защо - трябва да се режат ленти за празника на града.

Лео Капон доведе "Спящата красавица", акцентира на 16 страница вестникът. Известният режисьор репетира детския спектакъл на хасковска сцена, премиерата щяла да бъде на 31 август или на 15 септември.

Това бяха основните теми в днешния хасковски печат. Подробности – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 30.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
За да намалите риска от грешки се консултирайте по делови и други въпроси, които ви затрудняват. Приветствайте желанието на някой да ви помогне, не бъдете излишно горди. Тенденция към стабилизиране на финансовото ви положение ще се задълбочи, но до тогава ви чака много работа.
30 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
В добра физическа и психическа форма сте и ще поддържате темпото си непроменено. Краткосрочните ви планове ще се развиват без особени отклонения, което значи, че ще получите онова, за което се трудите. Ставайки по-общителни ще си осигурите информацията, от която се нуждаете.
30 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Този ден ще мине под знака на непрекъснатото движение. Ще се захващате ту с едно, ту с друго и в крайна сметка ще останете доволни, ако успеете да свършите нещо докрай. Не позволявайте околните да вземат решенията вместо вас, но бъдете доста-тъчно тактични, за да избегнете споровете. Здравето е ви повече от отлично.
30 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще е запълнен с делови срещи, както и с изпълнението на служебни и бизнес-задачи. Личните ще оставите на втори план, с намерение сте да приключите по-скоро ангажимент, от когото очаквате да последват финансови и други развития. Не оспорвайте мнението на партньорите си и ще ви бъде по-лесно да осъществите целите си.
30 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Очакват ви успехи, ако делата ви са прозрачни, а вие честни и принципни. В семейна среда ще споделяте вълненията си и с топло чувство към близките си, ще изразите вниманието и обичта си към тях. Не отхвърляйте едно предложение, преди да сте го обмислили, защото носи добри възможности.
30 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Проявеното от вас внимание към проблемите на околните ще ви се върне под формата на изгодно предложение или друга придобивка. Подобрявайки общуването с тях, няма да пренебрегнете и собствените си нужди. Други ще се заемат с домашните задачи. Много от тях чакат вниманието ви.
30 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вероятно се надявате на резултати, по-добри от тези, които сте планирали. Ще се осъществи идея, която сте считали за възможна и това със сигурност ще улесни работата ви. Околните черпят от вашата енергия и желание да свършите всичко по най - добрия начин. Явно не пестите труда си.
30 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Тактичността и деловият ви усет ще ви помогнат да се възползвате от завързана ситуация. Изгодите, които ще извлечете значително ще улеснят бъдещето ви (най-вече материалното им изражение). Проблеми във взаимоотношенията с институциите може да отнемат доста време, но в крайна сметка ще получите това, към което се стремите.
30 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Удовлетворени сте от посоката, в която се развиват делата ви. Не пестите усилията си, когато искате да постигнете нещо и това определя и успехите, които бележите. За предпочитане е да се насочите към дейности, свързани с комуникация и обмен на идеи. Ще останете очаровани от предложението на малко познат човек.
30 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
На работното ви място предстои промяна, която открива добри възможности за вашето издигане. Възползвайте се от това и положете съответните усилия, за да покажете на какво сте способни. Бъдете по-инициативни и пробивни и ще спечелите.
30 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Повече яснота по предстоящ проект ще получите след срещите, които ви предстоят. В никакъв случай не подценявайте възможностите на хората, с които се срещате, и не си създавайте впечатления от пръв поглед. Умеете да прониквате в невидимото, направете го и сега. Ще си помогнете.
30 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Успявате да се справите с важен проблем днес, което ще изпълни със чувство за добре свършена работа. Не оставяте длъжни на човек, който се е отнесъл недоброжелателно с вас. Посвещавате голяма част от времето си на любимия човек, с когото прекарвате страхотни моменти заедно. Настроението ви значително ще се подобри след като получите добра новина свързана с ваш близък човек.
30 окт 2020
Последни новини