От х:

Днес в x:

Гърци на лов за заварчици, оптимизираха 148 учители. Аналитичен преглед на печата – 26 август

113 педагози на безсрочни трудови договори са съкратени, а 35 с изтекъл срок на назначението си са поели към бюрата по труда преди началото на учебната година, съобщава в днешния си брой "Новинар юг". Причината е в закриването на училища, допълва вестникът. Част от учителите обаче ще си намерят работа в нови школа, в които са се записали деца от закритите, обяснява шефът на инспектората Иван Панайотов.

Професионалните гимназии с 18 паралелки по-малко, пише още по същата тема изданието. В текста става ясно, че 8 от тях са се водели само на книга, а 10 са били реални класове.

По 9 с диария на ден в болницата, акцентира още вестникът. Данните са от седмичния бюлетин на РИОКОЗ – Хасково.

Слагат плексигласови решетки на шахтите, пише още всекидневникът. Общинската администрация в Димитровград прибягнала до това нестандартно решение заради кражбите. От общината се надяват по този начин те да намалеят. Не е съвсем сигурно обаче, че мургавите апаши няма да намерят пазар и за плексигласа.

Ремонтират данъчното са сефте от 20 години, четем още в броя. Над 300 000 лв. ще струва смяната на дограмата и поправката на покрива на сградата в центъра на областния град.

"Хасково" се набълбука в "Тунджа" с пет гола, пише на спортната страница. До 10-тата минута домакините ни набутаха 2 гола. В състава на хасковлии отново не са били двамата чужденци Карнавал и Будин. Следващата среща на нашите е срещу "Созопол" в неделя.

Разсеян чиновник обърка жените на Коко Динев, акцентира на забавната 12 страница изданието. В програмата за празниците на Димитровград за концерта на 30 август били записани Анелия и Андреа. Вместо първата щяла да пее Емилия, която е втората жена на Коко Динев.

Агенти на гръцки работодатели примамвали хасковски работници с изкусителни оферти за работа в чужбина, пише в днешния си брой "Хасковска Марица". За заварчици аргончици обещаната заплата била 1700 евро, храната и квартирата отделно. Румънски агенти пък атакували майстори хлебари с оферти от 1200 евро месечно.
Инвазията на чуждите работодатели принудила местните фирми да вдигнат чувствително заплатите на основните си майстори, заключава изданието.

9 гимназии откриват учебната година на 1 септември, пише в челен материал изданието. 225 отиват на поправителна матура по български, 252-ма – по други предмети, допълва вестникът.

Дават 7500 евро за модернизиране на малки ферми, акцентира на втора страница "Хасковска Марица". Става дума за стопанства, които произвеждат земеделска продукция за собствени нужди, а такива са 60 на сто от фермите в региона, допълва изданието.

Разселват роми в къщи по селата, пише още в броя. От общинската администрация в Свиленград вземат мерки за настаняване под покрив на ромските семейства от квартал 6/5. Гетото ще бъде премахнато.

Фиат помете 9-годишен малчуган, акцентира на криминалната страница вестникът. Детето бе тежко ранено при катастрофа на ул. "Република". 29-годишен с "Фиант Темпра" го блъснал, докато пресича. Шофьорът сам откарал малкия в болницата, пише вестникът.

Хасково с нови спортни съоръжения за 800 000 лева, пише в голям материал изданието. Многобройните обекти в града трябва да бъдат завършени преди 8 септември. Ясно защо - трябва да се режат ленти за празника на града.

Лео Капон доведе "Спящата красавица", акцентира на 16 страница вестникът. Известният режисьор репетира детския спектакъл на хасковска сцена, премиерата щяла да бъде на 31 август или на 15 септември.

Това бяха основните теми в днешния хасковски печат. Подробности – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини