От х:

Днес в x:

На територията на община Харманли вече работи медиатор

От една седмица в Харманли работи медиатор, който получи квалификацията си в тази област, след като завърши образованието си в София. На него ще могат да разчитат и живеещите в Симеоновград, Тополовград, Маджарово и Любимец. Мирослав Славчев ще работи за разрешаването на спорове, конфликти, сблъсък на интереси и други проблеми от правно естество в канцеларията си, която се намира на пл. "Възраждане" № 20 над "Си Банк". Телефонът му е: 0895 85 81 81.
Чрез неговите услуги гражданите ще могат да избегнат негативните последици от започването на продължителен и скъп съдебен процес. Медиацията е приложима както преди отнасянето на спора в съда, така и след започване на съдебен процес между страните. В закона са посочени видовете спорове, които могат да бъдат решавани чрез медиация - граждански, трудови, семейни, административни, с права на потребители и други ,между физически и юридически лица и някои от случаите, предвидени в НПК.
С влизането в сила на новия Граждански процесуален кодекс, българското законодателство създаде Закон за медиацията и институт "Медиация" като правно регламентиран способ за извънсъдебно решаване на спорове. В това ще могат да се уверят и хората, живеещи в региона около Харманли.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини