От х:

Днес в x:

Мариела Златева пак шеф на образованието, куче рецидивист нахапа дядо. Аналитичен преглед на печата – 8 август

Мариела Златева тази сутрин влиза в началническия кабинет на образователния инспекторат, пише в челен материал на първа страница днес "Хасковска Марица". За трети път върховният административен съд я връща на шефския пост, допълва изданието. Сагата с уволнението на Златева е от 2001 г. Оттогава няколко министри отсвирват решенията на българския върховен съд - ВАС.
Преди години тогавашният жълт депутат Димчо Димчев, чието протеже Весела Недкова бе турена на поста, дори рече на министъра: Няма да слушате ВАС, а НАС.
И те послушаха ТЯХ. Ей затова сме на това дередже.
Да видим днес какво ще се случи.

Стефан Марашев аут от митницата, продължава с кадровите новини "Хасковска Марица". В текста обаче има достатъчно условност – омахването било дискутирано на дисциплинарен съвет в София. Но в понеделник истината ще лъсне, обещава изданието.

Фермери на протест срещу субсидии, акцентира на втора страница вестникът. Млекопроизводители от Минерални бани се сетиха да скочат срешу правителството, макар миналия ден да бе подписано споразумение със земеделския министър. Те обаче не вярвали на министъра.
Че кой вярва?

Пребиха семейство заради паднала ограда, акцентира на криминалната страница изданието. Две фамили се млатили във вторник вечерта, сред пострадалите и 70-годишна баба. Полицаи уговаряли потърпевшите да не подават жалба, пише в текста.

Любимец чака пари по САПАРД, информира изданието. Става въпрос за около два милиона и половина лева за канализация. След като ЕК даде зелена светлина за изплащане на проекти със средства от националния бюджет, започва лудо наддаване кой първи да поеме парите.
Да, ама първи на опашката са батковците, какичките, братчедите и прочие сволоч, а сетне, ако остане нещо, може и на общините. Което не пречи да се надяват. Надеждата умира последна.

Моторист нацели опел, арестуваха ревнивец, набил жена си, са други заглавия от оперативните страници в броя.

Коалицията в Баните уж анти ДПС, пък с Доган, чуди се в интервю лидерът на ГЕРБ в региона и бивше ченге №1 Иван Петров.

Пак зараза в Харманли, 31 деца минаха през болница, обобщава на цяла страница темата за бума на хранителни отравяния изданието. Данните са от РИОКОЗ.

Петък и пости отказват младоженци, акцентира на забавната 16 страница вестникът. Само една двойка ще се жени днес.

По 4 бебета на ден в Хасково, информира в заглавие над главата днешният брой на "Новинар юг". Чакат 1200 до края на годината, допълва изданието.

Куче рецивидст нахапа дядо, разказва още от първа страница вестникът. 69-годишният Божин Гергиев се борил до кръв с каракачанка по стария път за Конуш. Старецът надвил, но е с рани по ръцете и гърдите. Песът и друг път нападал минувачи.

И Брястово не вярва на министъра, отбелязва вчерашния протест на млекопроизводителите изданието.

Спасиха баба и внуче, къща и навес изгоряха, информира вестникът за вчерашния пожар в с. Навъсен. Там изгоря необитаема сграда.

Пияна шофьорка се троши с татко си, пише още на криминалната страница изданието. 20-годишна от Велико Търново се обърна миналата вечер между селата Ябълково и Крум.

Ремонтират галерията, до месец готов проектът за разширението й, съобщава на четвърта страница изданието.
Май ще правят кафене клуб там. Както и да го въртим, все на кръчми ни избива.

Хасково и Визеу се взеха след 5-годишно ухажване, интерпретира изданието темата за побратимяването ни с португалския град.

Маргото влиза в битка за милиони, акцентира вестникът на 12 страница. Силиконовата хасковлийка се записала в нов конкурс – "момиче за милиони".

Това бяха основните теми в днешния хасковки печат. Подробности – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".


Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини