От х:

Днес в x:

Вандали оскверниха 40 гроба, хотел подвежда с цени. Аналитичен преглед на печата – 4 август

Вандали оскверниха 40 гроба в старите гробища на Димитровград, информира от първа страница днешният брой на "Новинар юг". Вандалският акт бил установен в събота, съобщено е на кмета и на полицята. Ченгетата ще установяват дали това е дело на сатанисти или просто на пияни тийнейджъри.

За 7 месеца 21 загинаха на пътя, установява "Новинар юг" броя на жервите от началото на годината в региона. Само за уикенда три млади момчета намериха смъртта си по пътищата на областта – двама братя от Любимец, които се удариха с мотора си в ремаркета на трактор, и 19-годишен от Капитан Андреево, чиято задна гума на мотоциклета се спукала и той се блъснал в крайпътно дърво.

Самоубиец се гръмна с пушка, продължава с черната хроника от уикенда вестникът. 46-годишният Дамян Георгиев се прострелял в гърдите в жилището си.

Кубик държавни дърва – колкото при частника, пише още изданието. От няколко дни държавното горско стопанство прибира за кубик по 31. 30 лв. С транспорта дървата излизат 40 лв.

Коранът 5 пъти по-евтин от библията, установява вестникът. По толкова продавали свещената книга на мюсюлманите на проведения през уикенда турнир по изразително четене на Корана в Хасково. Цената на луксозното томче е точно пет лева. Разликата до действителната стойност се поемала от главното мюфтийство.
В това не би имало нищо лошо, ако не бяха подозренията, че парите, които се наливат за мюсюлмазирането не идват пак от джобовете на православния българин. Унизен, окраден, духовно потиснат.

Италианци или руснаци може да вземат "Хасково", заявява в кратко интервю в броя ОбС шефът Делян Делчев. Той водел преговори с бизнесмени от тези страни да инвестират в хасковския футбол. Местни боготаши нямало навити.

След шаха в КАТ мат ли следва или пат, пита се в обширен материал на 6 и 7 страница в броя. От силовото министерство старателно избягват думичката "корупция" в мотивите за дисциплинарното уволнение на шефове от службата, пише вестникът. Нарушен бил етичния кодекс.
Когато става дума за "деклариране на невярно обстоятелство при регистриране", по-скоро е нарушен наказателния кодекс, а не етичния.

Черен уикенд: Три трупа след свирепи катастрофи, отбелязва и "Хасковска Марица" трагедиите по пътищата през почивните дни.

Водещото заглавие в броя е "Хотел подвежда с цени и услуги". Става дума за недовършения хотелски комплекс край Долно Черковище. В рекламата цената е 60 лева, на място се оказва 70 лв. Шефът полива райграса, вместо да обърне внимавие на гостите на хотела, ей такива българско-ориенталски детайли от познатата ни действителност.
Шефът дори заплашил репортерите, че ще ги съди, ако публикуват каквото са видели. Щели да му съсипят бизнеса. Ако това може да се нарече бизнес, разбира се.
23 се борят за елитните школа, информира още изданието. Толкова са останалите свебодни места в гимназиите след приключилото трето класиране на седмокласниците.


45-годишен се простреля в гърдите, информира за инцидента в Хасково миналия ден вестникът. Уточнява се, че полицията все още не е излязла с официално становище дали става дума за самоубийство или за нещастен случай.

Разбиха наркогрупировка с хасковски босове, информира изданието на цялата 10 страница. Става ясно, че арестуваните при акцията на полицията в края на миналата седмица не са 10, а 11- А задържаните местни хора са петима, а не само трима, както гласеше първоначалната информация. Има арестуван и от Димитровград, а от Симеоновград са двама.

Софийска прокуратура поема "Ерато" за източване на 92 хиляди евро по ФАР, е озаглавен материал на страницата "Общество". Преди година "Хасковска Марица" публикува серия от материали, в които разкриваше схема за източване на значителни средства от хасковската фирма. Сега, 12 месеца по-късно, става ясно, че трима от шефовете на "Ерато" са обвинени в укриване на данъци и присвояване на безмъзмездни средства по ФАР. Става дума за закупуване на стара техника, която в документите се води като нова.
Очевидно ще има някакво развитие по тази тема.

Бразилец дебютира за "Стамболово", информира на спортната си страница изданието. На контролата със Свиленград, завършила 2:2 в игра влязъл и Марсело Карнавал.

Това бяха основните теми в днешния хасковски печат. Подробности – в новите броеве на Новинар юг" и "Хасковска Марица".

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини