От х:

Днес в x:

15 °C

Вандали оскверниха 40 гроба, хотел подвежда с цени. Аналитичен преглед на печата – 4 август

Вандали оскверниха 40 гроба в старите гробища на Димитровград, информира от първа страница днешният брой на "Новинар юг". Вандалският акт бил установен в събота, съобщено е на кмета и на полицята. Ченгетата ще установяват дали това е дело на сатанисти или просто на пияни тийнейджъри.

За 7 месеца 21 загинаха на пътя, установява "Новинар юг" броя на жервите от началото на годината в региона. Само за уикенда три млади момчета намериха смъртта си по пътищата на областта – двама братя от Любимец, които се удариха с мотора си в ремаркета на трактор, и 19-годишен от Капитан Андреево, чиято задна гума на мотоциклета се спукала и той се блъснал в крайпътно дърво.

Самоубиец се гръмна с пушка, продължава с черната хроника от уикенда вестникът. 46-годишният Дамян Георгиев се прострелял в гърдите в жилището си.

Кубик държавни дърва – колкото при частника, пише още изданието. От няколко дни държавното горско стопанство прибира за кубик по 31. 30 лв. С транспорта дървата излизат 40 лв.

Коранът 5 пъти по-евтин от библията, установява вестникът. По толкова продавали свещената книга на мюсюлманите на проведения през уикенда турнир по изразително четене на Корана в Хасково. Цената на луксозното томче е точно пет лева. Разликата до действителната стойност се поемала от главното мюфтийство.
В това не би имало нищо лошо, ако не бяха подозренията, че парите, които се наливат за мюсюлмазирането не идват пак от джобовете на православния българин. Унизен, окраден, духовно потиснат.

Италианци или руснаци може да вземат "Хасково", заявява в кратко интервю в броя ОбС шефът Делян Делчев. Той водел преговори с бизнесмени от тези страни да инвестират в хасковския футбол. Местни боготаши нямало навити.

След шаха в КАТ мат ли следва или пат, пита се в обширен материал на 6 и 7 страница в броя. От силовото министерство старателно избягват думичката "корупция" в мотивите за дисциплинарното уволнение на шефове от службата, пише вестникът. Нарушен бил етичния кодекс.
Когато става дума за "деклариране на невярно обстоятелство при регистриране", по-скоро е нарушен наказателния кодекс, а не етичния.

Черен уикенд: Три трупа след свирепи катастрофи, отбелязва и "Хасковска Марица" трагедиите по пътищата през почивните дни.

Водещото заглавие в броя е "Хотел подвежда с цени и услуги". Става дума за недовършения хотелски комплекс край Долно Черковище. В рекламата цената е 60 лева, на място се оказва 70 лв. Шефът полива райграса, вместо да обърне внимавие на гостите на хотела, ей такива българско-ориенталски детайли от познатата ни действителност.
Шефът дори заплашил репортерите, че ще ги съди, ако публикуват каквото са видели. Щели да му съсипят бизнеса. Ако това може да се нарече бизнес, разбира се.
23 се борят за елитните школа, информира още изданието. Толкова са останалите свебодни места в гимназиите след приключилото трето класиране на седмокласниците.


45-годишен се простреля в гърдите, информира за инцидента в Хасково миналия ден вестникът. Уточнява се, че полицията все още не е излязла с официално становище дали става дума за самоубийство или за нещастен случай.

Разбиха наркогрупировка с хасковски босове, информира изданието на цялата 10 страница. Става ясно, че арестуваните при акцията на полицията в края на миналата седмица не са 10, а 11- А задържаните местни хора са петима, а не само трима, както гласеше първоначалната информация. Има арестуван и от Димитровград, а от Симеоновград са двама.

Софийска прокуратура поема "Ерато" за източване на 92 хиляди евро по ФАР, е озаглавен материал на страницата "Общество". Преди година "Хасковска Марица" публикува серия от материали, в които разкриваше схема за източване на значителни средства от хасковската фирма. Сега, 12 месеца по-късно, става ясно, че трима от шефовете на "Ерато" са обвинени в укриване на данъци и присвояване на безмъзмездни средства по ФАР. Става дума за закупуване на стара техника, която в документите се води като нова.
Очевидно ще има някакво развитие по тази тема.

Бразилец дебютира за "Стамболово", информира на спортната си страница изданието. На контролата със Свиленград, завършила 2:2 в игра влязъл и Марсело Карнавал.

Това бяха основните теми в днешния хасковски печат. Подробности – в новите броеве на Новинар юг" и "Хасковска Марица".

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 30.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
За да намалите риска от грешки се консултирайте по делови и други въпроси, които ви затрудняват. Приветствайте желанието на някой да ви помогне, не бъдете излишно горди. Тенденция към стабилизиране на финансовото ви положение ще се задълбочи, но до тогава ви чака много работа.
30 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
В добра физическа и психическа форма сте и ще поддържате темпото си непроменено. Краткосрочните ви планове ще се развиват без особени отклонения, което значи, че ще получите онова, за което се трудите. Ставайки по-общителни ще си осигурите информацията, от която се нуждаете.
30 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Този ден ще мине под знака на непрекъснатото движение. Ще се захващате ту с едно, ту с друго и в крайна сметка ще останете доволни, ако успеете да свършите нещо докрай. Не позволявайте околните да вземат решенията вместо вас, но бъдете доста-тъчно тактични, за да избегнете споровете. Здравето е ви повече от отлично.
30 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще е запълнен с делови срещи, както и с изпълнението на служебни и бизнес-задачи. Личните ще оставите на втори план, с намерение сте да приключите по-скоро ангажимент, от когото очаквате да последват финансови и други развития. Не оспорвайте мнението на партньорите си и ще ви бъде по-лесно да осъществите целите си.
30 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Очакват ви успехи, ако делата ви са прозрачни, а вие честни и принципни. В семейна среда ще споделяте вълненията си и с топло чувство към близките си, ще изразите вниманието и обичта си към тях. Не отхвърляйте едно предложение, преди да сте го обмислили, защото носи добри възможности.
30 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Проявеното от вас внимание към проблемите на околните ще ви се върне под формата на изгодно предложение или друга придобивка. Подобрявайки общуването с тях, няма да пренебрегнете и собствените си нужди. Други ще се заемат с домашните задачи. Много от тях чакат вниманието ви.
30 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вероятно се надявате на резултати, по-добри от тези, които сте планирали. Ще се осъществи идея, която сте считали за възможна и това със сигурност ще улесни работата ви. Околните черпят от вашата енергия и желание да свършите всичко по най - добрия начин. Явно не пестите труда си.
30 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Тактичността и деловият ви усет ще ви помогнат да се възползвате от завързана ситуация. Изгодите, които ще извлечете значително ще улеснят бъдещето ви (най-вече материалното им изражение). Проблеми във взаимоотношенията с институциите може да отнемат доста време, но в крайна сметка ще получите това, към което се стремите.
30 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Удовлетворени сте от посоката, в която се развиват делата ви. Не пестите усилията си, когато искате да постигнете нещо и това определя и успехите, които бележите. За предпочитане е да се насочите към дейности, свързани с комуникация и обмен на идеи. Ще останете очаровани от предложението на малко познат човек.
30 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
На работното ви място предстои промяна, която открива добри възможности за вашето издигане. Възползвайте се от това и положете съответните усилия, за да покажете на какво сте способни. Бъдете по-инициативни и пробивни и ще спечелите.
30 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Повече яснота по предстоящ проект ще получите след срещите, които ви предстоят. В никакъв случай не подценявайте възможностите на хората, с които се срещате, и не си създавайте впечатления от пръв поглед. Умеете да прониквате в невидимото, направете го и сега. Ще си помогнете.
30 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Успявате да се справите с важен проблем днес, което ще изпълни със чувство за добре свършена работа. Не оставяте длъжни на човек, който се е отнесъл недоброжелателно с вас. Посвещавате голяма част от времето си на любимия човек, с когото прекарвате страхотни моменти заедно. Настроението ви значително ще се подобри след като получите добра новина свързана с ваш близък човек.
30 окт 2020
Последни новини