От х:

Днес в x:

Разрушителен порой във Велинградско

Пороен дъжд разруши частично част от пътните настилки в четири села на община Велинград, съобщиха от пресцентъра на Министерството на извънредните ситуации (МИС).

Пътят Чолаково - махала Дживгово е непроходим за превозни средства, тъй като част от настилката е изровена и пътното платно е прекъснато. На място работи техника за разширяване и укрепване на пътя.

Силният дъжд е изровил улиците "Здравец" и "Орфей" в село Драгиново. По двете улици е затруднено преминаването на превозни средства и хора. Свлечени са наноси в ниската част на центъра на селото. Техника на кметството разчиства уличната мрежа.

В Горна Дъбева е изровено дере, минаващо през селото. Силно е затруднено преминаването на превозни средства и хора. Участък от около 200 метра от пътя за махала Трънгова е силно стеснен и опасен за преминаване. Кметът на Община Велинград издаде заповед за наемане на техника за извършване на разширяване на пътя и изграждане на насип.

В село Бутрево е изровена част от общински път Пашово - Кръстава. Подкопана е пътната настилка и съществува опасност пътят да се свлече. Пътят е проходим за МПС, но с повишено внимание, съобщиха от (МИС). Издадена е заповед от кмета на Община Велинград за наемане на техника за насипване и ограничаване на рушенето на пътя.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини