От х:

Днес в x:

ДАНС разпитвал заради смъртна заплаха към Румен Петков

Разпитите, които Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) извършва през последните два дни, са заради смъртна заплаха към бившия министър на вътрешните работи Румен Петков.

Това пише в днешния брой на вестник "Труд", позовавайки се на информация от достоверен източник. Изданието уточнява, че заплахата е отправена преди около месец. Бившият вътрешен министър е получил анонимно писмо. Текстът на писмото гласял: "Мъртъв си". Буквите на надписа били изрязани от вестници и подредени върху бял лист, без да са оставени някакви пръстови отпечатъци.

Румен Петков отказа да коментира тази информация, предаде БНТ.

През последните няколко дни в ДАНС бяха извикани Златомир Иванов, по-известен като Златко Баретата и Николай Маринов - Малкия Маргин. Според официалната информация с тях е разговаряно по "въпроси, засягащи националната сигурност". Неофициално двамата, а и други от "контингента" били канени на кафе.
Бившият вътрешен министър Румен Петков подаде оставка на 13 април т.г. след поредица от скандали с висши служители на МВР и обвинения за нерегламентирани контакти.

"ДАНС е тайна служба и не би трябвало да оповестява толкова дейността си... Надявам се, че ще има по-висока конфиденциалност занапред, още повече, че ДАНС има и твърде висок рейтинг". Това коментира пред bTV председателят на вътрешната комисия в НС Минчо Спасов, цитиран от БГНЕС. Той изтъкна, че една от задачите на ДАНС е да работи с корупцията по високите етажи на властта и изрази надежда, че това е била целта на разговорите в ДАНС през последните дни.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини