От х:

Днес в x:

Бончев отвлечен от жена си

Камелия избягала в чужбина с парите на Ангел, подозира МВР
Ангел Бончев е бил отвлечен от собствената си съпруга. Камелия играе комбина с бандитите и е организирала собственото си похищение. Това е най-новата и сензационна версия за драмата със семейство Бончеви, разкрива вестник "Стандарт".

Следователите трескаво работят по нея, довериха за "Стандарт" високопоставени източници от МВР. Те подозират, че Камелия отдавна е напуснала България с парите на Ангел. Отношенията между съпрузите напоследък рязко охладнели, твърдят техни близки. Бончев обаче държал сметки на името на жена си. В тях наливал заработеното със съдружника си от Земунския клан. Камелия отдавна искала да се спаси, но не и с празни ръце.
Всичко за обрата в разследването



Сензационен обрат в разследването, съпругата избягала с парите

Камелия в комбина с бандитите

Бончева организирала отвличането на мъжа си, твърдят следователи


Камелия е играла комбина с похитителите си. Тази нова, сензационна версия за отвличането на експрезидента на "Литекс" Ангел Бончев и изчезването на съпругата му Камелия нищят следователите. Според тях отвлечената Камелия може да е замесена в похищението на съпруга си. Това довериха за "Стандарт" източници от МВР, запознати с детайлите по случая.

Ангел Бончев бе отвлечен в края на май и 50 дни по-късно бе върнат срещу откуп от 400 000 лева.
Експрезидентът на "Литекс" Ангел Бончев бе отвлечен в нощта на 21 срещу 22 май, докато паркирал джипа си пред блока му в кв. "Дървеница". Повече от 50 дни Бончев бе в неизвестност.
Според източници на вестника, докато бил при похитителите, те му отрязали два пръста. После бандитите ги изпратили като "дар" на Гриша Ганчев и на Камелия. В средата на юли похитителите изхвърлиха президента на "Литекс" в крайпътна канавка в кв. "Княжево". На негово място бандитите взеха Камелия. Това стана точно, когато предавала първата вноска 390 хил. лв. от 2 млн. откуп за мъжа си. Според първите информации бандитите я взели за заложник, защото спецченге до Камелия издънило операцията, като се разкрило.
Начинът, по който жената на футболния бос беше похитена, накарал ченгетата сериозно да се заровят в отношенията между двамата. "За първи път се случва да бъде похитен човекът, който носи откупа. Няма никаква логика в това, нещата не се връзват", обясни спецченге. Криминалистите открили, че семейство Бончеви не било в добри отношения и Камелия от доста време търсела начин да се измъкне, но не с празни ръце.
Преди време Ангел Бончев открил сметки на името на жена си. В тях наливал парите от съдружието с член на Земунския клан. Бившият шеф на "Литекс" имал параноя, че някой постоянно следи парите му. Пред спецченгетата близки на семейството разказали, че Ангел и Камелия имали лични проблеми. Бончев се отнасял тиранично към жена си. Полицаите свързали сметките на Камелия с поведението на Ангел и стигнали до най-новата версия. Според ченгетата Камелия е организирала похищението на Ангел и е предала съпруга си на бандитите. При предаването на откупа е имало план да се инсценира нейното отвличане и затова операцията по проследяването и задържането на похитителите се провалила. Това обяснява и защо похитителите са били така добре подготвени технически, защо са заглушили станции на ченгетата с Камелия. Възможно е веднага след театъра Камелия да е напуснала страната със солидна сума пари.
Новата версия за двойното похищение на Бончеви стигна дори парламента. Депутати признаха пред "Стандарт", че за нея от седмица се говори под сурдинка в кулоарите. Но никой не смее публично да я разкаже.
При разпитите след освобождаването му Бончев пък твърдял, че няма проблеми със съпругата си и отрекъл да е имал лошо отношение към нея.
Освен по тази версия спецченгетата работят и по всички останали. Сред тях са бизнес отношения на Бончев с някой от съдружниците му и просто отвличане за откуп. Последната обаче е най-малко вероятна, защото в подобни случаи престъпниците посягат на децата на богати хора. Полицаи смятат, че ако беше отвлечен някой от синовете на футболния бос, е имало по-голям шанс Бончев да събере парите и да плати голяма сума за освобождаването на детето си. Сега те са съсредоточили голяма част от усилията да търсят Камелия извън България. Възможно е да поискат дори съдействието на Интерпол.


Родното ФБР рови дирите на къртица
Търсят похитителите между София и Самоков

"Щабът" на похитителите на Ангел Бончев и съпругата му Камелия вероятно е в посока Самоков. Това смятат полицаи, работещи по случая. Мащабната полицейска акция по претърсване на района на Витоша е била за заблуда на похитителите. Тогава ченгетата изкараха почти всички униформени в София и претърсиха десетки къщи в Панчарево, Бистрица и Железница. Проверени бяха и стотици преминаващи коли. На участващите в операцията е било обяснено, че търсят похитителите, за да не изтече информация, но разследващите са работели по съвсем друга следа.
Паралелно с издирването на престъпниците ДАНС търси къртица сред антимафиотите и служителите на дирекция "Оперативно издирване", която може да дава информация на бандитите. "Има признаци, по които установихме, че похитителите са получавали макар и откъслечна информация за действията на полицията", каза за "Стандарт" спецченге. Проверяващите са много близо до откриване на "къртицата", защото са стеснили кръга от хора, имали достъп до конкретна информация по разследването.
В същото време те се надяват, че престъпниците ще започнат да нервничат и да правят грешки, след като се лишат от ценния си информатор.


Съседи: Бяха като съквартиранти

Ангел и Камелия живееха като съквартиранти. Това твърдят съседите им от блок 43 в столичния квартал "Дървеница". От апартамента във вход Б не са се чували свади и шумни скандали, но било видно, че Бончеви не се разбират добре. Никога не съм ги виждала заедно, сякаш се избягваха, обяснява възрастна жена от горния етаж. Бившият шеф на "Литекс" работил много и често отсъствал от дома. През по-голямата част от времето съпругата сама въртяла домакинството. Цялото си внимание Камелия отдавала на грижите за по-малкия им син Ангел. Била много мълчалива още преди отвличането на съпруга й. След драмата пък съвсем се затворила в себе си. Личеше си, че нещо я мъчи, сподели една от по-близките й приятелки сред комшийките. Ангел и Камелия винаги излизали по различно време от вкъщи, освен това са се прибирали поотделно. Никога не съм ги виждал да ходят на вечеря навън, даже до супермаркета сама си ходеше и се връщаше натоварена с торбите, обяснява съсед. След изчезването на мъжа й около Камелия в тежките моменти винаги бил един от семейните приятели на Бончеви. Никой в блока обаче не знае името му. Денят преди изчезването на Бончева съседи са сменяли крушките на полото й, защото нямало кого друг да помоли за помощ.


Спецченгета крият Ангел

Полицаи и прокурори зорко пазят Ангел Бончев. Никой до този момент не знае къде точно се намира президентът на "Литекс". Родителите на Бончев също тънат в неведение. Веднага след като бе пуснат от Военна болница, футболният шеф бе поет от спецченгета, които да се грижат за сигурността му. Според една от версиите за местонахождението му той се намирал в къща близо до родното си с. Микре, край Ловеч. Според друга той е зорко пазен в ненабиваща се на очи къщичка в полите на "Витоша". Заедно с полицаите при Бончев има и лекар. Причината за това е, че той все още има смущения в психиката заради изтезанията по време на плен.


Разпитват подземния свят за отвличанията

Десетки разговори с хора от подземния свят и криминалнопроявени лица във връзка с отвличането на Ангел Бончев и Камелия са провели антимафиотите и агентите от ДАНС. Те търсят и най-малката информация, която може да доведе до залавянето на похитителите и откриването на жената.
Разговори са водени както с "висши" представители на бандитите, така и с по-дребни престъпници.
Според полицаи те са много мобилни, контактуват с доста хора и разменят помежду си информация. До хората от подземния свят са достигнали слухове за похищенията и те могат да бъдат полезни на разследването.
Все повече везните се накланят към версията, че умът на групата за отвличания, както и част от изпълнителите са бивши и настоящи ченгета, твърдят полицаи. От стари разработки на ГДБОП, които така и не са реализирани, са извадени данни за ексслужители на МВР, забъркани с престъпници.
По случая с отвличанията на Бончеви работят почти всички служби на МВР, но пълната информация за това, което се прави, имат само шепа хора от съображения да не изтече информация.


Следят сърбин, замесен в удара

Родното ФБР е засякло дирите на сръбски гражданин, за когото се предполага, че е свързан с отвличането на Ангел Бончев. През последните два месеца и половина той три пъти е влизал и напускал страната. Запознати твърдят, че в момента е в България. Към него агентите на ДАНС са се насочили след получен сигнал и внимателно го следят. Под контрол са и хората, с които контактува. По непотвърдена информация сърбинът имал брат, който живее в България и има бизнес тук. Чужденецът е бивша барета, която преди 5 г. е напуснала системата на сръбското МВР. Оттогава той имал връзки с криминалнопроявени българи, занимаващи се с трафик на наркотици. Предполага се, че преди година е създадена интернационалната бригада за отвличане на хора срещу откуп, в която чужденецът участва. От няколкото такива в България, тази е най-сериозната, твърдят полицаи. Те смятат, че престъпниците са изключителни професионалисти, оборудвани с разнообразна и скъпа техника, което засега ги прави неуловими. Бандитите успяват да предвидят всеки ход на полицаите, което не може да се каже за разследващите.
В същото време хора от Земунския клан също търсят похитителите, научи още "Стандарт". Те са пристигнали малко след отвличането на футболния бос. Те били бесни, че някой е посмял да посегне на техен бизнес партньор и люто са се заканили, че ще отмъстят за това. Те твърдели пред български бандити, че само те могат да се справят с "бригадата", отвлякла Бончев. МВР следи и действията на земунци. Запознати твърдят, че сигурна смърт чака похитителите, след като едни от най-страшните хора в Сърбия са им издали присъдата.


Майката Величка:
Дъщеря ми умира!

Моля ви помогнете ни, защото Камелия умира, там където е сега. Това заяви пред "Стандарт" майката на пуснатия преди дни на свобода Ангел Бончев - Величка. Жената отказа категорично да коментира къде се намират внуците й. Според близки на семейството първородният син на Ангел Бончев - Бончо, най-вероятно е взел при себе си по-малкия си брат Ангел. От деня на изчезването на майка си никой не е виждал 14-годишния Ангел. Близки на семейството разказват, че момчето никога не се е отделяло от нея за дълго време. Винаги ходеше с Ками. Ангелчо е много кратко и възпитано дете, никога не сме чули да е правил бели, разказаха пък съседите на Бончеви от столичния кв. "Дървеница". Преди трагедията, която сполетя семейството, момчето учеше в елитно столично школо. Сега обаче хората от блок 43 твърдят, че момчето е на сигурно място при брат си, който веднага е поел грижите за него.

Източник: standartnews.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини