От х:

Днес в x:

23 °C

Всеки втори бизнесмен бие жена си. Крадат 20 пациенти. Аналитичен преглед на печата – 24 юли

Шашма в Крепост – крадат 20 пациенти от джипи, информира над главата си днешният брой на "Новинар юг". Жители на селото се оказали в пациентската листа на д-р Веселин Тодоров, без да знаят за това, пише в жалба до районната здравна каса и до прокуратурата. Лекарската война в Крепост пламна още на местните избори миналата година, когато джипито д-р Донка Велчева обвини кмета, че агитира хората да се запишат при другия лекар.
Прекалено селско, и едновременно с това - твърде българско.

Половината от жените, пострадали при домашно насилие, са посочили икономическата зависимост като причина за домашното насилие, показва проучване на центъра за джендър изследвания в Хасково.
Не е ясно защо толкова настойчиво всякакви организации продължават да изследват очевидното. Всеки знае, че като няма пари, има бой.

Правят бизнес парк за 500 млн. край Харманли, информира от първа страница вестникът. Държавата възнамерява да изгради икономическа зона между селата Поляново и Преславец върху общинска земя. Крупният проект ще даде работа на 500 души, пише в текста.

80 свободни места в Хасково и 8 в Димитровград са останали незаети и за тях ще се състезават на третото класиране за гимназиите, съобщава още изданието. Места има дори в хасковската Езикова – 16 в класа по немски и 12 – във френската паралелка.

Куйович отказва да дава обяснения, под това заглавие вестникът пише за продължилия до среднощ процес срещу скандалния черногорец и още трима обвиняеми. Процесът ще завърши днес с присъди, а Куйович все пак даде обяснения, но това стана късно вечерта, след редакционното приключване на вестниците.

Хасково купува още два паяка, съобщава изданието на 4 страница. Парите са от бюджета на общината.

Японци вдигат наемите, информира още "Новинар юг". Японците, които работят по музея на тракийското изкуство край Александрово и на жп линията Първомай-Свиленград, като хора с по-дебели кесии, вдигнали нивото на наемите в Хасково.
Ако не са японците, ще е международното положение. Важното е да се върви нагоре.

Дядо праща на министър фото на болни слънчогледи, е акцент от 12 страница в броя. 86-годишният Тилю Желязков снимал с "Лайка"-та си болните растения и ще ги праща на земеделския министър, за да види началството как арендаторите не полагат грижи за реколтата.
Много му пука на земеделския министър. Ако на някой в правителстово изобщо му пукаше за нещо, нямаше да ставаме за резил на цяла Европа. Сергей Станишев дори се изцепи, че нямало да иска оставки на министри, просто за да угодял на някого.
Какво дебелоочие! Този "някой" е европейската комисия, ОЛАФ, европейския парламент и жителите на целия европейски съюз. За Станишев те са просто "някой си". Нищо добро не ни чака, ще видите.

Тонове пръст затиснаха работник в канал, пише на първа страница "Хасковска Марица". С багер вадят 31-годишния Беркан Хасан от изкоп в с . Горно Сираково, допълва изданието. Мъжът попаднал под свличаща се земна маса, но не е пострадал сериозно при инцидента.

Мотаят инвалиди за безплатен паркинг, акцентира на втора страница вестникът. Става дума за инициативата на местния клуб на инвалидите и общинска полиция - хората с увреждания да имат специални талони, с които да ползват безплатно паркингите в града, както и да спират инциндентно на забранени места. От транспортната комисия уверяват, че забавянето се дължи на технически причини и не е нарочно.

Разбиха нарколаборатория в хасковска вила, информира вестникът на криминалната страница. Става дума за извънградското убежище на задържаните предния ден Венцислав Живков, на 21 години от Хасково, и 44-годишният Томас Кибе от гр. Кил, Германия. Във вилата ченгетата открили цяла лаборатория за оранжерийно производство на разсад на канабис.

Още един митничар на съд след делото "Куйович", пише вестникът за мегапроцеса срещу сочения за наркобарон черногорец и съучастниците му. Според източниците на вестника това е действащ митничар с прякор Марлоу.

Темата за домашното насилие присъства и на страниците на "Хасковска Марица". На 10 стр. е публикуван обширен материал със заглавие "Бити деца не искат да чуят за родителите си".

500 лв. за 10 дни на море в общинската база "Смокините", информира още изданието. Не само служители на общината могат да използват базата на морето, но за редовите хасковлии свободни са само нулевата и осма смяна, т. е. преди началото и след края на сезона. През останалото време общинските служители се ползват с предимство. В текста са дадени и цените за нощувки в бунгалата и къщичките, както и на купоните за храна. За възрастен човек храната за 10 дни излиза 108 лв. с ДДС. За децата до 16 г. – наполовина.

Това бяха основните теми в днешния хасковски печат. Още подробности – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 22.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не се отказвайте от завоюваните позиции. Знаете към какво се стремите и това ви дава нужната сила да продължите напред. Успехът ви има много измерения. Радвате се на признание и уважение от страна на колеги и началници. В личен план ще можете да стабилизирате отношенията с любимия човек и ще укрепите връзката си.
22 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Щом искате останалите да ви харесват, да им помагате и едновременно с това да помагате и на себе си, не забравяйте да проявявате искрен интерес към хората, с които общувате. И знайте, че изражението на лицето е по-важно от дрехите, в които сте облечени.Приятни и романтични мигове ви очакват, ако успеете да спечелите вниманието на една личност, която е наблизо.
22 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днешният ден е твърде специален за вас, тъй като ще видите плановете си за страхотно прекарване на нощта осъществени. Вие мислите освен за собственото си прекарване и за настроението на другите, но в това отношение едва ли ще има за какво да се притеснявате.
22 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Захващате се с нещо, което на пръв поглед е безполезно, но на вас ви се струва и полезно и приятно. Не ви се стои у дома днес, затова ще трябва да приемете някое от предложенията на ва-ши близки. Движението ще ви се отрази добре, а ако изберете мяс-то, което не посещавате всеки ден, направо ще се преродите. От-ношенията ви с любимия човек ви карат да се чувствате чудесно.
22 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес някои от вас ще се заемат с работата на свои близки, тъй като не можете да им откажете помощта си. Всяко нещо, с което се захванете обаче го вършите толкова добре, че околните ще останат изключително доволни от вас. На някои им предстои пътуване, свързано с ваш ангажимент, но то ще успеете да ви разнообрази и да ви помогне да се разтоварите.
22 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Деликатното ви поведение ще ви донесе предимства днес. Подбирайте внимателно думите си и не търсете причини за конфронтация, дори и да имате основание за това. Ще получите интересно предложение за нова работа, бизнес или пътуване. Преди да отговорите – помислете. Трайни придобивки ще внесат настроение и ще подобрят самочувствието ви.
22 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Днес ще трябва да работите упорито, за да свършите нещо в определения срок. Постарайте се наистина да го направите, това ще издигне авторитета ви, както и личното ви самоуважение. Контактите едва ли са най-силната ви страна днес, така че най-добре ще е да ги сведете до минимум. Обърнете повече внимание на семейството си днес.
22 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Деловата седмица за вас не е приключила още. Ще имате важни срещи, които е възможно да доведат до договори. Нали вие това очаквате. За други от вас се очертава пътуване извън вашето населено място. Осигурете си време за почивка и развлечения.
22 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Сред хаоса на ежедневието ще откриете добра възможност за себе си да изявите по оригинален начин мисленето и намеренията си. Това ще се приветства от онези, които ви ценят и остане незабелязано от други, без значение за развитието ви. Отдайте заслуженото и на партньора си. Без него не бихте имали нещата, които ви радват.
22 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес ще се наложи да бъдете особено точни в преценките си относно надеждността на започнат от вас проект. Нека силното ви желание да не заслепява здравия разум, само така можете да се надявате на успех. Много радост ви носи интимният партньор.
22 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Денят ви ще премине в движение, тъй като стоенето у дома не е достатъчно разнообразно за вас. Ангажирате се с въпроси на ваши приятели, но по-добре ще е ако стоите встрани от чужди проблеми. Помогнете доколкото можете, но в никакъв случай не се нагърбвайте изцяло с неща, които те трябва да свършат. Намерете подходящ начин да се разтоварите.
22 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Не мислете, че можете най-добре да се справите сами, погрешно е и да се надценявате, въпреки способностите си. Не отхвърляйте ничие внимание и подкрепа, ще се нуждаете от тях. Влечението ви към човек, който нехае ще ви попречи да забележите друг, истински влюбен във вас. Не пропускайте шанса си.
22 апр 2021

Случаен виц

Последни новини