От х:

Днес в x:

Всеки втори бизнесмен бие жена си. Крадат 20 пациенти. Аналитичен преглед на печата – 24 юли

Шашма в Крепост – крадат 20 пациенти от джипи, информира над главата си днешният брой на "Новинар юг". Жители на селото се оказали в пациентската листа на д-р Веселин Тодоров, без да знаят за това, пише в жалба до районната здравна каса и до прокуратурата. Лекарската война в Крепост пламна още на местните избори миналата година, когато джипито д-р Донка Велчева обвини кмета, че агитира хората да се запишат при другия лекар.
Прекалено селско, и едновременно с това - твърде българско.

Половината от жените, пострадали при домашно насилие, са посочили икономическата зависимост като причина за домашното насилие, показва проучване на центъра за джендър изследвания в Хасково.
Не е ясно защо толкова настойчиво всякакви организации продължават да изследват очевидното. Всеки знае, че като няма пари, има бой.

Правят бизнес парк за 500 млн. край Харманли, информира от първа страница вестникът. Държавата възнамерява да изгради икономическа зона между селата Поляново и Преславец върху общинска земя. Крупният проект ще даде работа на 500 души, пише в текста.

80 свободни места в Хасково и 8 в Димитровград са останали незаети и за тях ще се състезават на третото класиране за гимназиите, съобщава още изданието. Места има дори в хасковската Езикова – 16 в класа по немски и 12 – във френската паралелка.

Куйович отказва да дава обяснения, под това заглавие вестникът пише за продължилия до среднощ процес срещу скандалния черногорец и още трима обвиняеми. Процесът ще завърши днес с присъди, а Куйович все пак даде обяснения, но това стана късно вечерта, след редакционното приключване на вестниците.

Хасково купува още два паяка, съобщава изданието на 4 страница. Парите са от бюджета на общината.

Японци вдигат наемите, информира още "Новинар юг". Японците, които работят по музея на тракийското изкуство край Александрово и на жп линията Първомай-Свиленград, като хора с по-дебели кесии, вдигнали нивото на наемите в Хасково.
Ако не са японците, ще е международното положение. Важното е да се върви нагоре.

Дядо праща на министър фото на болни слънчогледи, е акцент от 12 страница в броя. 86-годишният Тилю Желязков снимал с "Лайка"-та си болните растения и ще ги праща на земеделския министър, за да види началството как арендаторите не полагат грижи за реколтата.
Много му пука на земеделския министър. Ако на някой в правителстово изобщо му пукаше за нещо, нямаше да ставаме за резил на цяла Европа. Сергей Станишев дори се изцепи, че нямало да иска оставки на министри, просто за да угодял на някого.
Какво дебелоочие! Този "някой" е европейската комисия, ОЛАФ, европейския парламент и жителите на целия европейски съюз. За Станишев те са просто "някой си". Нищо добро не ни чака, ще видите.

Тонове пръст затиснаха работник в канал, пише на първа страница "Хасковска Марица". С багер вадят 31-годишния Беркан Хасан от изкоп в с . Горно Сираково, допълва изданието. Мъжът попаднал под свличаща се земна маса, но не е пострадал сериозно при инцидента.

Мотаят инвалиди за безплатен паркинг, акцентира на втора страница вестникът. Става дума за инициативата на местния клуб на инвалидите и общинска полиция - хората с увреждания да имат специални талони, с които да ползват безплатно паркингите в града, както и да спират инциндентно на забранени места. От транспортната комисия уверяват, че забавянето се дължи на технически причини и не е нарочно.

Разбиха нарколаборатория в хасковска вила, информира вестникът на криминалната страница. Става дума за извънградското убежище на задържаните предния ден Венцислав Живков, на 21 години от Хасково, и 44-годишният Томас Кибе от гр. Кил, Германия. Във вилата ченгетата открили цяла лаборатория за оранжерийно производство на разсад на канабис.

Още един митничар на съд след делото "Куйович", пише вестникът за мегапроцеса срещу сочения за наркобарон черногорец и съучастниците му. Според източниците на вестника това е действащ митничар с прякор Марлоу.

Темата за домашното насилие присъства и на страниците на "Хасковска Марица". На 10 стр. е публикуван обширен материал със заглавие "Бити деца не искат да чуят за родителите си".

500 лв. за 10 дни на море в общинската база "Смокините", информира още изданието. Не само служители на общината могат да използват базата на морето, но за редовите хасковлии свободни са само нулевата и осма смяна, т. е. преди началото и след края на сезона. През останалото време общинските служители се ползват с предимство. В текста са дадени и цените за нощувки в бунгалата и къщичките, както и на купоните за храна. За възрастен човек храната за 10 дни излиза 108 лв. с ДДС. За децата до 16 г. – наполовина.

Това бяха основните теми в днешния хасковски печат. Още подробности – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини