От х:

Днес в x:

18 °C

Влак прегази баба, мъж потъна в язовир. Аналитичен преглед на печата – 22 юли

Количката на 84-годишната баба Руска от Харманли се заклещила на релсите и влакът я премазал, четем над главата в днешния брой на вестник "Хасковска Марица". Другата черна новина в броя е за потъналия във водоем край ивайловградското село Белополци 45-годишен Коста Костов. Подробностите за двата инцидента са описани на криминалната страница.

Авария остави 1/3 от Хасково без ток, информира още всекидневникът. Гръмнала кабелна глава на средно напрежение в подстанцията на НЕК остави без ток югоизточната част на града, пише изданието и допълва, че бързата реакция на дежурния на обекта е предотвратила още по-голям проблем.

Ексобщински шеф съди Симеоновград за 5 хил. лв., информира вестникът от втора страница. Бившият председател на ОбС в града Николай Попниколов иска изплащане на неизползваната отпуска по време на мандата си. От общината отговорят, че никой от общинските съветници не е получавал подобно обезщетение и това според тях е достатъчно.
Според съда обаче вероятно няма да е достатъчно. Ако ексшефът е бил на щат, то всички нормативи на трудовото законодателство трябва да бъдат спазени стриктно. И ако съдът е съд на място, би следвало освен въпросните 5000 лв., да осъди общината да плати и няколкостотин хиляди наказателно обезщетение, както правят в белите държави. Заради ината им. И като знак, че законът трябва да се спазва.

Казват за скандалните документи в митницата, пише още изданието за иззетите от Свиленград миналата седмица бумаги. Още тогава изтече информация, че в тях се съдържат данни за далавери за над 70 млн. лв. Сега май се оказва, че можело и да няма далавери.
Целокупният народ знае, че там не правят друго, освен далавери. Достатъчно е да се видят луксозните палати на митничарите. А що се отнася до далерите – въпрос на желание е да ги видиш. Те сякаш се забелязват по-лесно от Брюксел, отколкото от София. Днес навярно ще имаме възможност да се убедим в този оптичен феномен.

Росен недостижим и на диск, пише вестникът на спортната си страница. Атлетът от Харманли грабна още едно златно отличие на балканските игри в Бурса.

200 домакинства в Орфей 3 четири месеца без вода е озаглавен обширен материал на 9 страница в броя, посветен на сагата с вилната зона на Хасково. Там ВиК прекъсна централния водопровод с мотива, че е незаконен и много от вилите нямат водомер. Жителите на квартала се канят да се жалват в Страсбург и са прави.
Не може в 21 век да ти спират водата като на недъгав туземец. Независимо какви са юридическите основания на водната фирма да спре водата на изрядни платци, дори те да са само 20 сред останалите 200.
Това е все едно Брюксел да спре финансирането на цяла Източна Европа заради крадливите български политици.
И ако този воден геноцид в Орфей 3 е законен, това означава само едно – че законът трябва да бъде променен. А шефовете на ВиК, които се държат като окупатори в африканска територия, трябва да минат курс по ограмотяване за елементарните ценности на цивизацията.

BG регистърът: 90 дни мотаене и 160 000 евро глоба. С това заглавие открива днешния си брой "Новинар юг". Текстът заема почти цялата криминална страница. В него четем, че холандските граждани Хамди Гюненч и Ергил Юнан, които са собственици на фирма в Холандия, наели български работници, но за целта трябвало да регистрират дружеството си в България. Историята е любопитна, но едва ли ще учуди някого, запознат със суровата действителност в родината. От агенцията по вписвания първо им издали документ, че няма друга фирма с такова име. След месец обаче се оказва, че има. Следва цирк, който под една или друга форма е познат до втръсване на всички.

Ул. "Черешка" скочи за изсъхнала липа, съобщава изданието от втора страница. В текста четем: "Изсъхнала липа на тукашната улица "Черешка" стряска хората от третата възраст и не им дава мира."
Каква зловеща липа, наистина.

73-годишен се тества за СПИН в Хасково, информира още изданието. Около 80 души месечно с превантивна проверка за коварното заболяване в безплатния кабинет, допълва вестникът.

Звънете, не ги жалете! Под това заглавие "Новинар юг" публикува номерата на мобилните телефони на общинските съветници в Хасково. Безплатните апарати им бяха раздадени на предишно заседание на ОбС с мотива да поддържат връзка помежду си.
Една бърза аналогия. На общинските съветници в Маями, само трима на брой, със закон им е забранено да се събират на едно място в отсъствието на медиите.
Познайте защо.

Росен със златен дубъл и рекорд 60.20 метра на диск, отбелязва успеха на харманлийския атлет Росен Карамфилов "Новинар юг" на спортната си страница. Там е поместено и кратко интервю с юношата на "Хасково" Борислав Стойчев, който продължава да мечтае за "Милан".
Дано му провърви. Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му.

Това бяха основните теми от днешния хасковски печат. Още новини – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 14.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не мислете за нищо, което ви натоварва и избягвайте хора, които ви създават притеснения. Посветете деня си на приятни занимания, за да се разтоварите от стреса. Направите ли го, ще имате спокоен ден в компанията на обичани хора. Други от вас ще се подготвят за гости от далече или сами ще пътуват.
14 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще берете плодовете на усилията от последните дни. Може да възникнат непредвидени ситуации,но с вродената си интелигентност и находчивост ще се справите с лекота. Вземете инициативата в свои ръце, за да сте сигурни, че ще изкарате една чудесна вечер.
14 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес сте изпълнени с енергия и желание за действие. Захващате се последователно с какво ли не, но успявате да го свършите по-най добрия начин. Затова ви съветвам да използвате момента и да изберете нещо наистина важно за професионалното ви развитие. Ще срещнете съпричастност и доброта, което е добър знак.
14 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Имате конкретни планове за този ден и сте твърдо решени да ги свършите, особено ако вече сте били възпрепятствани да го сторите. Добре ще е ако работите съвместно с други хора, които могат да ви бъдат полезни с ценни идеи и съвети. На ваш близък му предстои пътуване, ще ви се наложи да отделите време и за него. Добри финансови постъпления.
14 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Чувствате се объркани и се лутате ту в една ту в друга посока. Внимавайте ласкателствата на приближен човек да не ви подведат към необмислени действия. Спокойно можете да избягате от светската суета сред семейството си, което ще ви утеши с непринудеността си.
14 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днес заложете на умението си да общувате. Ще ви донесе възможности за изява на талантите и подготвеността ви. Наред с добрите новини обърнете внимание на здравето си, което може да ви създаде проблеми. Притеснения са възможни и по линия на по-възрастните родители или близки хора.
14 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Доверието, с което се ползвате сред колегите си ще благоприятства участието ви в общ проект. Старанието ви е забелязано и в крайна сметка ще се отрази положително на финансите ви. Ще получите предложения, които с времето ще задълбочите в нови позиции. Може би трябва да се ориентирате в тази посока.
14 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прибягвате до изпитани методи, за да постигнете целите си. Нека обаче това не става за сметка на някой, от чиято помощ скоро може да имате нужда. Опитайте се да бъдете в крак с времето, дори ако трябва да пренебрегнете ваши стари прийоми.
14 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако работата ви днес е свързана с контакти, бъдете сигурни, че ще успеете да свършите всичко точно така, както сте го планирали. Радвате се на подкрепата на близките си, които ще ви бъдат от полза със съвети по всяко време. Отношенията ви с любимия човек зависят в огромна степен от вас.
14 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Финансовите ви постъпления днес ще ви позволят да си отдъхнете. Разчитайте на приятелите си в евентуален труден за вас момент. Събират ви се доста предизвикателства, но са напълно във възможностите ви. При работа с валута бъдете внимателни. За някои от вас - пътуване в чужбина, или ще сте привлечени от някой, който се връща от там.
14 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес сте творчески настроени и съсредоточени в работата си. Сигурни сте в това, което правите и това проличава в добре свършената ви работа. Не се колебайте да използвате познанствата си относно разрешението на сериозен професионален въпрос.
14 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С професионалният си подход към служебен проблем ще създадете нужната организация и условия за благоприятното му решаване. Не подценявайте качествата и на партньорите си, работете за общите си интереси и живейте в мир със себе си. Не бъдете мнителни, или поне не го показвайте.
14 май 2021
Последни новини