От х:

Днес в x:

17 °C

Влак прегази баба, мъж потъна в язовир. Аналитичен преглед на печата – 22 юли

Количката на 84-годишната баба Руска от Харманли се заклещила на релсите и влакът я премазал, четем над главата в днешния брой на вестник "Хасковска Марица". Другата черна новина в броя е за потъналия във водоем край ивайловградското село Белополци 45-годишен Коста Костов. Подробностите за двата инцидента са описани на криминалната страница.

Авария остави 1/3 от Хасково без ток, информира още всекидневникът. Гръмнала кабелна глава на средно напрежение в подстанцията на НЕК остави без ток югоизточната част на града, пише изданието и допълва, че бързата реакция на дежурния на обекта е предотвратила още по-голям проблем.

Ексобщински шеф съди Симеоновград за 5 хил. лв., информира вестникът от втора страница. Бившият председател на ОбС в града Николай Попниколов иска изплащане на неизползваната отпуска по време на мандата си. От общината отговорят, че никой от общинските съветници не е получавал подобно обезщетение и това според тях е достатъчно.
Според съда обаче вероятно няма да е достатъчно. Ако ексшефът е бил на щат, то всички нормативи на трудовото законодателство трябва да бъдат спазени стриктно. И ако съдът е съд на място, би следвало освен въпросните 5000 лв., да осъди общината да плати и няколкостотин хиляди наказателно обезщетение, както правят в белите държави. Заради ината им. И като знак, че законът трябва да се спазва.

Казват за скандалните документи в митницата, пише още изданието за иззетите от Свиленград миналата седмица бумаги. Още тогава изтече информация, че в тях се съдържат данни за далавери за над 70 млн. лв. Сега май се оказва, че можело и да няма далавери.
Целокупният народ знае, че там не правят друго, освен далавери. Достатъчно е да се видят луксозните палати на митничарите. А що се отнася до далерите – въпрос на желание е да ги видиш. Те сякаш се забелязват по-лесно от Брюксел, отколкото от София. Днес навярно ще имаме възможност да се убедим в този оптичен феномен.

Росен недостижим и на диск, пише вестникът на спортната си страница. Атлетът от Харманли грабна още едно златно отличие на балканските игри в Бурса.

200 домакинства в Орфей 3 четири месеца без вода е озаглавен обширен материал на 9 страница в броя, посветен на сагата с вилната зона на Хасково. Там ВиК прекъсна централния водопровод с мотива, че е незаконен и много от вилите нямат водомер. Жителите на квартала се канят да се жалват в Страсбург и са прави.
Не може в 21 век да ти спират водата като на недъгав туземец. Независимо какви са юридическите основания на водната фирма да спре водата на изрядни платци, дори те да са само 20 сред останалите 200.
Това е все едно Брюксел да спре финансирането на цяла Източна Европа заради крадливите български политици.
И ако този воден геноцид в Орфей 3 е законен, това означава само едно – че законът трябва да бъде променен. А шефовете на ВиК, които се държат като окупатори в африканска територия, трябва да минат курс по ограмотяване за елементарните ценности на цивизацията.

BG регистърът: 90 дни мотаене и 160 000 евро глоба. С това заглавие открива днешния си брой "Новинар юг". Текстът заема почти цялата криминална страница. В него четем, че холандските граждани Хамди Гюненч и Ергил Юнан, които са собственици на фирма в Холандия, наели български работници, но за целта трябвало да регистрират дружеството си в България. Историята е любопитна, но едва ли ще учуди някого, запознат със суровата действителност в родината. От агенцията по вписвания първо им издали документ, че няма друга фирма с такова име. След месец обаче се оказва, че има. Следва цирк, който под една или друга форма е познат до втръсване на всички.

Ул. "Черешка" скочи за изсъхнала липа, съобщава изданието от втора страница. В текста четем: "Изсъхнала липа на тукашната улица "Черешка" стряска хората от третата възраст и не им дава мира."
Каква зловеща липа, наистина.

73-годишен се тества за СПИН в Хасково, информира още изданието. Около 80 души месечно с превантивна проверка за коварното заболяване в безплатния кабинет, допълва вестникът.

Звънете, не ги жалете! Под това заглавие "Новинар юг" публикува номерата на мобилните телефони на общинските съветници в Хасково. Безплатните апарати им бяха раздадени на предишно заседание на ОбС с мотива да поддържат връзка помежду си.
Една бърза аналогия. На общинските съветници в Маями, само трима на брой, със закон им е забранено да се събират на едно място в отсъствието на медиите.
Познайте защо.

Росен със златен дубъл и рекорд 60.20 метра на диск, отбелязва успеха на харманлийския атлет Росен Карамфилов "Новинар юг" на спортната си страница. Там е поместено и кратко интервю с юношата на "Хасково" Борислав Стойчев, който продължава да мечтае за "Милан".
Дано му провърви. Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му.

Това бяха основните теми от днешния хасковски печат. Още новини – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 27.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Не се огъвайте и по-никакъв начин не отстъпвайте пред опонентите си. Ще се опитат да ви навредят, но нека това ви амбицира за успех на всяка цена. Звездите ще ви подкрепят. Успех.
27 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Служебен, семеен или обществен ангажимент ще ви направи по-дейни, предвид важността на събитието за вас. Ще се погрижите за детайлите, изключвайки случайността и ще насърчите всяка чужда активност в подкрепа на общата цел. Любовта ви дава сили, не я загърбвайте в името уж на по-важни неща.
27 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Дипломатичността при деловите ви контакти днес ще е особено ползотворна. Умело избягвате конфликтите и се справяте чудесно с непредвидените пречки. Не се натоварвайте излишно с проблемите на околните и без тях имате достатъчно грижи.
27 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Изпитвате известни колебания относно работата си днес. Най-добре ще е ако се постараете да работите съвместно със свои колеги и не поемате всичката отговорност върху себе си. Стараете се всичко да бъде направено добре, но и хабите доста енергия за странични неща. Обърнете повече внимание на любимия човек, който има нужда от съвета ви по важен въпрос.
27 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате много добър късмет днес и ще получавате потвърждение за това на всяка крачка. Денят е подходящ за рисковани авантюристични начинания, като ако не спечелите много, то е сигурно че няма и да загубите, а изживяванията които ви предстоят наистина си заслужават опита. Доброто ви настроение се отразява много благотворно на атмосферата у дома.
27 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоят ви трудности, изискващи голяма концентрация. Имате предостатъчно сили, за да се справите успешно с предизвикателствата на днешния ден. Не унивайте, притежавате изключителни качества и просто трябва да проявите малко воля. Любимият човек ще ви бъде солидна опора в критична ситуация.
27 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Много задачи очакват вниманието ви и не без усилия ще ви се отдава да бъдете навсякъде, където имат нужда от вас. Забързани, но с приятно излъчване, ще успявате да сте актуални и желани. Любовни трепети ще направят вечерта ви вълнуваща, ще наситят атмосферата с нежност и топлина.
27 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Подготвени сте за промените, които навлизат и без особено натоварване ще се справите със задачите си. Бързото развитие на събитията ще ви подтикне към нестандартни решения и още по-нестандартни действия. С тяхна помощ ще постигнете целта си и с това ще направите живота си по-добър.
27 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
На работното място ще изпъкнете с чувството си за ред. Съществува вероятност да отегчите околните, за това не преигравайте. Станете по-земни и достъпни, така ще обедините около себе си и другите, а и успехите ви няма да закъснеят. Любовните ви увлечения ще станат достояние на повече хора, и ако това ви притеснява, бъдете по-дискретни.
27 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Изпълнени сте с добре очаквания, които ще станат факт благодарение на упоритата ви работа и желание да успеете. В подкрепа на това говори и засиления интерес на други хора към вас. Популярността ласкае самочувствието, но и задължава. Приведете в ред документацията си, предстоят проверки от различни служби.
27 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Обновената ви база данни ще подпомогне значително днешните ви действия. В угода на интересите си ще потърсите и подходящите хора, с които да приключите в срок делата си. Ако сте акуратни и се възползвате елегантно, ще подобрите самочувствието и финансите си. Други ще решават неотложни въпроси, свързани с образование, пътуване или жилищно кредитиране.
27 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще намерите начин да промените нещата в живота си, които ви пречат да се развивате пълноценно. Дори това да ви коства нечие неодобрение, водете се от вътрешния си глас и следвайте сърцето си. Това ще ви помогне бързо да напреднете. Ако ви липсват удобство и уют ще можете да си ги създадете без особени усилия.
27 окт 2020
Последни новини