От х:

Днес в x:

,,Социален патронаж” провокира стари хора

От Красияна Сидерова
Харманли

Възрастни хора остро реагираха за решението на ръководителите от "Социалния патронаж" Харманли за въвеждане на твърдо меню. В началото на седмицата редица стари хора, които получават храна от там получиха уведомление, с което ги известиха, че поради въвеждане на нова програма за калкулиране на ястията ще се въведе твърдо меню и няма да има индивидуално по избор. Те са изпратили уведомление,с което са поставили социално слабите хора пред дилемата - или да потвърдят, че ще вземат пълно меню или се отказват да получават храна.
До сега доста от възрастните хора са зачертавали тези ястия от менюто, които не са подходящи за тях, поради проблеми със здравословното им състояние. Например 86-годишната М.Д.А сподели, че не може да плаща пълно меню, тъй като голяма част от храните са неподходящи за нея и избира предимно само леки храни. От друга страна не може да се откаже от услугата, тъй като е пълен инвалид и едва се придвижва с два бастуна. Тя разбира се не е единствения такъв случай.
Недоволството на възрастните хора определено даде резултат и от "Социален патронаж" заявиха, че няма да се въвежда твърдо меню.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини