От х:

Днес в x:

Аналитичен преглед на печата – 11 юли

"4 г. затвор за 30 лв. подкуп" гласи заглавието над главата в днешния брой на "Новинар юг". 45-годишният Васил Василев се опитал да бутне 30 лева на следователка от Димитровград. Присъдата е задочна, защото човекът бере портокали в Гърция.
Присъдата изглежда твърде пресилена. Още повече, че на вратите на много учреждения в България направо си пише "Бутни". И човекът бутнал.

"Левски зографисан в църква" е озаглавен водищият материал на първа страница. Георги Янев изписва дякона в Светлина с благословията на пловдивския митрополит. Условието на дядо Николай било Апостолът да не е изографисан с ореол, защото официално не е канонизиран.
Темата е повод и за коментара на трета страница в броя, озаглавен "Левски се прероди в църква". Там четем: "...най-свястното му изображение (на Левски – б. а.) след Георги Данчов го изписа в храма еклектикът със съвременно европейско мислене Георги Янев".
Тук няма да се съгласим. Автор на едни от най-добрите портрети на Левски е един карловски художник. Нарича се Дечко Тодоров. Ако авторът на коментара Делян Аврамов ни проводи 5 лева, може да му изпратим доказателство за това.

"Асфалт на два часа удържа 40-тонен армейски влекач" е акцент от втора страница на изданието. 120 минути след полагането на горещата смес на кръговото на кв. "Орфей" оттам минала тежка армейска колона. Асфалът обаче не мръднал, пише вестникът.И това само след два часа.
Следователно, като минат десет часа, там ще може да се приземи и космическа совалка.Странно е все пак как този асфарт удържа толкова тонове "без да мръдне", пък се накъдря от нищожната тежест на леките ни автомобили.

"Родният Харвард" стъпва в Хасково" е друг акцент от страницата. "Родният Харвард" в случая е УНСС. Така го наричали хората.
Абе хората го наричат по друг начин, ако трябва да сме честни. Айде сега.

"Вкарахме гол, ама паднахме с 0:1". Изцепката е на треньора на "Любимец" Димчо Марков, цитиран в рубриката "Тъй рече".
Попадение.

"Пуснаха одринския кмет от зандана", информира още изданието. Хамди Седефчи престоя 4 месеца зад решетките. Като чул решението на съда, рекъл: Слава на Аллах.
И нашите кметове ще казват същото. Има време.

"Димитровград без чалга", съобщава вестникът.
Айде де! Но лакърдията все пак е на забавната 12 страница.

"Свалят самоубийца от осмия етаж след 2 часа преговори" е голямото заглавие над главата в днешната "Хасковска Марица". Темата е разработена на цялата 9 страница в броя. Според психоложката Катя Стоева, която подала сигнал в полицията за висящата от козирката на блока Ани Антонова, тълпата отдолу гледала сеир.

"Отпускат евробрашно на покойници" е озаглавен водещият материал на първа. Списъците на социалните служби не били актуализирани, а точно по тях раздавали помощта. Имало и преселили се в други краища на страната.

"Пъдят кмета на Баните от офиса му" е друг акцент от първа. Общинските съветници се канят да му вземат кабинета.
Преди време пък бяха взели служебната кола на Орхан Шабан. Изобщо – жив да го оплачеш.

"Добиват биоенергия от сметището в Гарваново" е водещото на втора страница в броя. Модернизирането на депото със средства от структурните фондове предлага кметът Георги Иванов на ОбС. Заседанието ще е следващия петък.

"Волтова дъга порази 15-годишен" е акцент от криминалната страница. Тихомир К. се качил на вагон с цимент на гарата в Димитровград. Пострадал е от волтова дъга, или е докоснал проводник, са първоначалните вресии за инцидента. Момчето е откарано в клиниката по изгаряния в Полвдив.

"Мургави се наредиха на опашката за водомери", пише още на страницата. След няколкомесечна суша на ул. "Ятак" ромите усетиха, че няма мърдане и започнаха да си погасяват задълженията.
Не сме фенове на ВиК, но няма как да не се признае, че това е стъпката в правилна посока. Няма само ние да и м плащаме водата. Пък и тока

"За футбола в Хасково май пак няма пари" гласи сърцераздирателното заглавие на спортната страница.
А защо пък да има? То ако е въпрос, нямаше и за тениса. И Григор Димитров отиде във Варна. Сетне стана шампион на "Уимбълдън".
Цялата препирня за футбола в Хасково може да стане безсмислена, ако си зададем един простичък въпрос. Той гласи: Кога футболния отбор на Хасково ще играе на "Уимбълдън"?
Схващате ли безсмислието на спора?

"ДПС предопределя решенията в ОбС Кърджали" – под това заглавие от типа "водата е мокра" е публикувано интервю с кмета на Кърджали Хасан Азис.
Поместена е и негова снимка в кабинета. Зад него виси портрет на Васил Левски.
Това ако не е лицемерие, не се сещаме за друго.

Още новини - в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица"

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини