От х:

Днес в x:

Магаре в парка? Отива зад решетките

Животните, залавяни в паркове и градини на Хасково, да бъдат арестувани и затваряни на "хайван пазара", гласи заповед на кмета на общината Георги Иванов, разпространена днес от администрацията. При констатиране на нарушения на наредбата за обществения ред, както и движение на нерегистрираните каруци в забранената за тях централна част на града и основните булеварди, служители на "Екопрогрес" ще прибират хайванчетата в помещенията на животинския пазар. На собствениците на регистрирани талиги пък, ловнати по забранените булеварди, ще се съставят актове.

Същата участ грози и хайванчета, хванати в чужди ниви и кооперативни блокове. Те също ще заминават на задължителен платен престой зад решетките.

По време на престоя на животинския пазар ще се начисляват разходите за труд, режийни, ветеринарно медицински преглед и други. След заплащане на сумата собственикът може да си прибере животното. Ако не го потърси в двуседмичен срок и ли в седемдневен не плати разноските по храненето и гледането му, то ще бъде продавано, гласи заповедта на градоначалника.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини