От х:

Днес в x:

Рей Тай от САЩ е ангелът спасител на Гошко от Харманли

Седемгодишният Гошко Борисов се завърна в родния град Харманли като абсолютно здраво дете. Той претърпя уникална хирургическа операция в САЩ. Детето се родило с 30-сантиметрово тънко черво, при нормалните деца дължината е над 2 метра. Болестта е изключително рядка в световен мащаб, лекува се по оперативен път единствено в Америка.

Цената на подобна операция в детската клиника в Бостън обаче е 750 000 долара или над 1 милион лева. Българският фонд за лечение в чужибина по стар навик забавил процедурата по разрешението и нещата отивали към фатален край, защото такава операция досега е правена само на няколкомесечни бебета, не и на пораснали деца. Шансовете за живот на Гошко клонели към нулата, въпреки събраните от дарения суми, които били нищожни в сравнение с цената за опрерацията.



Ангелът на спасението за малкия Гошко се оказва американец на име Рей Тай. Милионерът загубил сина си преди години и създал фондация за помощ на нуждаещи се деца. Научил за случая с малкия Гошко, богатият американец дарил за лечението му 500 000 долара.

Гошко ще живее благодарение на Рей Тай, казват родителите му – Стефан и Христина. Двамата били неотлъчно до леглото на сина си в САЩ, където на 1 май Гошко бе опериран. Операцията е единствена в света, извършена на седемгодишно дете. По преценка на американските лекари Гошко вече е напълно здраво дете, няма нужда нито от диети, нито от специален режим.



Щастливото семейство вече е в дома си Харманли.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини