От х:

Днес в x:

8 °C

Аналитичен преглед на печата – 8 юли

"Стоп на шашмите с "трошките", обявява в голямо заглавие над главата днешния брой на "Новинар юг". Министерството на финасите одобрило предложението на шефа на хасковското общинско данъчно Димо Маринов застрахователната оценка на колите да се определя според международния каталог ШВАКЕ. По нея ще се изчислява данък придобиване.
Пак ни прецакаха, макар да си беше ясно отначалото. Питайте Орешарски дали може да събирате повече пари и познайте какво ще ви отговори.
На темата е посветен и коментара в броя на "Новинар юг". "Аман от тузари, дето се правят на богаташи в квартала, а пред бирниците са по-бедни от църковни мишки", четем там . Съгласни сме, но в данъчното не се бъркаме само за скъпи коли, бъркат се всички без изключение. А налогът е три на сто от цената. Множко си е, откъдето и да го погледнеш. Колите вече станаха лукс. Както вървят нещата, скоро и хлябът, и доматите ще станат лукс.

"20 бона от Варна го пратиха на "Уимбълдън" е озаглавен водещият материал на първа страница в броя. Става дума за Григор Димитров, който вдигна шампионската купа на легендарния стадион благодарение на подкрепата на община Варна. В Хасково така и не се намериха 20 бона, необходими за подготовката на бъдещия шампион. Само шефът на тенис клуба Румен Балкански и кметът Георги Иванов извадили по 2 – 3 хилядарки.
На темата е посветен отделен коментар в броя, в който се предлага Григор Димитров да стане почетен гражданин на Хасково.
Ами ако той не ще? Кой ще го упрекне?
Директорът на Спортното пък приготвил вече шкаф, в който да турят купата от "Уимбълдън".
Ами ако във Варна вече са приготвили такъв? Витрини в България много, шампионските купи са кът.

"Кралят на хазарта ще вдига 5-звезден хотел" е друг акцент от първа страница. "Свиленград е идеално място за хазарт", казва в интервю на 4 страница човекът на Суди Озкан – Мехмед Акташ.
Бай Акташ, цяла България е идеално място за хазарт.

"Пилешка каша, застроена с яйце, разстроила децата", предполага в челен материал на втора страница изданието. От детската градина обаче отричат. Въобще – каша.
Резултатите от изследванията на децата и точната диагноза ще станат ясни днес.

"Праразпитват антимафиот по делото срещу Куйович", акцентира на криминалната си страница вестникът.

"Дон Балон" вади "Хасково", вкарва "Химик" във "В" група" е акцент от спортната страница. От цялата объркана махленска схема става ясно само, че местят "Хасково" в Димитровград.
Май.

"Обезглавен патризанин стряска чужденци по Е-80" пише изданието на 12 страница. Каменната фигура се намира в село Върбица.
Интересно обаче защо фактът, че е обезглавен, да стряска единствено чужденците.

"Огън изпепели 600 дка жито, пламна гора", открива броя си днес "Хасковска Марица". Комбайн подпали нива край Горски извор, пожар вилня край Дъбовец, допълва вестникът.

"Военните: В Корен бомби няма" е озаглавен водещият материал на първа страница. В него става дума за проведената вчера среща при областния управител, на която шефове на служби рапортуваха за състоянието на складовете с взривни вещества.

"Убиец с присъда след 14 г. процес", информира вестникът на криминалната си страница. Гошо Митев в затвора за 10 г., трябва да плати кръвнина от 25 бона, добавя изданието.

"Хасково с нова спортна икона – Григор Димитров". И "Хасковска Марица" отделя цяла страница за великолепното постижение на младата надежда в тениса на "Уимбълдън". Отделен въпрос е дали тази икона принадлежи на Хасково или на Варна.

"Смок изпълзя в центъра на Хасково", информира на 16 страница изданието. Влечугото било премазано от безстрашен минувач.

Още новини и коментари – в новите броеве на Новинар юг" и "Хасковска Марица".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 25.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
В забързано темпо ще минава деня ви. Използвайте енергията си за да отхвърлите повече работа, имате всички шансове за придобивки от финансов и личен характер. Ще се имате вниманието на човек, когото уважавате, и с когото ви е приятно да сте. Семейството ще ви подкрепи в предстояща надпревара с вяра в победата ви.
25 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Отговорни и в добра кондиция, ще свършите повече от задачите си днес, независимо, че не ви липсва и желание за развлечения. Някои от вас ще открият за себе си своето ново поприще, на което ще посветят енергията си с удоволствие. Денят се свързва и с придобивки, най-вече за дома.
25 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Подтиквани от свои мисли и планове, ще търсите пътища, чрез които да ускорите развитието на делата си. Всичко е във възможностите ви, поставили сте си реализуеми цели и ще работите за тях. Други от вас ще са изкушени от възможността да се забавляват и няма да се колебаят дълго.
25 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Настроението ви е чудесно днес, а това е един необходим фактор за ползотворната ви работа. Денят ви се развива динамично, а това е добре дошло за вас. Имате реалната възможност да си осигурите сериозни финансови приходи.
25 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работата на повечето от вас днес ще премине в движение, а на някои дори може да им се наложи да пътуват по работа. Нека това обаче не ви притеснява, тъй като ви очаква един наистина ползотворен ден. Срещате различни хора, които оставят у вас чудесни впечатления. Вечерта най-вероятно ще имате нужда от почивка, затова е за препоръчване да си останете у дома.
25 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Не предизвиквайте съдбата, като продължавате да работите без почивка. Подарете си повече време за себе си и споделете с хората, които ви обичат вълненията си. Длъжни сте се съобразите с нуждите си, ако не искате скоро те да се превърнат в основен фактор, с който трябва да се съобразявате.
25 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Оптимистично настроени сте за бъдещето и възможните неблагоприятни новини едва ли ще ви разстроят. Наясно сте със ситуацията и добре разбирате възможностите, които ви се откриват и начините да се възползвате. Единствено прекалената самоувереност може да ви подведе в даден момент, но едва ли ще го допуснете.
25 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Няма да изпуснете предлагащ ви се шанс, дори това да постави на изпитание упоритостта и отговорностите ви. Няма съмнение, че можете да се справите. В личните си взаимоотношения не бъдете прекалено прями, колкото и да се цени това, рискувате да нараните някого с откровенията си. Бъдете сдържани и дипломатични.
25 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не отблъсквайте с лека ръка почитателите си, съвсем скоро може да се окажат много необходими. Перспективни делови ангажименти ще отнемат времето на мнозина от вас. Паричните постъпления от тях ще ви бъдат достатъчни да осъществите отдавна отлагани желания.
25 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес ще ви се наложи доста да се замислите относно начина, по който ще процедирате за в бъдеще. Изводите, които правите ще ви накарат да промените решително тактиката си на работа. Намерете време за ангажимент, който сте отлагали от доста време. Може би на неочаквано място ще успеете да попаднете да ценна за вас идея.
25 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Прегледайте текущите си сметка, сред тях има такива, които не могат да бъдат отлагани. Започнат проект ще продължи да ви занимава и днес. Целите, които си поставяте са реализуеми, но е време да помислите и за допълнително финансиране, предвид големите ви очаквания. Битовите проблеми няма да ви затруднят.
25 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Едно събитие ще ви постави в някаква зависимост от други хора. Това няма да ви се понрави и ще търсите начини да защитите независимостта си. Ще срещнете трудности, но ще ги преодолеете. Ще откриете, че има още какво да ви развълнува извън обсега на интересите ви. Любим човек ще се погрижи за това.
25 фев 2020
Последни новини