От х:

Днес в x:

Аналитичен преглед на печата – 8 юли

"Стоп на шашмите с "трошките", обявява в голямо заглавие над главата днешния брой на "Новинар юг". Министерството на финасите одобрило предложението на шефа на хасковското общинско данъчно Димо Маринов застрахователната оценка на колите да се определя според международния каталог ШВАКЕ. По нея ще се изчислява данък придобиване.
Пак ни прецакаха, макар да си беше ясно отначалото. Питайте Орешарски дали може да събирате повече пари и познайте какво ще ви отговори.
На темата е посветен и коментара в броя на "Новинар юг". "Аман от тузари, дето се правят на богаташи в квартала, а пред бирниците са по-бедни от църковни мишки", четем там . Съгласни сме, но в данъчното не се бъркаме само за скъпи коли, бъркат се всички без изключение. А налогът е три на сто от цената. Множко си е, откъдето и да го погледнеш. Колите вече станаха лукс. Както вървят нещата, скоро и хлябът, и доматите ще станат лукс.

"20 бона от Варна го пратиха на "Уимбълдън" е озаглавен водещият материал на първа страница в броя. Става дума за Григор Димитров, който вдигна шампионската купа на легендарния стадион благодарение на подкрепата на община Варна. В Хасково така и не се намериха 20 бона, необходими за подготовката на бъдещия шампион. Само шефът на тенис клуба Румен Балкански и кметът Георги Иванов извадили по 2 – 3 хилядарки.
На темата е посветен отделен коментар в броя, в който се предлага Григор Димитров да стане почетен гражданин на Хасково.
Ами ако той не ще? Кой ще го упрекне?
Директорът на Спортното пък приготвил вече шкаф, в който да турят купата от "Уимбълдън".
Ами ако във Варна вече са приготвили такъв? Витрини в България много, шампионските купи са кът.

"Кралят на хазарта ще вдига 5-звезден хотел" е друг акцент от първа страница. "Свиленград е идеално място за хазарт", казва в интервю на 4 страница човекът на Суди Озкан – Мехмед Акташ.
Бай Акташ, цяла България е идеално място за хазарт.

"Пилешка каша, застроена с яйце, разстроила децата", предполага в челен материал на втора страница изданието. От детската градина обаче отричат. Въобще – каша.
Резултатите от изследванията на децата и точната диагноза ще станат ясни днес.

"Праразпитват антимафиот по делото срещу Куйович", акцентира на криминалната си страница вестникът.

"Дон Балон" вади "Хасково", вкарва "Химик" във "В" група" е акцент от спортната страница. От цялата объркана махленска схема става ясно само, че местят "Хасково" в Димитровград.
Май.

"Обезглавен патризанин стряска чужденци по Е-80" пише изданието на 12 страница. Каменната фигура се намира в село Върбица.
Интересно обаче защо фактът, че е обезглавен, да стряска единствено чужденците.

"Огън изпепели 600 дка жито, пламна гора", открива броя си днес "Хасковска Марица". Комбайн подпали нива край Горски извор, пожар вилня край Дъбовец, допълва вестникът.

"Военните: В Корен бомби няма" е озаглавен водещият материал на първа страница. В него става дума за проведената вчера среща при областния управител, на която шефове на служби рапортуваха за състоянието на складовете с взривни вещества.

"Убиец с присъда след 14 г. процес", информира вестникът на криминалната си страница. Гошо Митев в затвора за 10 г., трябва да плати кръвнина от 25 бона, добавя изданието.

"Хасково с нова спортна икона – Григор Димитров". И "Хасковска Марица" отделя цяла страница за великолепното постижение на младата надежда в тениса на "Уимбълдън". Отделен въпрос е дали тази икона принадлежи на Хасково или на Варна.

"Смок изпълзя в центъра на Хасково", информира на 16 страница изданието. Влечугото било премазано от безстрашен минувач.

Още новини и коментари – в новите броеве на Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини