От х:

Днес в x:

17 °C

Аналитичен преглед на печата – 8 юли

"Стоп на шашмите с "трошките", обявява в голямо заглавие над главата днешния брой на "Новинар юг". Министерството на финасите одобрило предложението на шефа на хасковското общинско данъчно Димо Маринов застрахователната оценка на колите да се определя според международния каталог ШВАКЕ. По нея ще се изчислява данък придобиване.
Пак ни прецакаха, макар да си беше ясно отначалото. Питайте Орешарски дали може да събирате повече пари и познайте какво ще ви отговори.
На темата е посветен и коментара в броя на "Новинар юг". "Аман от тузари, дето се правят на богаташи в квартала, а пред бирниците са по-бедни от църковни мишки", четем там . Съгласни сме, но в данъчното не се бъркаме само за скъпи коли, бъркат се всички без изключение. А налогът е три на сто от цената. Множко си е, откъдето и да го погледнеш. Колите вече станаха лукс. Както вървят нещата, скоро и хлябът, и доматите ще станат лукс.

"20 бона от Варна го пратиха на "Уимбълдън" е озаглавен водещият материал на първа страница в броя. Става дума за Григор Димитров, който вдигна шампионската купа на легендарния стадион благодарение на подкрепата на община Варна. В Хасково така и не се намериха 20 бона, необходими за подготовката на бъдещия шампион. Само шефът на тенис клуба Румен Балкански и кметът Георги Иванов извадили по 2 – 3 хилядарки.
На темата е посветен отделен коментар в броя, в който се предлага Григор Димитров да стане почетен гражданин на Хасково.
Ами ако той не ще? Кой ще го упрекне?
Директорът на Спортното пък приготвил вече шкаф, в който да турят купата от "Уимбълдън".
Ами ако във Варна вече са приготвили такъв? Витрини в България много, шампионските купи са кът.

"Кралят на хазарта ще вдига 5-звезден хотел" е друг акцент от първа страница. "Свиленград е идеално място за хазарт", казва в интервю на 4 страница човекът на Суди Озкан – Мехмед Акташ.
Бай Акташ, цяла България е идеално място за хазарт.

"Пилешка каша, застроена с яйце, разстроила децата", предполага в челен материал на втора страница изданието. От детската градина обаче отричат. Въобще – каша.
Резултатите от изследванията на децата и точната диагноза ще станат ясни днес.

"Праразпитват антимафиот по делото срещу Куйович", акцентира на криминалната си страница вестникът.

"Дон Балон" вади "Хасково", вкарва "Химик" във "В" група" е акцент от спортната страница. От цялата объркана махленска схема става ясно само, че местят "Хасково" в Димитровград.
Май.

"Обезглавен патризанин стряска чужденци по Е-80" пише изданието на 12 страница. Каменната фигура се намира в село Върбица.
Интересно обаче защо фактът, че е обезглавен, да стряска единствено чужденците.

"Огън изпепели 600 дка жито, пламна гора", открива броя си днес "Хасковска Марица". Комбайн подпали нива край Горски извор, пожар вилня край Дъбовец, допълва вестникът.

"Военните: В Корен бомби няма" е озаглавен водещият материал на първа страница. В него става дума за проведената вчера среща при областния управител, на която шефове на служби рапортуваха за състоянието на складовете с взривни вещества.

"Убиец с присъда след 14 г. процес", информира вестникът на криминалната си страница. Гошо Митев в затвора за 10 г., трябва да плати кръвнина от 25 бона, добавя изданието.

"Хасково с нова спортна икона – Григор Димитров". И "Хасковска Марица" отделя цяла страница за великолепното постижение на младата надежда в тениса на "Уимбълдън". Отделен въпрос е дали тази икона принадлежи на Хасково или на Варна.

"Смок изпълзя в центъра на Хасково", информира на 16 страница изданието. Влечугото било премазано от безстрашен минувач.

Още новини и коментари – в новите броеве на Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 08.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Добър енергиен тонус и физическа устойчивост. Радвате се на споделено внимание в работата си. Признанието, което получавате не е случайно. Положените усилия за да се приспособите към новата ситуация ви карат да се чувствате добре. Приемате градивно забележките и продължавате напред.
08 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Очаква ви спокоен ден на работното място. Със задоволство ще установите, че служебните ви дела се развиват успешно като някои от тях е възможно да надхвърлят очакванията ви. От вас се излъчват добро настроение и оптимизъм, които действат стимулиращо на близките ви хора. Отложете ангажименти вечерта, за да прекарате повече време с любимия човек.
08 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отдава ви се възможност да разширите дейността си и да завоювате нови територии. Възползвайте се от съветите на специалисти в дадената област. Инвестициите, които направите за компетентна консултация ще се възвърнат многократно. Не залагайте на нищо случайно, подсигурете се добре във всяка своя стъпка.
08 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Присъствието ви от много хора е търсено и желано. Знайте, че само с постоянство и воля можете да постигнете желанията си, нищо няма да дойде наготово. В отношенията с роднините са възможни разногласия, от вас зависи да ги убедите аргументирано в правотата на доводите си.
08 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Приключете навреме започнатите задачи, денят е подходящ и за други занимания. Ще останете адекватни на ситуацията и ще покажете най-доброто от себе си, споделяйки идеите си пред когото трябва. Разбирателството помежду ви ще помогне по-лесно да се постигнете обща цел. Други ще се подготвят за предстоящо събитие, важно за професионалната им реализация.
08 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоят ви важни ви срещи, изискващи да сте в добра форма. Ще се концентрирате в сферата на професионалните си занимания и ще търсите по-добри пътища за изяви. Личен проблем е на път да бъде решен, но не проявявайте твърдоглавие, а се вслушвайте в съветите на онези, които милеят за вас.
08 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Посветете времето си за приключване на проект, по който работите от дълго време. Придържайте се към онова, което ви е познато. Всяко отклонение от пътя, може да ви навреди. Покажете на близките си колко много ги цените и се нуждаете от помощта им. Това ще ги мотивира да поемат част от грижите ви. Заемете се със самоусъвършенстването си - изучаването на чужда език е добро начало.
08 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще спечелите, ако не пренебрегвате предложенията на колегите си и заедно взимате решения по общите ви задачи. Може да се наложат и компромиси, за това не бъдете категорични. За реализацията на нова идея също се консултирайте със специалисти, за да не хвърлите труда си на празно.
08 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Доста напрежение и непредвидени ядове се очертават пред повечето от вас. Въпреки това денят има изгледи да се превърне в един от най-успешните ви в последно време. При по-голяма концентрация ще успеете да избегнете повечето неприятности и да се възползвате от шансовете, които ви се откриват. Важно е да не губите обзелия ви днес ентусиазъм.
08 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С творческо настроение ще се отнесете към работата си. Една от причинете за повишения ентусиазъм е зараждаща се нова връзка или вълнуващо ви познанство. Но не така ще бъде с онези, които са заети да раздават “правосъдие”. Ако нямате пряко отношение към проблемите се въздържайте от коментари, за да не дистанцирате публиката от себе си.
08 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Бъдете повече пестеливи. Сега не е желателно да си позволявате излишни харчове. Отваряйте си очите на четири, особено ако при работата си работите с пари. Помощта, която ще ви бъде поискана е много необходима. Не я отказвайте. Всяко ваше доброволно желание за подкрепа ще бъде многократно възнаградено.
08 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Задача, върху която отдавна работите ще се придвижи успешно напред и ще я приключите с добри резултати за себе си. Други ще поставят условие пред партньора си за конкретни обвързаности, може да не са в личен план. Но това е начина да продължите спокойно напред, със защитени интереси.
08 май 2021
Последни новини