От х:

Днес в x:

Рухващите военни сгради – по-опасни от складовете с боеприпаси

Грижим се за 70 освободени войскови имота, в тях няма абсолютно никакви боеприпаси, докладва пред областния управител днес Румянчо Атанасов, началник на Регионален отдел на МО "Управление и разпореждане с недвижими имоти". Тук Райна Йовчева репликира, че не по-малко опасни от взривните вещества и боеприпасите са някои рушащи се сгради, част от въпросните 70 имота, които също могат да бъдат заплаха за хората.

Днес в областна управа се проведе заседание на регионалния съвет за сигурност и управление при кризи, организирано от администрацията.
Шефовете на служби и структури докладваха за състоянието на складове с боеприпаси, общоопасни вещества и взривни материали.
В края на заседанието бе обобщено, че на територията на област Хасково няма опасност от инциденти като този с взривовете във военната част на Челопечене, Софийско, миналата седмица.



Пред губернаторката рапортуваха шефът на ОДП Атанас Ненков, началникът на полигона край Корен подп. Николай Бонев, командири на поделения, представител на Гражданска защита, на пожарната, на териториалната структура на ДАНС.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини