От х:

Днес в x:

Хасковлия сам чисти ледените кинжали, след десетки сигнали на тел. 112

Изображение 1 от 6

  Хасковлията Димитър Цветков потвърди верността на поговорката “Неволята учи” и след като вчера десетки пъти звънял на тел. 112 за опасните ледени висулки, днес сам се зае да ги свали от стрехите. Мъжът работи в магазин за дрехи на ул. “Варна” в центъра на Хасково. Надвисналите над минувачите двуметрови ледени кинжали още вчера го притеснили, че може да се стоварят отвисоко и да разцепят главата на някого. Затова звънил многократно на спешния телефон 112. Не последвала обаче иникаква реакция.

  Затова днес хасковлията намерил достатъчно дълъг прът и се заел сам да сваля надвисналата опасност, за която повечето минувачи дори не подозират.

  “Времето омеква, показа се и слънцето и се увеличава опасността някои от тези огромни висулки да се откъртят и да полетят надолу. Не ми се мисли какво ще се случи, ако там има човек”, обясни мъжът, докато къртеше леда по стрехите.

  В потвърждение на думите му по тротоара в същото време точно под надвисналите отгоре ледени ножове минаха неколцина минувачи, сред които и майки с деца.

  Подобна опасност дебне от много покриви в града.

  Тодор Кръшков

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (11)

  • 1
   Гр
   Гражданин
   36 -3
   11:15, 12 яну 2017
   Тази сграда няма ли си собственик , та трябва 112 , пожарна и не знам още кой да им чисти ледените висулки.Много лесно така. дай да събираме наемите пък чистенето -112.
   • Са
    сами сме
    18 -10
    12:46, 12 яну 2017
    А защо трябва всичко сами да правим, това ли разбирате под местно самоуправление? За какво са ни кмет и общински служители и фирми спечелили търг за снегопочистване? Да си ходят тогава и ние да яхваме снегорините и да изчистим боклука - в пряк и преносен смисъл!
  • 2
   Ба
   Бат Дидо
   30 -2
   11:25, 12 яну 2017
   Голяма работа направил гражданина. Това ли е новината на деня. Затъпявате като медия. Ще чистят какво искат-снега и леда да вали само по нивите ли. Някой се изпуснал отзад и веднага на 112. Ай стегнете се малко и се дръжте като хора. Само реване чета от 3-4 дена из медии. И Кръщков гражданина Цветков не работи там,а в магазина за гримове до Мадлен.
  • 3
   До
   дочко
   9 -2
   12:03, 12 яну 2017
   Искаме нова статия за Слюдата! Дали днес е подкарал снегорин?!
  • 4
   Пе
   Петя
   17 -4
   12:30, 12 яну 2017
   Бат Дидо, за мен това е новината на деня! Ако повече хора се хванат да свършато това което могат вместо да чакат на някого, да хленчат, дасе оплакват, или хейтят смятам че цялата държава ще се пооправи.
   • Чо
    чоко
    6 -4
    12:40, 12 яну 2017
    Пете, ти не си гербаджийска подложка, НЪЛИ?!
   • Ба
    Бат Дидо
    2 -2
    14:31, 12 яну 2017
    Петя това се.опитвам да кажа....Но това не е новина,а нормална гражданска .реакция. Ние все чакаме някой да ни оправи.
  • 5
   11
   1111
   6 -3
   13:16, 12 яну 2017
   Права е Петя . Само хленчат и се оплакват и си мислят някои хора,че все някой трябва да им върши работата.
  • 6
   Гр
   Гражданин
   8 -2
   13:25, 12 яну 2017
   До сами сме

   А ако живеете в къща чакате общината да ви изчисти двора , покрива , гаража - така ли ? Това е частен имот , не общински. Всеки собственик има отговорности по неговото поддържане- фасада , покрив , прилежащ тротоар. В крайна сметка прави бизнес на обществена територия.
   Самоуправление значи общност ,в която заедно всички уреждат и управляват общата жизнена среда , не да чакаме някой друг да ни свърши работата.
  • 7
   Мн
   Много несериозно
   6 -2
   13:49, 12 яну 2017
   Аз ако съм служител на 112 и бързам и се притеснявам и пристигам и онзи ми обеснява, че ме е повикъл да свалям ледулки...като му опъна едни шамари
  • 8
   Мн
   много сериозно
   2 -1
   16:07, 12 яну 2017
   И едни на хасково.нет опъни.

  Хороскоп за 08.04.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Открито ще изразите чувствата и емоциите, които ви владеят и няма да съжалявате. Решили сте да смените подхода си към определен човек, с надеждата това да ви доближи до желаната развръзка. Освен това не се колебайте да се извините и да направите нещо специално за него, ако това е нужно.
  08 апр 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Отдавна отлагате дадена цел и най-после ще имате възможност да започнете работа по осъществяването й. Добре е да не губите ценно време в допълнително обмисляне. Привлечени сте от човек от обкръжението ви. Не бъдете настоятелни в опитите си да привлечете вниманието му. Оставете всичко на случая, поне за сега.
  08 апр 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Благодарение на организаторските ви умения ще се окажете на точното място и време, което ще благоприятства начинанията ви днес. Не пренебрегвайте подробностите, всичко е от значение. Ще има с кого да споделяте и кой да ви насърчава, както и вие да сте полезни някому, стига да го желаете.
  08 апр 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Полезни ще са днес общуванията ви, резултатите от които ще ви носят задоволство. При осъществяване на търговски и финансови операции не подценявайте нищо. Четете всичко, съществува риск от недоглеждане. Отделете повече внимание на човека до вас, нуждае се от подкрепата ви.
  08 апр 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Да бъдете добри и отзивчиви е важното сега. Събитията ще ви поставят в услуга на други хора и от вас зависи благоприятното развитие на проблемите, които ще решавате. Не изпадайте в крайности и не губете присъствие на духа си. Силни сте и ще се справите. Рискът ви ще е оправдан.
  08 апр 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Покажете доброто си отношение към хората на работното място и ще сработите по-бързо идеите помежду ви. Условията по предстоящ проект ще благоприятстват общата ви задача и няма да срещнете трудности в реализацията им. В противен случай светът ще ви бъде сив, а настроението враждебно и скучно.
  08 апр 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ако не изненадвате с нищо партньорите си днес и действате така, както те очакват, ще имате хубав ден. Овладейте емоциите си и проявете повече търпение в отношенията си с близките. Служебни пътувания ще ви ангажират допълнително, но не съжалявайте. Има какво да покажете и на какво да се научите.
  08 апр 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Основателно ще поставите личните си предпочитания днес на първо място, като се погрижите за нуждите си. Равносметката от постигнатото внася известно спокойствие в мислите ви и няма да позволите на никой да наруши това ви усещане. Споделете го с любимите ви хора, това ще засили чувството им за сигурност.
  08 апр 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Отнесете се с повече внимание към здравето и душевното си спокойствие. Говорете открито за всичко, което ви тревожи, има кой да ви чуе и помогне. Бизнесът ви няма да пострада, ако днес говорите по-малко за него и помислите повече за собствените си нужди, развлечения и желания.
  08 апр 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Готовността ви да работите по отстраняване на пропуските и изпипване на детайлите говори много за вас. Прецизността ви е пословична и заслужава уважение. Разгръщайки потенциала си, ще покажете умения и в области, които до скоро са били непознати за вас. Не пренебрегвайте личния си живот. Ще имате изненади, но бъдете по-активни.
  08 апр 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  На някои от вас денят ще предложи чудесна възможност за делова изява, която би поставила на изпитание упоритостта и дисциплинираността им. Усилието наистина си заслужава. В личен план не ви очакват никакви изненади, освен ако не се постараете да ги предизвикате. Роднинските взаимоотношения днес няма да ви носят приятни емоции.
  08 апр 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Денят е успешен за вас, тъй като ви носи възможности за развитие в дългосрочен план. От вас зависи как ще ги използвате и дали ще съумеете да ги съчетаете с дейността си. Предложения за съвместна работа няма да липсват днес, затова преценете от какво можете да се възползвате. Очаквайте добра новина от ваш роднина, свързана с негов голям успех.
  08 апр 2020
  Последни новини