От х:

Днес в x:

Професия космически екскурзовод

Американският тв канал NBC направи списък на 10-те специалности, от чиито кадри ще има най-голяма нужда след 2012 г.

Бурното развитие на космическия туризъм очевидно ше доведе до нова професия като космически екскурзовод. Компанията "Спейс адвенчърс", която планира 200 туристически полета в небесното пространство, вече обяви, че са й нужни 10 души, които да дават необходимата информация на пътниците.

Създателите на роботи също ще се котират високо. Причината е, че се очаква в близките години всяка къща да си има домашен механичен помощник.

Наред с това обаче рязко ще се увеличи търсенето на едно съвсем традиционно занимание - помощник в домакинството. Тъй като поколението на бейби бума остарява, съвсем скоро представителите му ще имат нужда от придружители. Затова прогнозите са, че с наближаването на 2014 г. необходимостта от домашни помощници ще нараства с 56% годишно.

Сред другите професии в списъка са консултант по генетика и създател на симулатори, на които ще могат да се изпитват нови лекарства и лечения, както и нови продукти. Изключително популярни ще са анализаторите на мозъка, които ще помагат на хората да увеличават потенциала си, да разпознават лъжата и да си избират кариера, максимално подходяща за умствените им способности. Много ценени ще си останат и специалистите по опазване на данни.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини