От х:

Днес в x:

93 полицаи ще ни вземат парите за глоби на пътя

93 служители на сектор "Пътна полиция" са определени със заповед на директора на ОДП Хасково Атанас Ненков да събират сумите от глоби при извършено нарушение. Освен тях са упълномощени и звената «Пътен контрол» в районните полицейските управления в областта, които също имат право да налагат и събират глоби с фишове.

Глобите с фиш се налагат за маловажни нарушения, които не са създали реална опасност за движението. Размерът на събираните на място глоби е до 50 лв., като в тези случаи на нарушителите не се отнемат контролни точки. Издаденият за наложената глоба фиш съдържа данни за самоличността на нарушителя и на служителя, наложил глобата; за мястото и времето на нарушението; за нарушените разпоредби; за размера на глобата, която трябва да се заплати и се подписва от служителя и нарушителя, уточниха от палоцията.

На нарушител, който оспорва извършеното от него нарушение, размера на наложената му глоба или откаже да подпише фиша, се съставя акт. От плащането на глоби, наложени с фиш, не могат да се възползват водачи без постоянен адрес в България. На тях задължително им се съставя акт за установено административно нарушение, добавиха от ОДП Хасково.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини