От х:

Днес в x:

19 °C

Преглед на печата – 14 юни

"Крадци грабят" 7000 лв. от три фирми" е днешното голямо заглавие над главата на всекидневника "Хасковска Марица". Полицията предполага, че извършителите са едни и същи, допълва изданието.

"Вестник "Марица" готви 130-годишен юбилей е заглавието под много голямата снимка също над главата на вестника. Изданието се чувства приемник на някогашното пловдивско издание. Юбилеят през септември ще премине под патронажа на президента Георги Първанов, фука се вестникът. На самата снимка се виждат тримата съсобственици Степан Арамян, Атанас Спасов и Спас Василев, които режат огромни торти на купона миналата вечер в пловдивския хотел "Санкт Петербург". Тържеството навярно е нещо като генерална репетиция за септември.

"Панелките най-скъпи в Бадема", информира водещият материал на първа страница. 50 бона струва панелка в "Бадема", двустайни под 60 000 лв. няма, допълва вестникът.

"EVN: Качественият ток под въпрос", акцентира на втора страница "Хасковска Марица". Долните австрийци (собствениците на електроразпределителното дружество са от Долна Австрия) скачат срещу решението на държавната комисия по енергийно и водно регулиране да ореже исканото от тях увеличение на тока до 16. 9 процента.
Заплахата с качеството на тока е малко несериозна, защото качествена услуга, каквато е например в самата Долна Австрия, никой не е и очаквал от тях. Но прави впечатление друго – според експертите на дружеството от 16. 9 процента увеличение само 1 % щял да е за тях, останалите били за НЕК и държавата. Ами за кого да е? Електричеството се произвежда от НЕК. Те да не би да искат производителят да вземе 1 процент от увеличението, а доставчиците – останалите шестнайсет?

"Дюлгери масово пълнят контейнерите" е друг акцент от страницата. Вестникът цитира източници от почистващата фирма "Титан", които алармират, че в кофите попадат строителни отпадъци. Глобите за фирми започват от 1000 лв., за граждани – от 200 лв.
От друга страна обаче, ако човек иска да изхвърли паднала фаянсова плочка от банята, да не би да се разхожда по пловдивско шосе, където е сметището? Не е за вярване.

"Отличиха новообучени плувци", "Наградиха ученици за есета и рисунки" са други заглавия от страницата. Между тях за разнообразие има и "Всяко магаре със санитарна престилка".

"Лазов плашен с бой при предаването си, досаждал" е водещото заглавие на криминалната страница. Издирваният за бруталното убийство в Димитровград се предал на транспортни полицаи в Горна Оряховица, защото огладнял. Те обаче не го приели на сериозно и искали да го отпъдят, защото им досаждал и им пречел да си вършат работата.
В кафенетата на Димитровград вероятно могат да се чуят и по-интересни версии.

"Изгоря колата на депутатска снаха", сдържано информира вестникът за вчерашния инцидент, при който луксозен джип "Крайслер" на Галя Стаматова, снаха на хасковския депутат Иван Стаматов, изгоря до ламарини.
Ако човек следи вестникарските заглавия в последно време, няма начин да не забележи, че хасковските джипове са с най-калпавата електроинсталация в света. Мине не мине седмица и току някой даде на късо.

Двете приложения на "Хасковска Марица" – "Арена" и "BG жена" са добре балансирани. Водещата тема в едното са блондинките, а в другото – ядрената енергетика. Има четиво за всеки.

Още новини – в съботния брой на "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще се наложи да проявявате съобразителност и достатъчно комбинативност, за да постигнете целите си. Вие сте чаровни и привлекателни, и в определени моменти можете да разчитате и на това. Може би трябва да промените част от стратегията си по отношение на дадена личност, за да привлечете интереса й.
28 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не си пилейте силите и енергията в неясни и мъгляви възможности. Насочете вниманието си към важните моменти от дейността си. Работата ви с документи изисква повишено внимание, но ще ви осигури добри резултати във финансовата сфера. Ще ви занимават проблемите на близките ви и с подкрепата си ще им бъдете полезни.
28 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не се притеснявайте за времето си днес, ще ви стигне за всичко, което планирате. За сметка на заетостта си ще повишите финансите, бъдете доволни и не проявявайте излишно капризите си. Прибързаните решения не са препоръчителни, с тях рискувате да сгрешите. Бъдете толерантни към онези, които понасят обратите в настроенията ви.
28 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ако изпитате затруднения в работата си не се притеснявайте да потърсите подкрепа. Новини и предложения за нова работа ще зарадват други от вас. Достатъчно време сте посветили на конкретна задача, за да се отказвате от нея вече накрая й. Ще обновите връзката си с интимния ви партньор, преоткривайки в него нови качества.
28 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще срещнете добър прием днес сред колеги и клиенти. На предложенията ви ще се погледне благосклонно, предвид доказани качества и успехи. Самочувствието ви ще се подхранва и от споделените с партньора ви чувства. Връзката ви е силна и стимул за развитието ви. Ако търсите работа ще получите интересно предложение.
28 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят ще ви донесе много поводи за радост в личен и делови план. Прибързаните решения днес едва ли ще са най-удачното средство за действие. Нужна ви е по-дълготрайна стратегия, съгласувана с екипа ви.
28 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Поставяте си високи цели и в определени моменти ще трябва да забавяте темпото, което налагате, за да успявате. Една приятна изненада от любимия ви човек. Споделете вечерта си с него и бъдете на място, което ще ви помогне да се отпуснете. Вашата духовна и емоционална същност има нужда от усамотяване.
28 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще ви се наложи да направите важен избор. Имате възможност да решите важен за вас въпрос, затова не отлагайте. Колкото по-бързо това стане факт, толкова по-добре ще бъде за вас. Печелите доверието на човек от обкръжението си. Не прибързвайте с изводите относно дадено събитие.
28 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Работейки с желание и хъс за победа, ще имате отлични резултати. В тази връзка ще се постараете да приобщите към идеите си и други, като ги насърчите да се включат и покажат уменията си. Някои от вас ще поставят началото на нова дейност. Дайте си и почивка, имате нужда от нея.
28 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Недоразуменията на работното място все повече ви отегчават и след последните събития ще започнете да мислите за промяна. Неудовлетвореността ви ще е подсилена и от странични фактори, подканящи ви недвусмислено към действия. Преди да вземете окончателно решение се посъветвайте с най-близките си хора.
28 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
За да успеете при заплетена ситуация се въоръжете с търпение и вложете повече усилия. Ще се справите, но за в бъдеще бъдете толерантни към колегите и партньорите, а също и към по-младите. Ще се изнервите от разногласията в интимните отношения, но може би така узрявате и двамата. Или пък ще стигнете до извода, че противоречията са преодолими.
28 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Изключително толерантни сте с хората около вас. От това само можете да спечелите. Здравословното ви състояние е добро и не бива да се тревожите за дреболии. Помислете как можете да повишите тонуса си. Очаква ви интересна среща с човек, към когото отдавна се стремите. Имате късмет.
28 сеп 2020
Последни новини