От х:

Днес в x:

7 °C

Преглед на печата – 14 юни

"Крадци грабят" 7000 лв. от три фирми" е днешното голямо заглавие над главата на всекидневника "Хасковска Марица". Полицията предполага, че извършителите са едни и същи, допълва изданието.

"Вестник "Марица" готви 130-годишен юбилей е заглавието под много голямата снимка също над главата на вестника. Изданието се чувства приемник на някогашното пловдивско издание. Юбилеят през септември ще премине под патронажа на президента Георги Първанов, фука се вестникът. На самата снимка се виждат тримата съсобственици Степан Арамян, Атанас Спасов и Спас Василев, които режат огромни торти на купона миналата вечер в пловдивския хотел "Санкт Петербург". Тържеството навярно е нещо като генерална репетиция за септември.

"Панелките най-скъпи в Бадема", информира водещият материал на първа страница. 50 бона струва панелка в "Бадема", двустайни под 60 000 лв. няма, допълва вестникът.

"EVN: Качественият ток под въпрос", акцентира на втора страница "Хасковска Марица". Долните австрийци (собствениците на електроразпределителното дружество са от Долна Австрия) скачат срещу решението на държавната комисия по енергийно и водно регулиране да ореже исканото от тях увеличение на тока до 16. 9 процента.
Заплахата с качеството на тока е малко несериозна, защото качествена услуга, каквато е например в самата Долна Австрия, никой не е и очаквал от тях. Но прави впечатление друго – според експертите на дружеството от 16. 9 процента увеличение само 1 % щял да е за тях, останалите били за НЕК и държавата. Ами за кого да е? Електричеството се произвежда от НЕК. Те да не би да искат производителят да вземе 1 процент от увеличението, а доставчиците – останалите шестнайсет?

"Дюлгери масово пълнят контейнерите" е друг акцент от страницата. Вестникът цитира източници от почистващата фирма "Титан", които алармират, че в кофите попадат строителни отпадъци. Глобите за фирми започват от 1000 лв., за граждани – от 200 лв.
От друга страна обаче, ако човек иска да изхвърли паднала фаянсова плочка от банята, да не би да се разхожда по пловдивско шосе, където е сметището? Не е за вярване.

"Отличиха новообучени плувци", "Наградиха ученици за есета и рисунки" са други заглавия от страницата. Между тях за разнообразие има и "Всяко магаре със санитарна престилка".

"Лазов плашен с бой при предаването си, досаждал" е водещото заглавие на криминалната страница. Издирваният за бруталното убийство в Димитровград се предал на транспортни полицаи в Горна Оряховица, защото огладнял. Те обаче не го приели на сериозно и искали да го отпъдят, защото им досаждал и им пречел да си вършат работата.
В кафенетата на Димитровград вероятно могат да се чуят и по-интересни версии.

"Изгоря колата на депутатска снаха", сдържано информира вестникът за вчерашния инцидент, при който луксозен джип "Крайслер" на Галя Стаматова, снаха на хасковския депутат Иван Стаматов, изгоря до ламарини.
Ако човек следи вестникарските заглавия в последно време, няма начин да не забележи, че хасковските джипове са с най-калпавата електроинсталация в света. Мине не мине седмица и току някой даде на късо.

Двете приложения на "Хасковска Марица" – "Арена" и "BG жена" са добре балансирани. Водещата тема в едното са блондинките, а в другото – ядрената енергетика. Има четиво за всеки.

Още новини – в съботния брой на "Хасковска Марица".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 23.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Мнозина от вас ще предпочетат да посветят времето си на полезни и приятни неща, с които да зарадват най-близките си. Забравете за грижите свързани с професионалните дела и се наслаждавайте пълноценно на почивката си. Можете също така да освободите голяма част от натрупаното напрежение, като се занимавате със спорт.
23 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се поддавайте на внушения и не позволявайте нечие лошо настроение да развали вашето. Ще получите обаждания, които ще ви зарадват и ще дадат простор на мечтите ви. Очакват ви приятни часове с любимия човек. Не подценявайте желанието му да сте заедно. Ще се изненадате от едно предложение.
23 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Едва ли ще се задържате за по-дълго време на едно място днес и с право приятелите ви ще се оплакват, че не могат да ви открият. Имате нужда от свеж въздух, затова едва ли стоенето вкъщи ще е предпочетеният от повечето от вас вариант. Разходка сред природата ще ви се отрази чудесно и ще ви зареди с достатъчно свежа енергия.
23 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Мислете за себе си и за бъдещето си. Погрижете се за нещата, които ви дават сигурност и не пренебрегвайте мнението на близките си. С добра организация ще подобрите работата и материалното си положение, което ще се отрази на целия ви живот. Отношенията ви с партньора се нуждаят от повече яснота.
23 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще получите добри възможности за придобивки, от които ще се възползвате максимално. Основателно ще насочите интересите си към сегменти, в които владеете положението, от там ще дойдат и парите. Не избързвайте в нищо и внимателно обмисляйте действията си. Погрижете се да не пропускате важните моменти в живота на близките си.
23 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Голяма част от вас посрещат гости днес, затова е твърде възможно планираната почивка да остане на заден план. Затова пък бъдете сигурни, че приятното прекарване ви е сигурно. Имате конкретна идея за нещо, което отдавна ви вълнува и съвсем скоро ще се радвате на чудесна възможност, за да я осъществите. Намерете време и за почивка днес.
23 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Денят ви ще е забързан и често с напрежение, но не изпадайте в стрес. Ще работите по приключване на задача, резултатите от която имат отношение към финансите на семейството ви. Ако времето не ви стигне за всичко, което планирате, потърсете подкрепа. Сигурно е, че такава няма да ви бъде отказана.
23 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес ще трябва да обърнете повече внимание на отношенията си със сърдечния партньор. Дайте всичко от себе си, за да предотвратите евентуалните конфликти. Ще срещнете хора, с чиято помощ може да повишите професионалната си квалификация, а също и финансовите си приходи. Не пренебрегвайте и духовното си здраве.
23 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Възможно е да се ангажирате с непредвидени задачи и да поемете чужди отговорности. Това ще обогати житейския ви опит, но ще ви по изнерви. Домашните проблеми също ще ви заставят да търсите решения и в края на деня се очаква да сте уморени. Починете си и не търсете причини да слизате в конфликт с близките си.
23 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не са изключени затруднения, които да ви разколебаят по отношение на планирано пътуване или друга подготвяна среща. Каквито и да са причините, не се гневете на околните. Избягвайте ненужни спорове и доказване на надмощие. Нуждаете се от почивка, за това приемете приятелска покана за среща.
23 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес ще трябва да положите усилия, за да постигнете разбирателството, към което се стремите. Нищо не идва от само себе си през този ден, но нека това не ви обезсърчава. Не се поддавайте на лошо настроение, а направете нещо, което ще ви накара да се почувствате добре. Дори да смятате, че това е прост каприз, не се колебайте да го изпълните.
23 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Едно събитие ще ви направи доволни и ще повиши самочувствието ви. Но не се изживявайте като първа инстанция, дайте правото и на другите да имат мнение. Така достойнството и авторитетът ви ще се запазят, освен това ще научите нещо полезно за себе си. Усещането ви за скорошна развръзка на личен проблем не е погрешно.
23 фев 2020
Последни новини