От х:

Днес в x:

Преглед на печата – 14 юни

"Крадци грабят" 7000 лв. от три фирми" е днешното голямо заглавие над главата на всекидневника "Хасковска Марица". Полицията предполага, че извършителите са едни и същи, допълва изданието.

"Вестник "Марица" готви 130-годишен юбилей е заглавието под много голямата снимка също над главата на вестника. Изданието се чувства приемник на някогашното пловдивско издание. Юбилеят през септември ще премине под патронажа на президента Георги Първанов, фука се вестникът. На самата снимка се виждат тримата съсобственици Степан Арамян, Атанас Спасов и Спас Василев, които режат огромни торти на купона миналата вечер в пловдивския хотел "Санкт Петербург". Тържеството навярно е нещо като генерална репетиция за септември.

"Панелките най-скъпи в Бадема", информира водещият материал на първа страница. 50 бона струва панелка в "Бадема", двустайни под 60 000 лв. няма, допълва вестникът.

"EVN: Качественият ток под въпрос", акцентира на втора страница "Хасковска Марица". Долните австрийци (собствениците на електроразпределителното дружество са от Долна Австрия) скачат срещу решението на държавната комисия по енергийно и водно регулиране да ореже исканото от тях увеличение на тока до 16. 9 процента.
Заплахата с качеството на тока е малко несериозна, защото качествена услуга, каквато е например в самата Долна Австрия, никой не е и очаквал от тях. Но прави впечатление друго – според експертите на дружеството от 16. 9 процента увеличение само 1 % щял да е за тях, останалите били за НЕК и държавата. Ами за кого да е? Електричеството се произвежда от НЕК. Те да не би да искат производителят да вземе 1 процент от увеличението, а доставчиците – останалите шестнайсет?

"Дюлгери масово пълнят контейнерите" е друг акцент от страницата. Вестникът цитира източници от почистващата фирма "Титан", които алармират, че в кофите попадат строителни отпадъци. Глобите за фирми започват от 1000 лв., за граждани – от 200 лв.
От друга страна обаче, ако човек иска да изхвърли паднала фаянсова плочка от банята, да не би да се разхожда по пловдивско шосе, където е сметището? Не е за вярване.

"Отличиха новообучени плувци", "Наградиха ученици за есета и рисунки" са други заглавия от страницата. Между тях за разнообразие има и "Всяко магаре със санитарна престилка".

"Лазов плашен с бой при предаването си, досаждал" е водещото заглавие на криминалната страница. Издирваният за бруталното убийство в Димитровград се предал на транспортни полицаи в Горна Оряховица, защото огладнял. Те обаче не го приели на сериозно и искали да го отпъдят, защото им досаждал и им пречел да си вършат работата.
В кафенетата на Димитровград вероятно могат да се чуят и по-интересни версии.

"Изгоря колата на депутатска снаха", сдържано информира вестникът за вчерашния инцидент, при който луксозен джип "Крайслер" на Галя Стаматова, снаха на хасковския депутат Иван Стаматов, изгоря до ламарини.
Ако човек следи вестникарските заглавия в последно време, няма начин да не забележи, че хасковските джипове са с най-калпавата електроинсталация в света. Мине не мине седмица и току някой даде на късо.

Двете приложения на "Хасковска Марица" – "Арена" и "BG жена" са добре балансирани. Водещата тема в едното са блондинките, а в другото – ядрената енергетика. Има четиво за всеки.

Още новини – в съботния брой на "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини