От х:

Днес в x:

15 °C

Преглед на печата – 11 юни

"Война за пациенти раздели Крепост" е заглавието над главата в днешния брой на "Новинар юг". Кметът Петър Митев агитирал хората да се откажат от селското джипи, твърди засегнатата д-р Донка Велчева.

"Пшеницата зян наполовина" е озаглавен водещият материал на първа страница. Според агронома Димитър Димитров реколтата е засегната от тазгодишната суша.
Интересна работа – когато ни информират за нашествието от кърлежи, годината се оказва "топла и влажна", а когато коментират реколтата, респективно – цената на брашното и хляба, ни наляга невиждана суша.

"Одрусват с 500 лв. берачите на липа", анонсира още от първата си страница всекидневникът. От текста разбираме, че промишленото събиране на липовия цвят се забранява със заповед на кмета всяка година, но тази още няма издадена такава, очаква се до дни.

"Садистът от Димитровград се предаде на жп гара", информира изданието за развръзката на случая с бруталното убийство на 36-годишната Минка Андреева. Проследено е и криминалното досие на соченият за убиец Христо Лазов. През 2005 г. той пробвал да изнасили жена пред детето й.

"Димитров – кандидат №1 за секретар на община Хасково" е акцент от 4 страница на вестника. Другият кандидат – Мариана Чоева не била допусната до втория етап на конкурса заради липсата на стаж.

"Социално жълто" е текстът към снимката от рубриката "Другият ъгъл" на 7 страница в броя. На снимката се виждат жълтите обувки на социалния министър Емилия Масларова. Тя всъщност е от червените, но това може би важи от кръста нагоре.

"Григор с квота за олимпиада" е водещото заглавие на спортната страница. Ако не му мине котка път, хасковлията ще играе на кортовете в Пекин.

"Харманли и Любимец без конкурси за хубост", информира на 12 страница вестникът. В двата града тази година нямало да има нови миски. Драма.

"Предаде се убиецът на Минка" е голямото заглавие над главата в днешния брой на "Хасковска Марица". Поредната цяла страница отделя всекидневникът за бруталното убийство, което потресе Димитровград.

"Хайка за патенти" е челото на първа в броя. Магазинерка отнася акт от данъчните, защото продавала вестници в обекта си.

"Токът поскъпва с 14. 6 %", информира още всекидневникът. Решението е на държавната комисия по енергийно и водно регулиране, излязло вчера.

"Роднини и лекари забравиха 60-годишен инвалид в моргата", е озаглавен водещият материал на втора страница. Никой не съобщил на близките на Димитър Христов за смъртта му, те два дни не проявили интерес, допълва изданието.

"Запорираха нивите на ексмитничаря Янков" гласи заглавието на водещия материал на трета. След като проспа прехвърлянето на имоти за над 1 млн. лв. от килията в затвора, властта запорира къра.

"6000 фермери пас за протеста" е друг акцент от страницата. Млекопроизводителите от областта няма да подкрепят днешните протести на колегите си в столицата, допълва изданието.

"Още месец duty free, битка за 450 млн. в съда" е озаглавен обширният марериал на страницата "Общество", посветен на сагата около закриването на безмитните магазини.

Още новини от региона – в днешните броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 29.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Отнасяйте се с повече търпение към хората и нещата, които не са по вкуса ви. С такт и добро желание със сигурност ще постигнете повече, в противен случай ще си създадете напрежение и няма да постигнете целите си. Приятел ще ви предложи идея, което ще ви амбицира, но и затрудни.
29 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес бъдете добронамерени към по-низшестоящите от вас, не знаете кога ще имате нужда от услугите им. Не е изключено незаетите да имат късмет през този ден и да си намерят подходяща работа. Общуването ви с приятели ще бъде особено приятно.
29 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Следете внимателно какво се случва около вас и преценете кога да се включите с активни действия. Не допускайте обаче превръщането си в обикновени наблюдатели на събитията, тъй като имате много възможности и ще е жалко ако не ги осъществите. Наложете си да не се занимавате с работа, която не е наложителна за дадения момент и се постарайте да се съсредоточите върху най-важното. Предстоят ви добри новини в личен план.
29 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ако разнообразите деня си с пътувания и други приятни занимания, ще обновите духа, здравето и психиката си. Общуването ви с хора, с които ви е приятно да бъдете, ще се отрази и на работата ви, по косвен или пряк начин. Равновесието може да бъде постигнато, стига то да не е в противоречие с чувството ви за свобода.
29 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес ще постигнете голям делови успех, който ще затвърди положението ви на работното ви място. Имате основания за радост, но не бива да забравяте и за следващата си стъпка, която може да се окаже решаваща. Харчете разумно, не купувайте излишни вещи.
29 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще търсите нови форми за изява на талантите си, преминавайки през деня в забързано темпо. Ще получите известия, които ще ускорят процесите в живота ви. Запознанство или утвърдена връзка ще ви създаде приятни емоции. С внимание ще се отнесете към проблемите на близък човек и ще му помогнете да ги преодолее.
29 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
В професионален план денят е прекрасен и на мнозина им предстои служебно повишение. Ако сте безработни днес имате много добри шансове да промените това положение. Бъдете упорити и настоятелни. Със сигурност ще успеете.
29 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изразете доброто си отношение към хората, с които общувате и делата ви ще се подреждат така, както ги предвиждате. С настроение ще разгърнете сили в много посоки, което неминуемо ще се отрази на живота ви. Не сте от хората, които чакат на готово и днес ще го потвърдите отново.
29 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще откриете перспектива за себе си в разработването на нов проект и акуратно ще се захванете с него. Без да губите време, ще направите нужните проучвания и ще намерите хората, с чиято финансова подкрепа ще го реализирате. Отношенията ви с постоянния партньор са променливи, проявете повече активност и не чакайте наготово решенията му.
29 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще фокусирате върху себе си вниманието на много хора, което ще повдигне и без това високото ви самочувствие. Лесно ще създавате нови приятелства и връзки. Работата ще ви отрезви, налагайки ви строг и делови подход към текущите ви задачи. Не се щадете, когато трябва да покажете готовност за взаимопомощ.
29 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще защитите позицията си по въпроси, касаещи бизнеса, финансите и не на последно място личния ви живот. Ще работите по осъществяване на програмата си и по-малко ще се съобразявате с мнението на другите. Но ще ви се наложи да проявите разбиране и към обща тема, зачитайки и мнението на партньорите си.
29 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Предприемате рискована операция, но сте силно убедени в успеха си. Ще сполучите, ако не действате прибързано и не правите непременно онова, което сте решили. Много биха ви помогнали съветите на близки и колеги, особено на онези от тях с повече опит. Мислете в перспектива, а не единствено в настоящето, това ще ви помогне да вземете правилното решение.
29 окт 2020
Последни новини