От х:

Днес в x:

Преглед на печата – 11 юни

"Война за пациенти раздели Крепост" е заглавието над главата в днешния брой на "Новинар юг". Кметът Петър Митев агитирал хората да се откажат от селското джипи, твърди засегнатата д-р Донка Велчева.

"Пшеницата зян наполовина" е озаглавен водещият материал на първа страница. Според агронома Димитър Димитров реколтата е засегната от тазгодишната суша.
Интересна работа – когато ни информират за нашествието от кърлежи, годината се оказва "топла и влажна", а когато коментират реколтата, респективно – цената на брашното и хляба, ни наляга невиждана суша.

"Одрусват с 500 лв. берачите на липа", анонсира още от първата си страница всекидневникът. От текста разбираме, че промишленото събиране на липовия цвят се забранява със заповед на кмета всяка година, но тази още няма издадена такава, очаква се до дни.

"Садистът от Димитровград се предаде на жп гара", информира изданието за развръзката на случая с бруталното убийство на 36-годишната Минка Андреева. Проследено е и криминалното досие на соченият за убиец Христо Лазов. През 2005 г. той пробвал да изнасили жена пред детето й.

"Димитров – кандидат №1 за секретар на община Хасково" е акцент от 4 страница на вестника. Другият кандидат – Мариана Чоева не била допусната до втория етап на конкурса заради липсата на стаж.

"Социално жълто" е текстът към снимката от рубриката "Другият ъгъл" на 7 страница в броя. На снимката се виждат жълтите обувки на социалния министър Емилия Масларова. Тя всъщност е от червените, но това може би важи от кръста нагоре.

"Григор с квота за олимпиада" е водещото заглавие на спортната страница. Ако не му мине котка път, хасковлията ще играе на кортовете в Пекин.

"Харманли и Любимец без конкурси за хубост", информира на 12 страница вестникът. В двата града тази година нямало да има нови миски. Драма.

"Предаде се убиецът на Минка" е голямото заглавие над главата в днешния брой на "Хасковска Марица". Поредната цяла страница отделя всекидневникът за бруталното убийство, което потресе Димитровград.

"Хайка за патенти" е челото на първа в броя. Магазинерка отнася акт от данъчните, защото продавала вестници в обекта си.

"Токът поскъпва с 14. 6 %", информира още всекидневникът. Решението е на държавната комисия по енергийно и водно регулиране, излязло вчера.

"Роднини и лекари забравиха 60-годишен инвалид в моргата", е озаглавен водещият материал на втора страница. Никой не съобщил на близките на Димитър Христов за смъртта му, те два дни не проявили интерес, допълва изданието.

"Запорираха нивите на ексмитничаря Янков" гласи заглавието на водещия материал на трета. След като проспа прехвърлянето на имоти за над 1 млн. лв. от килията в затвора, властта запорира къра.

"6000 фермери пас за протеста" е друг акцент от страницата. Млекопроизводителите от областта няма да подкрепят днешните протести на колегите си в столицата, допълва изданието.

"Още месец duty free, битка за 450 млн. в съда" е озаглавен обширният марериал на страницата "Общество", посветен на сагата около закриването на безмитните магазини.

Още новини от региона – в днешните броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини