От х:

Днес в x:

Преглед на печата – 9 юни

"Баща продава щерка си 11 пъти" е заглавието над главата в днешния брой на "Новинар юг". Бекир Ибрям продавал осиновената си дъщеря в продължение на 5 години. Тя бе заловена при опит да премине нелегално границата с Гърция без документи.

"По-нисък ДДС за хляба" е водещото заглавие на първа страница. Всъщност става въпрос за исканията на хлебопроизводителите, които организираха в Хасково национален събор на хляба.

"Гръмотевици оставиха 1/3 от Хасково без вода" е друг акцент от първа. Три трансформатора били поразени.

"Одрин скъса със Свиленград" е озаглавен водещият материал на втора страница. Комшийският градски съвет обиден заради декларацията на българските си колеги, осъждаща геноцида над арменците. Подобна гневна реакция последва и при декларацията на ОбС Бургас.

"Кърлев: Токът ни по-скъп от гръцкия. Съд до дупка" е акцент от четвърта страница. В материала се цитира шефът на федерацията на потребителите, който бе в Хасково за националния събор на хляба през уикенда.

"Брюксел: Целта ни е да не ви разочароваме" е заглавието на обширен материал на 6 и 7 страница в днешния брой. В него са описани впечатленията на репортер на "Новинар юг" в столицата на Европа, където миналата седмица гостува група български журналисти.

"Корейка прави фен клуб на Хасково в родината си" е акцентът на 12 страница. Джу Хи останала очарована от града, за разлика от други населени мест в България, които посетила.

"Приятелка поръчала убийството на Минка" е голямото заглавие в броя на "Хасковска Марица" днес. Бруталното убийство на 36-годишната жена в Димитровград е тема на обширен материал на цялата 10 страница. Според изданието 29-годишният сексатлет Христо е издирван за клането, а приятелката му Виктория – съседката, която подала сигнала в полицията, е вече арестувана.

"С полиция карат бездомници в Николово" е озаглавен водещият материал на първа страница в броя. Местят обитателите на изоставения басейн на Ямача на село по настояване на новия собственик на терена.

"500 песа и 5 коня изловени по улиците" е заглавие на любопитен материал на втора страница. Толкова са бездомните животни, заловени от служители на "Екопрогрес" от началото на годината.

"Жени в защита на платеното майчинство" е акцент от трета страница. Платеното майчинство да стане три години и да може да се ползва и от бащите, обмислят от организацията на жените социалистки.

"За Македония продължаваме да мислим с логиката на победения" е заглавието на голямото интервю в броя. То е с члена на националния изпълнителен комитет на ВМРО Костадин Костадинов. Той бе в Хасково за представянето на алманах "Македония".

"Библиотекар от Рилския манастир пише историятата на църквата в Узунджово" е заглавието на любопитен материал на 11 страница. Според легендата потурчен българин и ученикът му вдигали храма през 1593 г. На същата страница в рубриката "Кадрите на Каро" са публикувани уникални снимки от посещението на бивши съветски величия в Хасково – Никита Хрушчов и Леонид Брежнев.


"Приказни торти и обредни пити показаха производители от областта" е озаглавен материалът на 15 страница, в който четем подробности за проведения в Хасково национален събор на хляба.

Още новини и коментари – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица"
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини