От х:

Днес в x:

Измамник, шетал из САЩ и Канада, заловиха в Хасково

36-годишният Емануил Атанасов Малчев, обявен за общодържавно издирван още през 2003 година, заловиха хасковските полицаи. Акцията по залавянето била проведена след сигнал през нощта на 26 срещу 27 май в апартамент на бул. "Раковски". Преди задържането Малчев, който е от гр. Добрич, бе наблюдаван от наши служители в продължение на десетина дни, обяви на пресконференция днес шефът на ОДП Хасково комисар Атанас Ненков.

Малчев имал една условна и една ефективна петгодишна присъда за разпространение на наркотици от добричкия съд. Вместо да влезе в затвора, той духнал през граница и след кратко пребиваване в САЩ се озовал в Канада. Там работел за "Дженерал Мотърс", получил право на легален престой, но се замесил в банкови измами. Той дърпал сериозни суми от кредитни карти, които не можел да върне. По неговите признания се установил в Хасково преди два месеца с около 100 000 евро в джоба.



В наетото жилище на бул. "Раковски" Малчев живеел с жена си и 8-годишния си син. Плановете му били да промени изцяло самоличността си. Дотогава използвал шофьорсаката книжка и паспорта на друг добричлия – Симеон Павлов, с когото си приличат. Павлов бил алкохолик, който залагал документите си срещу пиене по заведенията в родния си град.

При обиска в апартамента полицаите иззели два лаптопа, видеокамери, компютър, скенер, копия на печати. Малчев направил фалшификати на актове за раждане на себе си и на сина си. Идеята му била отново да изчезне в Канада заедно със семейството си.

Друг измамник, този път румънец, заловили полицаите вчера след сигнал от паник-бутон в хасковска банка. Мошеникът успял да метне със сериозни суми няколко финансови институции в Сливен и Ямбол с така наречените "кукли" - истински банкноти, между които има парчета хартия. Белезниците щракнали на ръцете му в местен банков клон , след като бдителна служителка го разпознала по разпространените снимки.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини