От х:

Днес в x:

Баба дала 150 000 лева на телефонен измамник

Баба е дала 150 000 лева на телефонни измамници. Това е най-голямата сума, която измамници са получавали досега при подобни схеми.

Рекордната измама е станала преди дни в София, предаде "Дарикнюз“.

Телефонните обирджии се обадили на произволно избран домашен телефон и започнали да реват в слушалката:

"Мамо, счупих си много лошо крака. Трябват ми пари за златни пирони, за да се оправя”,

чула възрастната жена отсреща и едва не припаднала.

Жената не се поколебала да даде всичките си спестявания. На този етап разследващите не искат да разкрият повече за случая, тъй като се надяват, че скоро ще стигнат до престъпниците.

До този момент рекордната сума, спечелена от телефонни измамници, била 140 000 лв. Дала ги друга баба от Пловдив, припомня в. "Телеграф”.

През лятото апашите се свързали с нея, но никой не предполагал, че ще ударят джакпота. В хода на разследването се оказало, че обаждането е от Велико Търново, където всъщност се намирали организаторите на измамата. Те светкавично се свързали с две мулета от София - мъж и жена, за да приберат маститата сума.

Заради грандиозния удар куриерите получили допълнително възнаграждение от 8000 лв. Наскоро обаче служителите от столичното Пето РПУ ги хванали и така била разплетена и една от най-големите измамни схеми, действащи у нас.

Оказало се, че в София измамниците набирали абсолютно произволни номера на стационарни телефони, които обичайно започвали с 944 и 943 и отговаряли на жилища в централната част на града. След това ги карали подред в очакване някой да им вдигне.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини