От х:

Днес в x:

20 °C

Преглед на печата – 29 май

"17 отлагания в съда за 15 години", гласи заглавието над главата в днешния брой на "Новинар юг". Делото, което води Златимира Колева срещу сегашния шеф на митницата Стефан Марашев за клевета, е заведено още през 1993 г. Ищцата иска произнасяне на съда на европейските общности в Люксембург.

"Засичат ни водата с GSM" е водещото заглавие на първа страница в броя. ВиК Хасково изгражда система за дистанционно отчитане, инкасаторите стават излишни, допълва изданието.

"Хасково чака Първанов да открие бул. "Южен" е акцент от втора страница. Още не е ясна датата на церемонията – 3 или 5 юни.

"Продават некачествен кетчуп в Хасково", съобщава още вестникът на същата страница. Информацията е от регионалната здравна инспекция, кетчупът е иззет от търговската мрежа. Установено е, че в него не е използвано доматено пюре, а оцветители. Производител на ментето е русенската фирма "Класик".

"6 кила амфетамин спипаха на Кенана", информира изданието от криминалната страница. БОП разби наркогрупа от шестима, пласирали дрога в Пловдив и Хасково. По информация на вестника в Хасково са задържани двама души.

"Държавата създава безработни, за да смуче някой пари от тях", цитира изданието шефа на "Подкрепа" в Хасково Марио Бисеров. Той щял да инициира нов Национален план за трудова заетост. По него със сигурност ще има поне един зает – самият Марио Бисеров.

"15 треньори от Спортното без заплати за май", информира вестникът от спортната си страница. Правителството резнало преподавателите от ДАМС, но не ги зачислили към МОН, така те увиснали без пари.

"Взрив на варел с нафта едва не уби младеж пред баща му" е водещото в броя заглавие на "Хасковска Марица". Небрежност при работа с електрожен е причина за инцидента в Любимец, допълва изданието.

"Пишат двойки по физическо на шампионки по борба". Куриозът е на първа страница, а събитието е с адрес Симеоновград. Учителката Цветанка Колева завъртяла двойките на Светла Ненкова и Пламена Стефанова, които само два дни преди това станали първи на републиканско първенство в Димитровград. На всичкото отгоре двойките били написани за закъснение в часа.

"СДС подпука митница, болница и община", съобщава изданието, кой знае защо – на криминалната си страница. Лидерът на сините в Свиленград иска оставки, а известният като адвокат на мафията в града – Добри Тодев, му приглася. Вестникът е публикувал и ответните реакции на засегнатите, които в общи линии съветват Шишков да си гледа работата.

"Топлото за бедните в брой", е друг акцент на същата страница. Тази година помощите ще се дават еднократно и в банкноти. Срокът започва да тече от 1 юли.

"Съд оневинява двама бракониери" е заглавието на интересен материал в днешния брой. Магистратите в Ивайловград отменили наложената глоба на двама, спипани с бракониерски мрежи и 15 кила шаран в лодката. Мотивът на съда: Актът, съставен от инспектори на агенцията по рибарство, е написан некадърно и не отговаря на правилата – мрежите и уловът в документа били разпределени по равно между двамата. Така явно се е видяла справедливо на инспекторите, но според закона вината е персонална. Шефът на агенцията д-р Милчо Милчев отказва да коментира пред вестника съдебното решение, но се надявал, че административния съд ще го отмени. Друг път.

"6 хиляди рокери окупират Ямача за националния събор" е акцент от 16 страница. Домакините очакват тежки машини от Турция, Сърбия, Македония. Купонът започва на 30 май.

Подробности четете в днешните броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 22.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не се отказвайте от завоюваните позиции. Знаете към какво се стремите и това ви дава нужната сила да продължите напред. Успехът ви има много измерения. Радвате се на признание и уважение от страна на колеги и началници. В личен план ще можете да стабилизирате отношенията с любимия човек и ще укрепите връзката си.
22 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Щом искате останалите да ви харесват, да им помагате и едновременно с това да помагате и на себе си, не забравяйте да проявявате искрен интерес към хората, с които общувате. И знайте, че изражението на лицето е по-важно от дрехите, в които сте облечени.Приятни и романтични мигове ви очакват, ако успеете да спечелите вниманието на една личност, която е наблизо.
22 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днешният ден е твърде специален за вас, тъй като ще видите плановете си за страхотно прекарване на нощта осъществени. Вие мислите освен за собственото си прекарване и за настроението на другите, но в това отношение едва ли ще има за какво да се притеснявате.
22 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Захващате се с нещо, което на пръв поглед е безполезно, но на вас ви се струва и полезно и приятно. Не ви се стои у дома днес, затова ще трябва да приемете някое от предложенията на ва-ши близки. Движението ще ви се отрази добре, а ако изберете мяс-то, което не посещавате всеки ден, направо ще се преродите. От-ношенията ви с любимия човек ви карат да се чувствате чудесно.
22 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес някои от вас ще се заемат с работата на свои близки, тъй като не можете да им откажете помощта си. Всяко нещо, с което се захванете обаче го вършите толкова добре, че околните ще останат изключително доволни от вас. На някои им предстои пътуване, свързано с ваш ангажимент, но то ще успеете да ви разнообрази и да ви помогне да се разтоварите.
22 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Деликатното ви поведение ще ви донесе предимства днес. Подбирайте внимателно думите си и не търсете причини за конфронтация, дори и да имате основание за това. Ще получите интересно предложение за нова работа, бизнес или пътуване. Преди да отговорите – помислете. Трайни придобивки ще внесат настроение и ще подобрят самочувствието ви.
22 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Днес ще трябва да работите упорито, за да свършите нещо в определения срок. Постарайте се наистина да го направите, това ще издигне авторитета ви, както и личното ви самоуважение. Контактите едва ли са най-силната ви страна днес, така че най-добре ще е да ги сведете до минимум. Обърнете повече внимание на семейството си днес.
22 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Деловата седмица за вас не е приключила още. Ще имате важни срещи, които е възможно да доведат до договори. Нали вие това очаквате. За други от вас се очертава пътуване извън вашето населено място. Осигурете си време за почивка и развлечения.
22 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Сред хаоса на ежедневието ще откриете добра възможност за себе си да изявите по оригинален начин мисленето и намеренията си. Това ще се приветства от онези, които ви ценят и остане незабелязано от други, без значение за развитието ви. Отдайте заслуженото и на партньора си. Без него не бихте имали нещата, които ви радват.
22 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес ще се наложи да бъдете особено точни в преценките си относно надеждността на започнат от вас проект. Нека силното ви желание да не заслепява здравия разум, само така можете да се надявате на успех. Много радост ви носи интимният партньор.
22 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Денят ви ще премине в движение, тъй като стоенето у дома не е достатъчно разнообразно за вас. Ангажирате се с въпроси на ваши приятели, но по-добре ще е ако стоите встрани от чужди проблеми. Помогнете доколкото можете, но в никакъв случай не се нагърбвайте изцяло с неща, които те трябва да свършат. Намерете подходящ начин да се разтоварите.
22 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Не мислете, че можете най-добре да се справите сами, погрешно е и да се надценявате, въпреки способностите си. Не отхвърляйте ничие внимание и подкрепа, ще се нуждаете от тях. Влечението ви към човек, който нехае ще ви попречи да забележите друг, истински влюбен във вас. Не пропускайте шанса си.
22 апр 2021
Последни новини