От х:

Днес в x:

Преглед на печата – 29 май

"17 отлагания в съда за 15 години", гласи заглавието над главата в днешния брой на "Новинар юг". Делото, което води Златимира Колева срещу сегашния шеф на митницата Стефан Марашев за клевета, е заведено още през 1993 г. Ищцата иска произнасяне на съда на европейските общности в Люксембург.

"Засичат ни водата с GSM" е водещото заглавие на първа страница в броя. ВиК Хасково изгражда система за дистанционно отчитане, инкасаторите стават излишни, допълва изданието.

"Хасково чака Първанов да открие бул. "Южен" е акцент от втора страница. Още не е ясна датата на церемонията – 3 или 5 юни.

"Продават некачествен кетчуп в Хасково", съобщава още вестникът на същата страница. Информацията е от регионалната здравна инспекция, кетчупът е иззет от търговската мрежа. Установено е, че в него не е използвано доматено пюре, а оцветители. Производител на ментето е русенската фирма "Класик".

"6 кила амфетамин спипаха на Кенана", информира изданието от криминалната страница. БОП разби наркогрупа от шестима, пласирали дрога в Пловдив и Хасково. По информация на вестника в Хасково са задържани двама души.

"Държавата създава безработни, за да смуче някой пари от тях", цитира изданието шефа на "Подкрепа" в Хасково Марио Бисеров. Той щял да инициира нов Национален план за трудова заетост. По него със сигурност ще има поне един зает – самият Марио Бисеров.

"15 треньори от Спортното без заплати за май", информира вестникът от спортната си страница. Правителството резнало преподавателите от ДАМС, но не ги зачислили към МОН, така те увиснали без пари.

"Взрив на варел с нафта едва не уби младеж пред баща му" е водещото в броя заглавие на "Хасковска Марица". Небрежност при работа с електрожен е причина за инцидента в Любимец, допълва изданието.

"Пишат двойки по физическо на шампионки по борба". Куриозът е на първа страница, а събитието е с адрес Симеоновград. Учителката Цветанка Колева завъртяла двойките на Светла Ненкова и Пламена Стефанова, които само два дни преди това станали първи на републиканско първенство в Димитровград. На всичкото отгоре двойките били написани за закъснение в часа.

"СДС подпука митница, болница и община", съобщава изданието, кой знае защо – на криминалната си страница. Лидерът на сините в Свиленград иска оставки, а известният като адвокат на мафията в града – Добри Тодев, му приглася. Вестникът е публикувал и ответните реакции на засегнатите, които в общи линии съветват Шишков да си гледа работата.

"Топлото за бедните в брой", е друг акцент на същата страница. Тази година помощите ще се дават еднократно и в банкноти. Срокът започва да тече от 1 юли.

"Съд оневинява двама бракониери" е заглавието на интересен материал в днешния брой. Магистратите в Ивайловград отменили наложената глоба на двама, спипани с бракониерски мрежи и 15 кила шаран в лодката. Мотивът на съда: Актът, съставен от инспектори на агенцията по рибарство, е написан некадърно и не отговаря на правилата – мрежите и уловът в документа били разпределени по равно между двамата. Така явно се е видяла справедливо на инспекторите, но според закона вината е персонална. Шефът на агенцията д-р Милчо Милчев отказва да коментира пред вестника съдебното решение, но се надявал, че административния съд ще го отмени. Друг път.

"6 хиляди рокери окупират Ямача за националния събор" е акцент от 16 страница. Домакините очакват тежки машини от Турция, Сърбия, Македония. Купонът започва на 30 май.

Подробности четете в днешните броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини