От х:

Днес в x:

Данъчното върна 242 495 лв. на 1600 в областта

242 495 лева надвнесен данък по 1600 данъчни декларации е възстановил отдел „Обслужване" на хасковската дирекция до днес. В ход е процедура за връщане на суми по още 1725 формуляри. Общо 3325 са декларациите с надвнесен данък тази година, по които териториалната дирекция прави проверка, от тях 1267 са на родители, ползващи облекчение за деца. Върнатият данък на клиенти на местната приходна администрация тази година е 3 пъти и половина по-малко в сравнение с 2007-ма, когато бяха възстановени 828 277 лева. Разликата е върната от работодатели, пред които родители с право на семейно подоходно облагане са подали декларация за деца в края на миналата година.

Ако лицето няма стари данъчни или осигурителни задължения към НАП и сумата за възстановяване е до 300 лева , не се налага човекът да идва на място в дирекцията. Това се прави ако данъкът за връщане е над 300 лева, както и ако са налице не внесени публични задължения от предходни години. Тогава клиентът бива поканен в офисите на НАП, за да удостовери с личния си подпис, че е съгласен да се прихванат старите му задължения и да му бъде възстановен остатъка от сумата. Забавяне в процедурата по възстановяване е възможно ако лицето не е посочило телефони, на които да бъде своевременно открито за подпис или няма вписана банкова сметка в данъчната декларация за превод на парите.

Общо 26 089 годишни декларации са подадени тази година в НАП-Хасково, сочи окончателното преброяване след въвеждане в регистрите на всички формуляри, подадени по алтернативните начини – пощи и интернет.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини