От х:

Днес в x:

Русия най-после спечели „Евровизия”

Русия най-после спечели „Евровизия". Дима Билан победи с песента си "Believe" представителите на други 24 държави. Финалът на международния конкурс беше късно снощи в Белград. Това беше 13-тото участие на Русия на „Евровизия" и първата победа на страната. През 2006 година Дима Билан представи родината си на конкурса, но тогава остана втори. Руският президент Дмитрий Медведев беше сред първите, поздравили Билан по телефона.

272 точки събра песента на Дима Билан, която той представи на сцената на „Белград Арена" в компанията на световноизвестния фигурист Евгений Плюшченко. Мнозина журналисти коментират, че европейците са гласували за Русия предимно заради него, а не заради младия изпълнител. Минути след като стана ясно, че печели „Евровизия" Дима Билан обяви на специална пресконференция:

„Аз наистина вярвах в тази победа. За нея не е достатъчно просто да се стараеш, трябва да вярваш. Когато човек иска силно нещо да се случи, той трябва да даде най-доброто от себе си, независимо от злите сили, които се изправят на пътя му."

Украинката Ани Лорак, която до последно беше сочена за победител на „Евровизия" остана втора. На трето място европейците класираха песента на Гърция. Последните три места са Германия, Полша и Великобритания.

И тази година зрителите гласуваха по т.нар регионален принцип – балканските държави си се подкрепяха една друга, същото направиха Русия и бившите социалистически републики.

България беше единствената държава, която даде максималните 12 точки на песента на "No angels" от Германия. Сънародниците ни подкрепиха българката Люси Дяковска, която е от част от групата, въпреки, че преди няколко дни тя обяви, че не би гласувала за българската песен. 12-те точки обаче не помогнаха на Германия и тя остана на едно от последните места в класирането.

Грандиозен обещава да бъде конкурсът „Евровизия" догодина в Москва. Руснаците се заричат, че „Евровизия 2009" ще бъде най-добрата правена някога.


Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини