От х:

Днес в x:

Mazda6 дебютира в България

Новата Mazda6 бе официално представена у нас, на медийно събитие в петък, 23 май. По повод българската премиера на автомобила Стар Моторс откриха импровизиран шоурум в Авто Юнион Галерия, City Center Sofia.

Марио Ставрев, Управител на Стар Моторс, направи кратка презентация на автомобила с акцент върху неговата философия. Той изрази своята убеденост, че изключителната Mazda6 ще бъде оценена по достойнство от българската публика.

Автомобилът бе представен със специалното участие на група Gravity Co. Музикантите са посветили цял концерт на атрактивния автомобил, който ще се проведе на 24 май от 20 часа пред City Center Sofia.

Изцяло новата Mazda6 е проектирана в един по-радикален, по-прогресивен дух в сравнение със своя предшественик. Дръзка и спортно изглеждаща, изпълнена с изящно качество на изработка, базирано на японската естетика, тя олицетворява емоционалното привличане, коeто обикновено се асоциира с автомобилите от премиум сегмента.

Това постижение е резултат от прилагането на концепцията "зуум-зуум" на по-високо ниво. Нейната цел е реализирането на силна "кизуна" - връзка между автомобила и шофьора, която произлиза от усещането за доверие, комфорт и единение с автомобила.

Още от самия момент на нейната поява в европейските шоуруми първата генерация на Mazda6 зададе новия стандарт за автомобилите от D сегмента, чрез предлагане на привлекателен спортен дизайн, съчетан с просторен и комфортен интериор. Второто поколение Mazda6 издига тази концепция на ново, по-високо стъпало, чрез добавяне на още по-високи нива на качеството. Изцяло новата Mazda6 е не само по-удобна и по-лесна за експлоатация, но е станала и по-тиха от всякога.

Почитателите на Mazda6 ще имат възможност да се запознаят с автомобила всеки ден до 30 юни от 12 до 20 часа в Авто Юнион Галерия (бул. Арсеналски 2, до City Center Sofia), както и във всички автосалони на Стар Моторс в страната.


През 2002 г. Mazda Motor Corporation лансира своя модел от ново поколение - Mazda6, който промени облика на търговската марка Mazda и даде начало на ерата на нарастване на продажбите, която продължава и до ден днешен.

В Европа Mazda6 се превърна в "евъргрийн" на продажбите с продадени над 450 000 автомобила Mazda6 от 2002 г. досега, което помогна на компанията Mazda Motor Corporation почти да удвои своите продажби през последните пет години.
Популярността на Mazda6 не се ограничава само сред потребителите.

От самото начало на пускането на модела в продажба той е спечелил 130 автомобилни награди, между които: "Автомобил на годината" за 2002 г. на Конференцията на разработчиците на автомобили и на автожурналистите в Япония, "Автомобил на годината" за 2003 г. в Нова Зеландия, "Автомобил на годината" за 2004 г. в Китай, и общо 7 важни автомобилни награди в Съединените щати през 2003 и 2004 г.

В Европа до момента този модел е спечелил 59 награди в 28 европейски страни и се класира на второ място (съвсем близо до първото по точки) за наградата "Автомобил на годината" за 2003 г. Първото поколение на Mazda6 е единственият автомобил преминал 100 000 км тест на Auto Bild без нито един дефект - без съмнение и новата Mazda6 ще постигне същия уникален резултат.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини