От х:

Днес в x:

ЕКОПАК ни дава 13 дръвчета за тон хартия, събрана разделно

По 13 дръвчета ще дава ЕКОПАК на общините-партньори, сред които е и Хасково, по стартиращата национална програма за повишаване на ефективостта на разделното събиране на отпадъците. Тя ще обхване 82 общини с общо над 2.5 млн. жители. Мотото на програмата е: „Бъди модерен! Събирай разделно!" и има за цел да мотивира хората да изхвърлят отпадъците от опаковки в трите цветни контейнера, да стимулира екологично-отговорното поведение и грижа към средата, в която всички живеем.
Освен фиданки, ЕКОПАК ще дарява на общините за тон стъкло - 10 реновирани улични лампи, а за тон пластмаса – енергоспестяващи лампи.

Вярваме, че възможността да дадат своя принос за благосъстоянието на своя град ще мотивира жителите на Хасково да събират разделно и да изхвърлят правилно по-големи количества годни за рециклиране отпадъци от опаковки, апелираха от общинската администрация. Нека всички жители на Хасково да дадат своя личен принос за чистотата и развитието на своя град, защото това е кауза на всеки, допълниха оттам.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини