От х:

Днес в x:

14 °C

Разгаря се война за боклука на Хасково, Титан скочи на Грийн партнърс

  Новата фирма за чистота в Хасково нарушава условията на търга и вместо нови, поставя стари контейнери за смет. За това сигнализира шефката на старата фирма “Титан” Яна Маринова. По думите й от “Грийн партнърс” поставили 800 нови съда за смет, след което вече по улиците се появявали стари. Първите такива са на ул. “Панорама”. Общият брой на контейнерите в Хасково трябва да е 1439.

  “В условията на обществената поръчка ясно беше посочено, че трябва старите контейнери да бъдат заменени с нови. Няма изискване дали да са метални или пластмасови, но трябва да са нови. А те поставят стари, с което ощетяват общината”.

  “Титан” има едномесечен срок да вдигне контейнерите си от града, а новата да разположи своите.

  Ако от администрацията не вземат мерки, от Титан се заканват да сигнализират компетентните органи.

  Фирма Титан работи в Хасково от 2000 година. “Изградихме цялата инфраструктура на сметосъбирането в града”, казва Маринова. Дружеството бе отстранено от търга миналата година, защото в документацията записали, че няма да обслужват съдовете за смет на фирмите през почивните дни.

  “Нашата оферта беше по-ниска от тази на спечелилата фирма. Но изобщо не ни допуснаха до оценка на ценовите оферти”, допълва Маринова.

  Заместник-кметът Евгени Консулов потвърди, че действително има поставени 20 стари контейнера от новата фирма, но допълни, че общината отблизо следи ситуацията. “Двете фирми явно си нанасят удари под кръста. От “Грийн партнърс” обясниха, че са сложили двайсетте стари контейнера временно, защото от другата фирма не спазили графика и вдигнали съдовете си оттам, въпреки че са ги помолили да не го правят. Затова сложили старите временно, за да има къде хората все пак да си хвърлят боклука. Декларират, че ще ги сменят с нови. От “Титан” пък се оправдават, че има неизчистени улици и камионите им не могат да влязат.

  Основанията и на двете фирми са частично основателни, но ако има желание, има и начин. Направили сме им предписания и ще налагаме глоби, ако се налага. Отношенията между двете дружества не ни интересуват, искаме градът да е чист”, заяви Консулов.

  Той допълни, че графикът, който е подписан и двете фирми, е със срок до 3 февруари, когато всички тези проблеми трябва да бъдат изчистени.

  Тодор Кръшков

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (11)

  • 1
   65
   654677
   41 -20
   12:56, 25 яну 2017
   Жалко за г-жа Яна Маринова - толкова години: да разработиш този бизнес, изградили цялата инфраструктура и т.н., до колкото подочувам на служителите в "Грийн партнърс", които се прехвърлили от "Титан" не им била платено....... Абе нямам думи... До кога ще е тази вражда между новото и старото управление, до кога фирмите и служителите им ще страдат заради това "да изчистим всичко", което е било съградено от управлението на Г. Иванов......Нищо хубаво за града не ни чака от този стил на работа на КМЕТСТВОТО....
  • 2
   Mm
   MM
   20 -3
   13:34, 25 яну 2017
   Кръши като ги пишеш тези дописки, поне опоменавай от коя страна на булката са Величко Минев и компания.
  • 3
   86
   862Ри8п
   34 -14
   13:39, 25 яну 2017
   След като в поръчката е обявено да се поставят само нови бобри защо новата фирма не спазва това?Ако беше фирма Титан веднага щеше да бъде санкционирана заради това нали?!Явно г-н заместник кмета работи за новата фирма след като ги оправдава по този начин.С нищо немогат да се опрат на фирма Титан.Още не започнали да чистят града и има недоволни граждани от препълнени бобри
  • 4
   62
   623541
   16 -19
   13:56, 25 яну 2017
   Стига им на тези от "Титан". Сигурно здраво са печелили, защото данъците ни са високи. Нека сега да видим други. Може пък да са по-добри. Ще има сигурно и други промени в града, защото то досега всичко беше за приближените на стария кмет. Толкоз много мандати, големи обвързвания има там и е редно да се прекъснат. Разни номера играят на новите. Може да има и взаимни грехове между тях, но ние не сме виновни. Няма защо да се оправдават обаче със снега. Не зная как е било в други части на града, но при нас сняг нямаше, защото сме до главната централна улица, а боклукът стоеше цяла седмица неприбран, с планини от торбички до контейнера. Котките започнаха да разкъсват торбичките, но вече сложиха новите контейнери и всичко е наред. Дано тези простотии по-бързо бъдат ликвидирани. Винаги има възможност да се види работата дали е добра и ако нещата не са добри, хората няма да си мълчат. Свърши се с мълчанието и страха, както и с фалшивото плюене. Хубав и успешен ден!.
  • 5
   Ви
   Виолетка
   23 -9
   14:22, 25 яну 2017
   Ей няма да се наяде тая Яна бе, сега ще търсим "под вола теле".Като почваше преди 15 год. дали всичко й беше наредено,та хората тепърва започват ,всичко е умишлено ,правят напук на новата фирма,работниците й обръщат контейнерите без да са ги почистили и нищо чудно да не плати на тези ,които са се преместили в другата фирма,като ги е нарекла предатели.Всеки има право на избор ще им осигури ли работа след като преключи дейност "фирмата" й.....
  • 6
   78
   7878788888..............
   19 -3
   15:02, 25 яну 2017
   Нищо няма да се промени! Промяна има, когато качеството на услугата е по-високо от досегашната. А, то сега пак се говори за бобри, контейнери, което значи пак мръсотия и миризми. Какво стана с европейския опит? Кога ще започнем да плащаме такса смет според количеството и качеството на услугата? Сега си прехвърляме само отговорности и всичко и "пито-платено".
  • 7
   1В1212233344
   21 -9
   16:13, 25 яну 2017
   Ейййййййй неблагодарници......
   Яна Маринова като паднеше сняг обикаляше и разчистваше пред бобрите да не се получи това което сега новата фирма сполетя.Това никой не гл виждаше .Тротоарите бяха отворени още при падането на снега.Центъра също .
   Какво искате от Яна..???
  • 8
   1В1212233344
   16 -5
   16:17, 25 яну 2017
   Кръшков голямо заглавие Титан скочи!!!!
   Титан като слагаше новите си бобри се следеше за всякакви нередности.
   Защо не се санкционира грийн партнърс затова че има да сложи още 600бобри нови а вече поставяр стари???
  • 9
   Тт
   Тт
   14 -7
   17:15, 25 яну 2017
   Глад и злоба майка, гьолчето пресъхна, докато намерим друго така ще е, плюене и съскане на змии
  • 10
   Ас
   АСд
   3 -3
   21:47, 25 яну 2017
   Ами както многократно и очевадно стана ясно този кмет не го бъде!
  • 11
   От
   от Града
   2 -1
   14:03, 26 яну 2017
   Не ме интересува коя фирма ще чисти града.До оня ден ,нямаше по-чист град от Хасково.Унищожи се нещо ,което наистина работеше,като една добре смазана машина.Защо??? Въпросът ми е риторичен...Никаква логика !!! Лично съм виждала Яна Маринова в 7 часа сутринта,през зимата да обикаля града и да следи за почистването.Това е човек,който имаше Отношение към работата си,без да мрънка и да хленчи.Жалко,жалко,жалко...

  Хороскоп за 23.09.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Доказали сте на себе си и на света, че никакви трудности не могат да ви откажат от посоката, която сте избрали да следвате. Това ви качество привлича към вас силните на деня и отваря възможности с широк периметър. За някои денят се свързва с уреждане на битови въпроси или промяна на местоживеенето.
  23.09.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Възможно е конкретен въпрос, свързан с деловите ви ангажименти да ви струва усилия днес. Ще се справите и ще получите заслужени овации от околните. Не пренебрегвайте семейните си ангажименти. Точно сега близките ви се нуждаят от вниманието ви. Правите големи планове за седмицата, предстои ви немалко работа.
  23.09.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Най-после ви се отдава възможност да свършите нещо, което отдавна отлагате. Нека това бъде приоритетът ви през този ден. Бъдете сигурни, че постигнатия резултат ще ви зареди с усещане за добре свършена работа и добро самочувствие. Постарайте се да се съобразявате повече с желанията на околните и да не преследвате единствено личните си интереси.
  23.09.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Не се плашете от трудностите, които е възможно да ви съпътстват днес. Те няма да са в състояние да разрушат граденото от вас в продължение на дълго време. Изчакайте по-благоприятен момент за активни действия, а докато го правите вършете нещо полезно.
  23.09.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Колебаете се между няколко възможности, от които можете да избирате. Имате конкретни идеи и сега е момента да преминете към осъществяването им. Имате късмета да попаднете на човек, който също се нуждае от вас. Бъдете внимателни при разговор с близък приятел. Твърде възможно е да кажете нещо, за което после ще съжалявате.
  23.09.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С подходящите хора денят ви ще е приятен и емоционално наситен. Предстои да научите добри вести, имащи отношение към живота ви, вашият и на близките ви, свързани със семейството и дома. Бизнесът, пътуванията и образованието също влизат в плановете ви. Няма да сте безразлични и към сигналите, идващи от другия пол.
  23.09.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Очаква ви добра новина. Изживейте мига пълноценно и не се натоварвайте с мисли за грижите и несгодите ви. За да се справите по-добре с проблемите се доверете на най-близките си хора. Наред с активността си ще се наложи и вие да направите компромиси. Това едва ли ще е по вкуса ви, но трябва.
  23.09.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Вътрешното ви усещане за нещата ще ви насочи в перспективна посока на действие. Имате финансовата възможност да организирате пътуване и нечие тържество. Семейството очаква от вас повече активност по отношение на планирано вече начинание. Ако сте лоялни бизнес-партньори не бива да се тревожите за изхода на търговска сделка.
  23.09.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днес избягвайте споровете, има вероятност да влезнете в дълбоки противоречия и това да помрачи отношенията ви. Със спокоен тон ще ви се отдава по-лесно да решавате въпросите, които ви вълнуват. Желанието ви да общувате и да създавате нови познанства ще се засили, а и времето ще благоприятства това.
  23.09.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Умората и стреса ще ви накарат да се ориентирате към активна почивка. Подходящи занимания с хората, които ви помагат да се отпуснете са измежду добрите възможности, но ще има и такива, които ще се посветят на идея, обещаваща да е печеливша. Внимателно изпипвайте детайлите и ще постигнете резултати.
  23.09.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Някои от вас се сблъскват с проблем, който са пренебрегнали преди известно време и сега трябва да го решат. Не се притеснявайте от грешки, защото рано или късно ще успеете да се справите. Можете да се доверите на свой близък, който има достатъчно опит. Намерете повече време за почивка и разтоварване.
  23.09.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Днес разчитайте на себе си и не се впечатлявайте особено от забележките си на околните. Поведението ви може да породи желание у някои за дистанция, но това да не ви тревожи. Гледайте си работата и ще постигнете повече. С наличните финанси ще успеете да покриете повече от нуждите си. Вечерта се отпуснете и задоволете желанията си.
  23.09.2019
  Последни новини