От х:

Днес в x:

Разгаря се война за боклука на Хасково, Титан скочи на Грийн партнърс

  Новата фирма за чистота в Хасково нарушава условията на търга и вместо нови, поставя стари контейнери за смет. За това сигнализира шефката на старата фирма “Титан” Яна Маринова. По думите й от “Грийн партнърс” поставили 800 нови съда за смет, след което вече по улиците се появявали стари. Първите такива са на ул. “Панорама”. Общият брой на контейнерите в Хасково трябва да е 1439.

  “В условията на обществената поръчка ясно беше посочено, че трябва старите контейнери да бъдат заменени с нови. Няма изискване дали да са метални или пластмасови, но трябва да са нови. А те поставят стари, с което ощетяват общината”.

  “Титан” има едномесечен срок да вдигне контейнерите си от града, а новата да разположи своите.

  Ако от администрацията не вземат мерки, от Титан се заканват да сигнализират компетентните органи.

  Фирма Титан работи в Хасково от 2000 година. “Изградихме цялата инфраструктура на сметосъбирането в града”, казва Маринова. Дружеството бе отстранено от търга миналата година, защото в документацията записали, че няма да обслужват съдовете за смет на фирмите през почивните дни.

  “Нашата оферта беше по-ниска от тази на спечелилата фирма. Но изобщо не ни допуснаха до оценка на ценовите оферти”, допълва Маринова.

  Заместник-кметът Евгени Консулов потвърди, че действително има поставени 20 стари контейнера от новата фирма, но допълни, че общината отблизо следи ситуацията. “Двете фирми явно си нанасят удари под кръста. От “Грийн партнърс” обясниха, че са сложили двайсетте стари контейнера временно, защото от другата фирма не спазили графика и вдигнали съдовете си оттам, въпреки че са ги помолили да не го правят. Затова сложили старите временно, за да има къде хората все пак да си хвърлят боклука. Декларират, че ще ги сменят с нови. От “Титан” пък се оправдават, че има неизчистени улици и камионите им не могат да влязат.

  Основанията и на двете фирми са частично основателни, но ако има желание, има и начин. Направили сме им предписания и ще налагаме глоби, ако се налага. Отношенията между двете дружества не ни интересуват, искаме градът да е чист”, заяви Консулов.

  Той допълни, че графикът, който е подписан и двете фирми, е със срок до 3 февруари, когато всички тези проблеми трябва да бъдат изчистени.

  Тодор Кръшков

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (11)

  • 1
   65
   654677
   41 -20
   12:56, 25 яну 2017
   Жалко за г-жа Яна Маринова - толкова години: да разработиш този бизнес, изградили цялата инфраструктура и т.н., до колкото подочувам на служителите в "Грийн партнърс", които се прехвърлили от "Титан" не им била платено....... Абе нямам думи... До кога ще е тази вражда между новото и старото управление, до кога фирмите и служителите им ще страдат заради това "да изчистим всичко", което е било съградено от управлението на Г. Иванов......Нищо хубаво за града не ни чака от този стил на работа на КМЕТСТВОТО....
  • 2
   Mm
   MM
   20 -3
   13:34, 25 яну 2017
   Кръши като ги пишеш тези дописки, поне опоменавай от коя страна на булката са Величко Минев и компания.
  • 3
   86
   862Ри8п
   34 -14
   13:39, 25 яну 2017
   След като в поръчката е обявено да се поставят само нови бобри защо новата фирма не спазва това?Ако беше фирма Титан веднага щеше да бъде санкционирана заради това нали?!Явно г-н заместник кмета работи за новата фирма след като ги оправдава по този начин.С нищо немогат да се опрат на фирма Титан.Още не започнали да чистят града и има недоволни граждани от препълнени бобри
  • 4
   62
   623541
   16 -19
   13:56, 25 яну 2017
   Стига им на тези от "Титан". Сигурно здраво са печелили, защото данъците ни са високи. Нека сега да видим други. Може пък да са по-добри. Ще има сигурно и други промени в града, защото то досега всичко беше за приближените на стария кмет. Толкоз много мандати, големи обвързвания има там и е редно да се прекъснат. Разни номера играят на новите. Може да има и взаимни грехове между тях, но ние не сме виновни. Няма защо да се оправдават обаче със снега. Не зная как е било в други части на града, но при нас сняг нямаше, защото сме до главната централна улица, а боклукът стоеше цяла седмица неприбран, с планини от торбички до контейнера. Котките започнаха да разкъсват торбичките, но вече сложиха новите контейнери и всичко е наред. Дано тези простотии по-бързо бъдат ликвидирани. Винаги има възможност да се види работата дали е добра и ако нещата не са добри, хората няма да си мълчат. Свърши се с мълчанието и страха, както и с фалшивото плюене. Хубав и успешен ден!.
  • 5
   Ви
   Виолетка
   23 -9
   14:22, 25 яну 2017
   Ей няма да се наяде тая Яна бе, сега ще търсим "под вола теле".Като почваше преди 15 год. дали всичко й беше наредено,та хората тепърва започват ,всичко е умишлено ,правят напук на новата фирма,работниците й обръщат контейнерите без да са ги почистили и нищо чудно да не плати на тези ,които са се преместили в другата фирма,като ги е нарекла предатели.Всеки има право на избор ще им осигури ли работа след като преключи дейност "фирмата" й.....
  • 6
   78
   7878788888..............
   19 -3
   15:02, 25 яну 2017
   Нищо няма да се промени! Промяна има, когато качеството на услугата е по-високо от досегашната. А, то сега пак се говори за бобри, контейнери, което значи пак мръсотия и миризми. Какво стана с европейския опит? Кога ще започнем да плащаме такса смет според количеството и качеството на услугата? Сега си прехвърляме само отговорности и всичко и "пито-платено".
  • 7
   1В1212233344
   21 -9
   16:13, 25 яну 2017
   Ейййййййй неблагодарници......
   Яна Маринова като паднеше сняг обикаляше и разчистваше пред бобрите да не се получи това което сега новата фирма сполетя.Това никой не гл виждаше .Тротоарите бяха отворени още при падането на снега.Центъра също .
   Какво искате от Яна..???
  • 8
   1В1212233344
   16 -5
   16:17, 25 яну 2017
   Кръшков голямо заглавие Титан скочи!!!!
   Титан като слагаше новите си бобри се следеше за всякакви нередности.
   Защо не се санкционира грийн партнърс затова че има да сложи още 600бобри нови а вече поставяр стари???
  • 9
   Тт
   Тт
   14 -7
   17:15, 25 яну 2017
   Глад и злоба майка, гьолчето пресъхна, докато намерим друго така ще е, плюене и съскане на змии
  • 10
   Ас
   АСд
   3 -3
   21:47, 25 яну 2017
   Ами както многократно и очевадно стана ясно този кмет не го бъде!
  • 11
   От
   от Града
   2 -1
   14:03, 26 яну 2017
   Не ме интересува коя фирма ще чисти града.До оня ден ,нямаше по-чист град от Хасково.Унищожи се нещо ,което наистина работеше,като една добре смазана машина.Защо??? Въпросът ми е риторичен...Никаква логика !!! Лично съм виждала Яна Маринова в 7 часа сутринта,през зимата да обикаля града и да следи за почистването.Това е човек,който имаше Отношение към работата си,без да мрънка и да хленчи.Жалко,жалко,жалко...

  Хороскоп за 15.08.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Търпеливо и без излишни емоции ще работите по задачите си, така, че в края на деня да останете доволни от свършеното. На своя страна ще имате подкрепата на хора, чиято дума се чува. Интересите ви ще бъдат защитени, но не очаквайте друг да мисли за тях, остават си изцяло ваша грижа.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Денят е подходящ за разтоварване и почивка. Ако все пак ангажиментите ви притискат, постарайте се да се освободите поне вечерта. Ваши приятели са ви приготвили забавна изненада. Приемете всичко с чувство за хумор и не им се сърдете.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Рутинните задачи ще запълват голяма част от деня ви, но и към тях ще подхождате с нужната отговорност и внимание. Добри перспективи както за вас, така и за близките ви. И с право ще получите дарове за това, което давате. Обадете се на приятели и разпуснете вечерта.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Близките ви изпитват затруднения, които може да разрешите. Не се колебайте да го направите, заслужили са това ваше внимание. Спокойствието, което внасяте ще бъде полезно. Наред с всичко случващо се имате да свършите и доста лични неща. Финансови пропуски могат да ви създадат напрежение, но ще ги преодолеете бързо.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес ще успеете да постигнете съгласие с близките си по належащ въпрос. Хубавото в случая е, че окончателно ще успеете да разрешите споровете и то удовлетворително за всички. Имате нужда от повече физически натоварвания. Ще ви се отразят много тонизиращо и ще ви помогнат да се заредите с нови сили.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Нуждата ви от разнообразие ще ви изведе навън. Ако и околните мислят така, толкова по – добре. Ще се получи истинско забавление. Отношенията ви с постоянния партньор са нещо обтегнати, но можете да промените това, като станете по-нежни и любящи. В противен случай рискувате да не получите очакваното внимание.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Може би прекалено много се доверявате на обещание от ваш познат. Имайте предвид, че е много вероятно в последния момент той да бъде възпрепятстван. Задължително си осигурете резервен вариант. Денят не е подходящ за поемането на каквито и да било рискове. Колкото и да сте уверени в успеха си, изчакайте. Шансът да се натъкнете на непреодолими трудности е много голям.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Направете деня еднакво приятен за близките си хора. Екскурзия би ви се отразила чудесно, зареждайки ви с впечатления и емоции. Овациите ще са за вас. Нужна ви и повече енергия за предстоящата седмица. Делова среща ще стане причина за нова насока на интересите ви.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Отегчени и уморени се нуждаете от повече време за размисъл и глътка отдих. В подкрепа на желанията си би било добре да разнообразите времето си със занимания, които ви успокояват и носят духовна наслада. Близките ви услужливо ще поемат част от работата ви по дома, за да не ви натоварват допълнително.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Любим човек ще ви помогне да се справите по-леко с проблемите ви днес и наведе на по-приятни мисли. Заедно ще планирате следващите дни, насищайки ги с пътувания и повече време за отдих. Многочасовата ви заетост през последните дни е причина за възникване на въпроси, чиито отговори се губят в пространството някъде около вас...
  15 авг 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  За вашето настроение и добро самочувствие е от особена важност средата в която общувате. Затова се погрижете за обкръжението си, подберете си хора сходни по интелект и чувство за хумор. Нуждаете се от разнообразие в интимния живот.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Добре се справяте в конфликтните ситуации днес. Няма да е чудно, ако се наложи да станете арбитър при спор. Приемете симпатията на околните без излишно да се главозамайвате. Подгответе се да приложите тази си дипломатичност и у дома, където нещата не са чак до там тихи и спокойни. Сигурно е, че носите успокоение на хората, с които общувате.
  15 авг 2020
  Последни новини