От х:

Днес в x:

Хасковските тракийци обругават председателя си Шалапатов

С обвинения към досегашния председател на хасковското тракийско дружество Димитър Шалапатов започна днешното отчетно изборно събрание на организацията. От 7 – 8 години не е провеждано изборно събрание, стана ясно в залата на Бизнесцентъра.

Димитър Шалапатов бе избран преди броени дни за главен секретар на съюза на тракийските дружества и обяви, че не може да съвместява двете длъжности, затова няма да се кандидатира за нов мандат.

Обвиненията към него бяха, че е съсипал фолклорния състав на тракийци, които дори не вземат участие на провеждащия се днес събор "Китна Тракия пее и танцува" на Кенана. Чуха се гласове, че е злоупотребявано с пари от наеми на организацията, правели се излишни коктейли, плащани от касата на тракийци и др. Счетоводителят на дружеството Иван Чакалов пък показа разписки, които показват, че съдебните разноски за водените между Шалапатов и кмета на Хасково Георги Иванов дела са плащани от тракийското дружество.

Личният конфилкт между кмета и Шалапатов доведе дотам, че организацията ни е изолирана и преживява тежки моменти, констатираха на събранието.

Отчетно изборния форум още продължава в Бизнесцентъра. Очаква се днес да бъде избран нов председател.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини