От х:

Днес в x:

6 °C

Преглед на печата – 16 май

"В "Рилски бият различните" е водещата дописка на първа страница на всекидневника "Новинар юг" днес. Двама шестокласници напускат хасковското училище "Иван Рилски" след системен тормоз, за единия случай е сезирана и прокуратурата, пише вестникът. Темата е развита подробно на цялата 5 страница. Единият от двамата шестокласници е етнически турчин, вторият идва от друго училище.

"Показват куршуми от каменната ера", гласи акцент от втора страница. Очевидният абсурд в заглавието се обяснява в текста – става дума за камъни, предназначени за прашка. В материалата се описва откритата вчера в хасковския музея изложба на оръжия – една доста интересна експозиция.

"Кооперации масово присвояват земя", констатира шефът на областната поземлена комисия Йордан Атанасов на втора страница на "Новинар юг". Масивите се обявявали заради кандидатстването за помощите за обработваема земя.

"Иван Петров обжалва 200 лв. акт от полицията", пише вестникът на криминалната си страница. Бившият полицай №1 в региона бе одрусан от доскорошните си подчинени по време на предизборната кампания за местните избори. Ексдиректорът на полицията е лидер на ГЕРБ в областта.

"Хасково купи 2 тролея от Чехия, умува за още", съобщава вестникът от четвърта страница. В материала четем за двете рециклирани машини за 330 000 лв., купени от общината. Администрацията все още оглежда експерименталния тролей, българско производство, който върви по редовен маршрут в Хасково. Новият струва около 300 000 лв., предстои са се огледат офертите и да се реши от кои возила да се купят още поне два, макар везните отсега да натежават към по-евтините

"Душманин на "Хасково" ще свири със "Сливен", предупрежадава "Новинар юг" на спортната си страница. Емил Маринов, който закла хасковлии на мача с "Нафтекс", ще е рефер и на срещата със "Сливен". Нищо добро не чака нашите на двубоя. Поне входът ще е безплатен.

"Трактор без спирачки премаза човек в птицекомбинат" челно съобщава другият всекидневник в областта – "Хасковска Марица". Вестникът описва вчерашният инцидент, при който загина 54-годишният Запрян Тенев. Трагедията се разиграла, докато работниците закачали ремарке към машината. По първоначални данни спирачната система на трактора е блокирала.

"Над 3000 искат 20 лв. на декар", пише още на първата си страница всекидневникът. Толкова са подадените заявления по схемата за единно плащане за площ. С по 1% на ден се намалява субсидията от днес до 9 юни, допълва вестникът.

"Военен сектор без шефове" е акцентът от втора страница. Подполковник Тошков и майор Мандаджиев се пенсионират, новото началство ясно през юни.

"Шалапатов – главен секретар на Тракийкия съюз", съобщава още изданието. Бившият лют опозиционер в предишния общински съвет на Хасково е избран в централното ръководство на тракийци, ще отговаря за организационното състояние на дружеството.
"Що е ОУП и полезен ли е той за младите хора?" Заглавието в стил "Димитър Благоев" е на регионална страница Димитровград. В материала вестникът тълкува абревиатурата ОУП като Общински младежки парламент, което очевидно не е вярно, защото тогава щеше да бъде ОМП. По-вероятно съкращението ОУП да означава Общински ученически парламент. В обширният текст се разглежда състоянието на въпросния младежки или ученически парламент в Димитровград.

"Кастингът за "Малката мис Хасково" – в неделя", съобщава вестникът от последната си страница. Огледът на малките красавици ще бъде на 18 май в кафе "Версай" от 13. 00 часа.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 18.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Успявате по забележителен начин да балансирате между професионалния и личния си живот. Никой по-добре от вас не умее да комбинира всичко така, че да е удобно на всеки. Естествено водещо е собственото ви желание, но вие чаровно прикривате този факт.
18 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се отличавате с повишената си социална активност, оставайки на втори план личните ангажименти. Имате воля и ще се справите, независимо от трудностите. Предстояща среща ще подобри очакванията ви във връзка с предстоящ проект. Развитията ще бъдат във ваша полза и ще ви подтикнат към конкретни действия.
18 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добре е делата си днес да ги приключите в рамките на деня. Градивните ви усилия ще поддържат активността и формата ви, правейки ви по-организирани. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени. Най-хубавото е, че ще ви направят щастливи.
18 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Малко хора ще са в състояние да разгадаят настроението ви днес. Работите усърдно, но емоциите доминират над всичко останало и със сигурност ви пречат, особено когато от вас се изисква да бъдете съсредоточени. Опитайте се да им противостоите.
18 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Служебната работа ви отегчава и напрежението скоро ще ви създаде главоболия. Вземете мерки и не се колебайте да направите нещо за себе си. Запознайте се с методите на релаксация, чрез тях ще подобрите тонуса си. Мислете позитивно и се вслушвайте в мнения, различни от вашите.
18 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С добри нагласи сте за предстоящите дни и това се отразява на работата ви по проектите, които подготвяте. Самоконтрола, който си налагате ще ви помогне да се справите по-лесно с изкушенията и повиши психическата ви устойчивост. Насърчете човека до вас открито да говори за чувствата си, това ще заздрави връзката ви или поне ще ви ориентира за тях.
18 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще размишлявате върху развитието на делата си от последните дни и ще търсите причините за една или друга неудача. Приемете, че има и външни фактори, които не можете да промените, така, че гледайте по-ведро на случващото се. Открийте уроците за себе си и се старайте да ги усвоявате своевременно.
18 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Възможно е днес да възникнат проблеми и да променят временно плановете ви за почивка. При финансови операции не поемайте рискове. Доброто ви чувство за хумор ще ви извади от една неловка ситуация с човек, към когото имате по-специално отношение. Близо сте до желания резултат.
18 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще ви се отдава да възприемате добре нови знания и да ги прилагате на практика почти веднага. Движението ще ви се отрази добре, ще ви избави от нежелани мисли и с повече вяра в себе си ще успявате в начинанията си. Не грешите в преценките си за другите, за това и по-рядко ви се случва да сте от губещата страна.
18 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще се радвате на добри развития в личните си дела. Промяната ще ускори процесите и скоро ще се поздравите с придобивки от различен характер. Дайте шанс на човека, който търси път към вас и му позволете да ви запознае с намеренията си, които повярвайте, са добронамерени.
18 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не всичко, което предвиждате днес ще се случи, но в по-голямата си част ще следвате начертания план. Доверието, с което се отнасяте към някого или нещо, ще ви спечели нови приятели. В добра кондиция и форма на духа сте, и с повече лекота ще вземате решенията си. Готови сте за придобивки от нематериален характер.
18 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
18 фев 2020
Последни новини