От х:

Днес в x:

17 °C

Преглед на печата – 16 май

"В "Рилски бият различните" е водещата дописка на първа страница на всекидневника "Новинар юг" днес. Двама шестокласници напускат хасковското училище "Иван Рилски" след системен тормоз, за единия случай е сезирана и прокуратурата, пише вестникът. Темата е развита подробно на цялата 5 страница. Единият от двамата шестокласници е етнически турчин, вторият идва от друго училище.

"Показват куршуми от каменната ера", гласи акцент от втора страница. Очевидният абсурд в заглавието се обяснява в текста – става дума за камъни, предназначени за прашка. В материалата се описва откритата вчера в хасковския музея изложба на оръжия – една доста интересна експозиция.

"Кооперации масово присвояват земя", констатира шефът на областната поземлена комисия Йордан Атанасов на втора страница на "Новинар юг". Масивите се обявявали заради кандидатстването за помощите за обработваема земя.

"Иван Петров обжалва 200 лв. акт от полицията", пише вестникът на криминалната си страница. Бившият полицай №1 в региона бе одрусан от доскорошните си подчинени по време на предизборната кампания за местните избори. Ексдиректорът на полицията е лидер на ГЕРБ в областта.

"Хасково купи 2 тролея от Чехия, умува за още", съобщава вестникът от четвърта страница. В материала четем за двете рециклирани машини за 330 000 лв., купени от общината. Администрацията все още оглежда експерименталния тролей, българско производство, който върви по редовен маршрут в Хасково. Новият струва около 300 000 лв., предстои са се огледат офертите и да се реши от кои возила да се купят още поне два, макар везните отсега да натежават към по-евтините

"Душманин на "Хасково" ще свири със "Сливен", предупрежадава "Новинар юг" на спортната си страница. Емил Маринов, който закла хасковлии на мача с "Нафтекс", ще е рефер и на срещата със "Сливен". Нищо добро не чака нашите на двубоя. Поне входът ще е безплатен.

"Трактор без спирачки премаза човек в птицекомбинат" челно съобщава другият всекидневник в областта – "Хасковска Марица". Вестникът описва вчерашният инцидент, при който загина 54-годишният Запрян Тенев. Трагедията се разиграла, докато работниците закачали ремарке към машината. По първоначални данни спирачната система на трактора е блокирала.

"Над 3000 искат 20 лв. на декар", пише още на първата си страница всекидневникът. Толкова са подадените заявления по схемата за единно плащане за площ. С по 1% на ден се намалява субсидията от днес до 9 юни, допълва вестникът.

"Военен сектор без шефове" е акцентът от втора страница. Подполковник Тошков и майор Мандаджиев се пенсионират, новото началство ясно през юни.

"Шалапатов – главен секретар на Тракийкия съюз", съобщава още изданието. Бившият лют опозиционер в предишния общински съвет на Хасково е избран в централното ръководство на тракийци, ще отговаря за организационното състояние на дружеството.
"Що е ОУП и полезен ли е той за младите хора?" Заглавието в стил "Димитър Благоев" е на регионална страница Димитровград. В материала вестникът тълкува абревиатурата ОУП като Общински младежки парламент, което очевидно не е вярно, защото тогава щеше да бъде ОМП. По-вероятно съкращението ОУП да означава Общински ученически парламент. В обширният текст се разглежда състоянието на въпросния младежки или ученически парламент в Димитровград.

"Кастингът за "Малката мис Хасково" – в неделя", съобщава вестникът от последната си страница. Огледът на малките красавици ще бъде на 18 май в кафе "Версай" от 13. 00 часа.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 21.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Поставили сте си задачи, за които ще ви е нужна повече енергия. Съсредоточете се върху по-близките си цели, дългосрочните оставете за по-късен етап. Едно запознанство може да прерасне в по-сериозна връзка. Вие сте готови за промяната, която следва и сте наясно, че тя ще ви наложи и ограничения, но няма да съжалявате.
21 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Търсете промяната, предизвикателствата поддържат духа ви силен. Работете за приключване на вече започнати задачи, като не забравяте и за домашните задължения. С приятели ще се разведрите, обменяйки мисли и енергия. В професионален план се очертават полезни срещи. Подробностите от бита също ще привлекат вниманието ви.
21 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Популярността, за която отдавна мечтаете днес ще ви навести. Стараейки се да сте сред първите ще поемете риск, за който не сте мислили преди. Не се притеснявайте, няма да ви навреди, напротив. Обещания за по-тясно обвързване ще получите или ще дадете. Те могат да имат отношение както към деловите ви задачи, така и към конкретен човек.
21 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ще продължите да се трудите с желание и ентусиазъм, имайки енергия и добро настроение. Имате конкретни планове, но все още не сте проучили възможностите как да ги реализирате. Ще споделите намеренията си с партньора и заедно ще работите за да устроите по-добре личния си живот.
21 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Природата ви е дарила с устремност и плам - комбинация, която ви дарява с изисканост и приспособимост, с късмет и ярка интелигентност. Това не са комплименти а залог за успех. Няма да е излишно, ако все пак не се главозамаете, и не забравите, че съществува едно качество наречено скромност. Положете усилия, ако трябва за да си го отгледате и съхраните, за да го имате за дълго.
21 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Наследствени имоти ще занимават мислите ви и ще ви създават повече грижи, което ще отнеме голяма част от времето ви.С вроденото си великодушие ще отхвърлите с усмивка обзелите ви съмнения към определен човек. Днес някой е приготвил чудесна изненада за вас. Не позволявайте да ви диктуват условия, които не са ви изгодни. Нуждеаете се от повече съсредоточеност и лесно ще се справите с трудностите.
21 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Устремени сте към промяна и това ви вълнува. Неудовлетворението не е добър съветник и не бива да се поддавате на влиянието му. Заемете се с дела, които ще ви накарат да се почувствате по-добре. Включете и приятелите си, като не забравяте и интимния си партньор.
21 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Действията ви карат хората около вас да ви се възхищават. Наистина успявате да подредите делата си така, че да не остане нещо, от което бихте могли да сте недоволни. В личен план се радвате на споделени чувства от страна на човека, с когото сте обвързани емоционално. Ще останете очаровани.
21 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Добронамереността ви към околните ще се възнагради. С желание ще ви помагат и напътстват, стига да не пренебрегвате нечие внимание. Любовта ще ви вдъхнови и подтикне към творчески подход в работата. Започвате нов проект, и ще се изненадата от добрия прием, на който ще се радвате.
21 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят е чудесен за вас и показателни в това отношение са радостните събития, които ще ви преследват през целия ден. Не подценявайте късмета си и отделете време за да изгладите недоразуменията с ваш близък. Със сигурност ще успеете.
21 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Очертават се забавни мигове с ваши близки. Настроени сте авантюристично, а и обстоятелствата са подходящи за целта. Имате възможности сред които можете да избирате и вие няма да се поколебаете да влезнете в ролята на онези, които решават вместо другите. Бъдете по-внимателни със здравето си и не го подлагайте на изпитания.
21 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Програмата ви за днес ще е натоварена, но приемете предизвикателствата. Бъдете старателни и с качествата, които притежавате, ще постигнете върхове. Вечерта с удоволствие ще се насладите на присъствието на човек, когото харесвате. Имате толкова неща да споделите, че нощта може и да не стигне.
21 окт 2020
Последни новини