От х:

Днес в x:

Преглед на печата – 16 май

"В "Рилски бият различните" е водещата дописка на първа страница на всекидневника "Новинар юг" днес. Двама шестокласници напускат хасковското училище "Иван Рилски" след системен тормоз, за единия случай е сезирана и прокуратурата, пише вестникът. Темата е развита подробно на цялата 5 страница. Единият от двамата шестокласници е етнически турчин, вторият идва от друго училище.

"Показват куршуми от каменната ера", гласи акцент от втора страница. Очевидният абсурд в заглавието се обяснява в текста – става дума за камъни, предназначени за прашка. В материалата се описва откритата вчера в хасковския музея изложба на оръжия – една доста интересна експозиция.

"Кооперации масово присвояват земя", констатира шефът на областната поземлена комисия Йордан Атанасов на втора страница на "Новинар юг". Масивите се обявявали заради кандидатстването за помощите за обработваема земя.

"Иван Петров обжалва 200 лв. акт от полицията", пише вестникът на криминалната си страница. Бившият полицай №1 в региона бе одрусан от доскорошните си подчинени по време на предизборната кампания за местните избори. Ексдиректорът на полицията е лидер на ГЕРБ в областта.

"Хасково купи 2 тролея от Чехия, умува за още", съобщава вестникът от четвърта страница. В материала четем за двете рециклирани машини за 330 000 лв., купени от общината. Администрацията все още оглежда експерименталния тролей, българско производство, който върви по редовен маршрут в Хасково. Новият струва около 300 000 лв., предстои са се огледат офертите и да се реши от кои возила да се купят още поне два, макар везните отсега да натежават към по-евтините

"Душманин на "Хасково" ще свири със "Сливен", предупрежадава "Новинар юг" на спортната си страница. Емил Маринов, който закла хасковлии на мача с "Нафтекс", ще е рефер и на срещата със "Сливен". Нищо добро не чака нашите на двубоя. Поне входът ще е безплатен.

"Трактор без спирачки премаза човек в птицекомбинат" челно съобщава другият всекидневник в областта – "Хасковска Марица". Вестникът описва вчерашният инцидент, при който загина 54-годишният Запрян Тенев. Трагедията се разиграла, докато работниците закачали ремарке към машината. По първоначални данни спирачната система на трактора е блокирала.

"Над 3000 искат 20 лв. на декар", пише още на първата си страница всекидневникът. Толкова са подадените заявления по схемата за единно плащане за площ. С по 1% на ден се намалява субсидията от днес до 9 юни, допълва вестникът.

"Военен сектор без шефове" е акцентът от втора страница. Подполковник Тошков и майор Мандаджиев се пенсионират, новото началство ясно през юни.

"Шалапатов – главен секретар на Тракийкия съюз", съобщава още изданието. Бившият лют опозиционер в предишния общински съвет на Хасково е избран в централното ръководство на тракийци, ще отговаря за организационното състояние на дружеството.
"Що е ОУП и полезен ли е той за младите хора?" Заглавието в стил "Димитър Благоев" е на регионална страница Димитровград. В материала вестникът тълкува абревиатурата ОУП като Общински младежки парламент, което очевидно не е вярно, защото тогава щеше да бъде ОМП. По-вероятно съкращението ОУП да означава Общински ученически парламент. В обширният текст се разглежда състоянието на въпросния младежки или ученически парламент в Димитровград.

"Кастингът за "Малката мис Хасково" – в неделя", съобщава вестникът от последната си страница. Огледът на малките красавици ще бъде на 18 май в кафе "Версай" от 13. 00 часа.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини