От х:

Днес в x:

20 °C

Преглед на печата – 16 май

"В "Рилски бият различните" е водещата дописка на първа страница на всекидневника "Новинар юг" днес. Двама шестокласници напускат хасковското училище "Иван Рилски" след системен тормоз, за единия случай е сезирана и прокуратурата, пише вестникът. Темата е развита подробно на цялата 5 страница. Единият от двамата шестокласници е етнически турчин, вторият идва от друго училище.

"Показват куршуми от каменната ера", гласи акцент от втора страница. Очевидният абсурд в заглавието се обяснява в текста – става дума за камъни, предназначени за прашка. В материалата се описва откритата вчера в хасковския музея изложба на оръжия – една доста интересна експозиция.

"Кооперации масово присвояват земя", констатира шефът на областната поземлена комисия Йордан Атанасов на втора страница на "Новинар юг". Масивите се обявявали заради кандидатстването за помощите за обработваема земя.

"Иван Петров обжалва 200 лв. акт от полицията", пише вестникът на криминалната си страница. Бившият полицай №1 в региона бе одрусан от доскорошните си подчинени по време на предизборната кампания за местните избори. Ексдиректорът на полицията е лидер на ГЕРБ в областта.

"Хасково купи 2 тролея от Чехия, умува за още", съобщава вестникът от четвърта страница. В материала четем за двете рециклирани машини за 330 000 лв., купени от общината. Администрацията все още оглежда експерименталния тролей, българско производство, който върви по редовен маршрут в Хасково. Новият струва около 300 000 лв., предстои са се огледат офертите и да се реши от кои возила да се купят още поне два, макар везните отсега да натежават към по-евтините

"Душманин на "Хасково" ще свири със "Сливен", предупрежадава "Новинар юг" на спортната си страница. Емил Маринов, който закла хасковлии на мача с "Нафтекс", ще е рефер и на срещата със "Сливен". Нищо добро не чака нашите на двубоя. Поне входът ще е безплатен.

"Трактор без спирачки премаза човек в птицекомбинат" челно съобщава другият всекидневник в областта – "Хасковска Марица". Вестникът описва вчерашният инцидент, при който загина 54-годишният Запрян Тенев. Трагедията се разиграла, докато работниците закачали ремарке към машината. По първоначални данни спирачната система на трактора е блокирала.

"Над 3000 искат 20 лв. на декар", пише още на първата си страница всекидневникът. Толкова са подадените заявления по схемата за единно плащане за площ. С по 1% на ден се намалява субсидията от днес до 9 юни, допълва вестникът.

"Военен сектор без шефове" е акцентът от втора страница. Подполковник Тошков и майор Мандаджиев се пенсионират, новото началство ясно през юни.

"Шалапатов – главен секретар на Тракийкия съюз", съобщава още изданието. Бившият лют опозиционер в предишния общински съвет на Хасково е избран в централното ръководство на тракийци, ще отговаря за организационното състояние на дружеството.
"Що е ОУП и полезен ли е той за младите хора?" Заглавието в стил "Димитър Благоев" е на регионална страница Димитровград. В материала вестникът тълкува абревиатурата ОУП като Общински младежки парламент, което очевидно не е вярно, защото тогава щеше да бъде ОМП. По-вероятно съкращението ОУП да означава Общински ученически парламент. В обширният текст се разглежда състоянието на въпросния младежки или ученически парламент в Димитровград.

"Кастингът за "Малката мис Хасково" – в неделя", съобщава вестникът от последната си страница. Огледът на малките красавици ще бъде на 18 май в кафе "Версай" от 13. 00 часа.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 22.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не се отказвайте от завоюваните позиции. Знаете към какво се стремите и това ви дава нужната сила да продължите напред. Успехът ви има много измерения. Радвате се на признание и уважение от страна на колеги и началници. В личен план ще можете да стабилизирате отношенията с любимия човек и ще укрепите връзката си.
22 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Щом искате останалите да ви харесват, да им помагате и едновременно с това да помагате и на себе си, не забравяйте да проявявате искрен интерес към хората, с които общувате. И знайте, че изражението на лицето е по-важно от дрехите, в които сте облечени.Приятни и романтични мигове ви очакват, ако успеете да спечелите вниманието на една личност, която е наблизо.
22 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днешният ден е твърде специален за вас, тъй като ще видите плановете си за страхотно прекарване на нощта осъществени. Вие мислите освен за собственото си прекарване и за настроението на другите, но в това отношение едва ли ще има за какво да се притеснявате.
22 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Захващате се с нещо, което на пръв поглед е безполезно, но на вас ви се струва и полезно и приятно. Не ви се стои у дома днес, затова ще трябва да приемете някое от предложенията на ва-ши близки. Движението ще ви се отрази добре, а ако изберете мяс-то, което не посещавате всеки ден, направо ще се преродите. От-ношенията ви с любимия човек ви карат да се чувствате чудесно.
22 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес някои от вас ще се заемат с работата на свои близки, тъй като не можете да им откажете помощта си. Всяко нещо, с което се захванете обаче го вършите толкова добре, че околните ще останат изключително доволни от вас. На някои им предстои пътуване, свързано с ваш ангажимент, но то ще успеете да ви разнообрази и да ви помогне да се разтоварите.
22 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Деликатното ви поведение ще ви донесе предимства днес. Подбирайте внимателно думите си и не търсете причини за конфронтация, дори и да имате основание за това. Ще получите интересно предложение за нова работа, бизнес или пътуване. Преди да отговорите – помислете. Трайни придобивки ще внесат настроение и ще подобрят самочувствието ви.
22 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Днес ще трябва да работите упорито, за да свършите нещо в определения срок. Постарайте се наистина да го направите, това ще издигне авторитета ви, както и личното ви самоуважение. Контактите едва ли са най-силната ви страна днес, така че най-добре ще е да ги сведете до минимум. Обърнете повече внимание на семейството си днес.
22 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Деловата седмица за вас не е приключила още. Ще имате важни срещи, които е възможно да доведат до договори. Нали вие това очаквате. За други от вас се очертава пътуване извън вашето населено място. Осигурете си време за почивка и развлечения.
22 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Сред хаоса на ежедневието ще откриете добра възможност за себе си да изявите по оригинален начин мисленето и намеренията си. Това ще се приветства от онези, които ви ценят и остане незабелязано от други, без значение за развитието ви. Отдайте заслуженото и на партньора си. Без него не бихте имали нещата, които ви радват.
22 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес ще се наложи да бъдете особено точни в преценките си относно надеждността на започнат от вас проект. Нека силното ви желание да не заслепява здравия разум, само така можете да се надявате на успех. Много радост ви носи интимният партньор.
22 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Денят ви ще премине в движение, тъй като стоенето у дома не е достатъчно разнообразно за вас. Ангажирате се с въпроси на ваши приятели, но по-добре ще е ако стоите встрани от чужди проблеми. Помогнете доколкото можете, но в никакъв случай не се нагърбвайте изцяло с неща, които те трябва да свършат. Намерете подходящ начин да се разтоварите.
22 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Не мислете, че можете най-добре да се справите сами, погрешно е и да се надценявате, въпреки способностите си. Не отхвърляйте ничие внимание и подкрепа, ще се нуждаете от тях. Влечението ви към човек, който нехае ще ви попречи да забележите друг, истински влюбен във вас. Не пропускайте шанса си.
22 апр 2021
Последни новини