От х:

Днес в x:

5 °C

Преглед на печата – 16 май

"В "Рилски бият различните" е водещата дописка на първа страница на всекидневника "Новинар юг" днес. Двама шестокласници напускат хасковското училище "Иван Рилски" след системен тормоз, за единия случай е сезирана и прокуратурата, пише вестникът. Темата е развита подробно на цялата 5 страница. Единият от двамата шестокласници е етнически турчин, вторият идва от друго училище.

"Показват куршуми от каменната ера", гласи акцент от втора страница. Очевидният абсурд в заглавието се обяснява в текста – става дума за камъни, предназначени за прашка. В материалата се описва откритата вчера в хасковския музея изложба на оръжия – една доста интересна експозиция.

"Кооперации масово присвояват земя", констатира шефът на областната поземлена комисия Йордан Атанасов на втора страница на "Новинар юг". Масивите се обявявали заради кандидатстването за помощите за обработваема земя.

"Иван Петров обжалва 200 лв. акт от полицията", пише вестникът на криминалната си страница. Бившият полицай №1 в региона бе одрусан от доскорошните си подчинени по време на предизборната кампания за местните избори. Ексдиректорът на полицията е лидер на ГЕРБ в областта.

"Хасково купи 2 тролея от Чехия, умува за още", съобщава вестникът от четвърта страница. В материала четем за двете рециклирани машини за 330 000 лв., купени от общината. Администрацията все още оглежда експерименталния тролей, българско производство, който върви по редовен маршрут в Хасково. Новият струва около 300 000 лв., предстои са се огледат офертите и да се реши от кои возила да се купят още поне два, макар везните отсега да натежават към по-евтините

"Душманин на "Хасково" ще свири със "Сливен", предупрежадава "Новинар юг" на спортната си страница. Емил Маринов, който закла хасковлии на мача с "Нафтекс", ще е рефер и на срещата със "Сливен". Нищо добро не чака нашите на двубоя. Поне входът ще е безплатен.

"Трактор без спирачки премаза човек в птицекомбинат" челно съобщава другият всекидневник в областта – "Хасковска Марица". Вестникът описва вчерашният инцидент, при който загина 54-годишният Запрян Тенев. Трагедията се разиграла, докато работниците закачали ремарке към машината. По първоначални данни спирачната система на трактора е блокирала.

"Над 3000 искат 20 лв. на декар", пише още на първата си страница всекидневникът. Толкова са подадените заявления по схемата за единно плащане за площ. С по 1% на ден се намалява субсидията от днес до 9 юни, допълва вестникът.

"Военен сектор без шефове" е акцентът от втора страница. Подполковник Тошков и майор Мандаджиев се пенсионират, новото началство ясно през юни.

"Шалапатов – главен секретар на Тракийкия съюз", съобщава още изданието. Бившият лют опозиционер в предишния общински съвет на Хасково е избран в централното ръководство на тракийци, ще отговаря за организационното състояние на дружеството.
"Що е ОУП и полезен ли е той за младите хора?" Заглавието в стил "Димитър Благоев" е на регионална страница Димитровград. В материала вестникът тълкува абревиатурата ОУП като Общински младежки парламент, което очевидно не е вярно, защото тогава щеше да бъде ОМП. По-вероятно съкращението ОУП да означава Общински ученически парламент. В обширният текст се разглежда състоянието на въпросния младежки или ученически парламент в Димитровград.

"Кастингът за "Малката мис Хасково" – в неделя", съобщава вестникът от последната си страница. Огледът на малките красавици ще бъде на 18 май в кафе "Версай" от 13. 00 часа.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 01.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Прекалено припрени и раздразнителни сте днес. Неприятното е, че това може да се отрази на работата ви, която също е с променлив успех. Тъкмо сега не позволявайте да ви влияят емоции, имате шансове за реализация на професионалното поприще. Взимате решение, което ще се окаже много важно за бъдещето ви.
01 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Можете, ако искате да вникнете и съдействате за решаването на чужди проблемите, от вас зависи да го направите. Това ще ви превърне в уважаван и търсен съветник. А вие на свой ред не бягайте от тези, които щедро ви предлагат подкрепата си. Ще ви е необходима, предвид целите, които си поставяте.
01 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Може би най-сетне ще успеете да разрешите въпрос, който отдавна ви занимава. Изпитвате остра необходимост от промяна и същевременно не знаете кое точно да промените. Едно от решенията е просто да освежите обстановката в жилището си като разместите мебелите или промените цвета на стените.
01 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес зарадвайте приятно семейството си, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. С желание сте да задълбочите връзката си, но за това е нужно да балансирате поведението си, като не изпадате в крайности. Имате много път да извървите заедно. Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
01 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Едно предизвикателство ще ви мобилизира и мотивира да дадете всичко от себе си. Приятелите ви ще се отзоват на нуждите ви, но вие сте длъжни да не забравяте този жест. Допълнителни доходи ще ви позволят да осъществите мечтано пътуване или да заделите таксата за обучението на децата. Пазете нервите си.
01 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Приведете в активност себе си, и ако може хората около вас. Денят е важен със свършената работа и с посланията, които ще дадете на света. Обърнете внимание на онези въпроси, които до сега са стояли на втори план и въпреки затрудненията си ги решете. Приятел има нужда от съдействието ви, не му отказвайте.
01 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Денят е благоприятен за изглаждане на недоразумения с хората около вас. Разумно е да се извините, щом сте сгрешили и да продължите ведро напред. Възможно е да срещнете човека, когото отдавна търсите. Става дума за любов, но не бъдете прибързани. Работното място ще ви предложи нови предизвикателства.
01 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Притежавате завидна издръжливост и се оказвате по-устойчиви от околните на всякакви затруднения. Проблем може да се окаже обаче нещо, което е трябвало отдавна да свършите и не сте успели. Намерете време за всичките си ангажименти, като не подценявате нито един от тях. Вечерта ще се окажете на място, където ще сте обградени с внимание.
01 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В добро настроение ще премине денят ви, насищайки атмосферата около себе си с ведрина и хубави емоции. Добронамерени сте и сте готови да помагате на всеки, имащ нужда от подкрепата ви. Можете да го постигнете с конкретни дела, като се съобразите с желанията им. Това ще ви спечели уважение и привързаност.
01 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Амбицирани сте да се справите без отлагане с въпроси, които ви създават притеснения и ще го направите. Паралелно с това, със самочувствие и в добро състояние на духа, ще налагате идеите си, убедени в правотата им. Бъдете гъвкави и не поставяйте условия там, където срещате съгласие.
01 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Денят ви ще премине според очакванията, разбира се с малки изключения. За да елиминирате неприятните изненади бъдете толерантни и по-смирени. Има какво да научите от онези, които не одобрявате. Можете да имате повече, стига да не стигате до крайности в мисленето и поведението си.
01 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни, за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към него и да импровизирате. Важното е да бъдете себе си. Доверете се на интуицията си. Едва ли ще ви подведе.
01 апр 2020
Последни новини