От х:

Днес в x:

17 °C

Преглед на печата – 14 май

"Уволниха накуп всички горски шефове", съобщава от първата си страница информационният всекидневник "Новинар юг" днес. Това става заради влизането в сила на новия закон, според който лесничействата се преобразуват в търговски дружества. Уволнените директори получиха още същия ден новите си заповеди за назначение вече като управители, уточнява изданието.

"Кметът Георги Иванов: Общината не е банка" е друг акцент от първа страница. В нея четем за вчерашната среща на градоначалника с представители на културата, на която той недвусмислено отхвърли варианта общината да се ангажира изцяло с финансирането на културни проекти. Можем да партнираме, но не и само да плащаме, допълва кметът.

"Закриват пак школа в Свиленградско" пише изданието на втора страница. Затварянето на основните училища в Момково и Студена ще разглеждат отново общинските съветници, след като на предишнната сесия опитът за закриването на школата се провали.

"Разпитват два часа директор за подкуп" пише вестникът на криминалната си страница. В дописката четем за вчерашното заседание на хасковския окръжен съд, в което подсъдим за подкуп бе шефът на "Булгартабак Харманли" Митко Скерлев. Делото е отложено за 10 юни за разпит на нови свидетели.

"Спират общинските продажби в Баните" е водещото заглавие от четвърта страница. На вчерашното заседание на ОбС Минерални бани временно са стопирани сделките с общинска собственост, пише вестникът.

"Без пункт за купуване на охлюви в региона", е друг акцент от страницата. Репортерска проверка установила, че в екоинспекцията няма нито един регистриран търговски пункт за охлюви.

"За 13 километра черешите скачат с 1. 50 лв. за кило" е друга интересна информация. Колегите сравнили цените на черешите на пазарите в Димитровград и Хасково и се натъкнали на любопитния факт, че в Димитровград плодовете вървят от 4 до 5 лв. килото, а в областния град – по 2. 50 лв.

"Бомба разкъса търсач на скрап, рани авера му" открива днешния си брой вестник "Хасковска Марица". В материала се описва вчерашния инцидент на полигона край димитровградското село Бодрово, при който един загина, а друг бе тежко ранен след избухването на невзривен снаряд.

"Баш майстор окепази паметника на Златаров", съобщава водещият материл на първа страница на всекидневника. Жълтият цвят на ремонтирания бюст на проф. д-р Асен Златаров пред театъра в Хасково, който бе демонтиран преди време, озадачил минувачите и те решили, че паметникът е подменен. По обясненията на заместник кмета Татяна Димитрова това се е получило след патинирането на бюста.

"Пращаме шестима на национално IT състезание", съобщава изданието на трета страница. Възпитаниците на ОУ "Христо Смирненски" в Хасково, ОУ "Пенчо Славейков" в Димитровград, природоматематическите гимназии в двата града и СОУ "Пайсий Хилендарски" в областния град ще представят региона на националната олимпиада по информатика и информационни технологии.

"Велко Кънев журира театрален фест", пише още "Хасковска Марица". Известният актьор ще председателства журито на международния фестивал на любителските комедийни театри в Тополовград, на който ще се представят 21 състава от наши и чужди автори.

Тези и други новини подробно можете да прочетете в двата вестника.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 17.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Стъпките, които предприемате ще бъдат резултатни. Необходимо ви е повече спокойствие, не бъдете припрени. Възможно е недоброжелатели умишлено да ви създават спънки, но увереността ви ще ви помогне да се абстрахирате от тях. Амбицирани сте да доведете до добър край начинанията си.
17 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви днес ще е ползотворна и изпълнена с емоции. Заобиколени сте от хора, с които се разбирате чудесно и успявате заедно да се справите с редица ситуации. Очаквате твърде много от неясен въпрос, за предпочитате е за момента да не възлагате големи надежди, за да не останете разочаровани. В личен план ви се налага да рискувате, направете го, струва си.
17 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
17 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Задълбоченото ви отношение към детайлите в работата ще подобри печалбите, но не при всички ще са високи. Поне е сигурно, че ще елиминирате възможността да сгрешите и ще се доближите до желаните резултати. Успешно ще се противопоставите на стреса с музика, спорт или друго, което душата ви иска.
17 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Заели сте се с твърде усложнени дела, които сте решени да доведете до успешен край. Ще ви е необходимо сътрудничество с ваши колеги, така че бъдете готови да споделите работата си и с други хора. Това ще ви бъде полезно, тъй като ще узнаете ценни похвати и такива, които досега сте пренебрегвали. Положете повече усилия и ще останете доволни.
17 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Възможно е днес да научите нещо, което коренно да промени плановете ви за деня. Част от работата ви значително ще се улесни вследствие на нововъведенията, които ви предстоят. Организационните ви способности ви издигат в очите на хората, с които работите. В личен план ви предстои нещо приятно, което наистина заслужавате.
17 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Професионални новости ще ви подтикнат към повече активност, очаква ви повишение или преминаване на нова работа. На време ще предложите идеите си, които ще се оценят и реализират. Няма да ви липсват и трудности, но като истински воини няма да се огънете пред поредното изпитание.
17 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не омаловажавайте хората, които крачат редом до вас, предлагайки помощта си безусловно. Сред тях са близките и приятелите, които често остават в сянката на успехите ви. Взаимоотношенията ви се нуждаят от обновяване и е добре първата крачка в това отношение да бъде ваша. В тишина, далече от суетата и шума ще откриете отговорите, които търсите.
17 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В домашна обстановка ще се чувствате добре. Атмосферата предразполага към отмора и занимания с любими неща. Насладете се на спокойствието си, и ако имате време подгответе плановете си за предстоящата седмица. В тази връзка трябва да отделите време за сметките си, които сте изоставили.
17 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Повечето от вас се отдават на заслужена почивка днес. Постарайте се да стоите далеч от шумни мероприятия, които само ще ви подразнят. Имате възможност да прекарате повече време с любимия човек и вие ще успеете да се възползвате от нея. Вечерта ви очаква приятно прекарване сред близки хора. Получавате подкрепата на определен човек за своя идея.
17 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Активността ви ще е в синхрон с настроението ви за промяна. Ще работите по затвърдяване на новостите на работното място, чиито инициатор сте вие. Няма да сте сами в усилията си, а и конкуренцията ще ви подскаже, че вървите в правилната посока. Реализиране на финансови сделки и проекти.
17 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Времето ще ви притиска, а от вас се очакват едва ли не подвизи. Внимавайте какво приказвате, за да не нараните някого неволно в стремежа си да вземете отношение към всеки възникнал проблем. Освен всичко друго ще постигнете съгласие по спорни въпроси и делата ви ще се ускорят.
17 май 2021
Последни новини