От х:

Днес в x:

13 °C

Преглед на печата – 14 май

"Уволниха накуп всички горски шефове", съобщава от първата си страница информационният всекидневник "Новинар юг" днес. Това става заради влизането в сила на новия закон, според който лесничействата се преобразуват в търговски дружества. Уволнените директори получиха още същия ден новите си заповеди за назначение вече като управители, уточнява изданието.

"Кметът Георги Иванов: Общината не е банка" е друг акцент от първа страница. В нея четем за вчерашната среща на градоначалника с представители на културата, на която той недвусмислено отхвърли варианта общината да се ангажира изцяло с финансирането на културни проекти. Можем да партнираме, но не и само да плащаме, допълва кметът.

"Закриват пак школа в Свиленградско" пише изданието на втора страница. Затварянето на основните училища в Момково и Студена ще разглеждат отново общинските съветници, след като на предишнната сесия опитът за закриването на школата се провали.

"Разпитват два часа директор за подкуп" пише вестникът на криминалната си страница. В дописката четем за вчерашното заседание на хасковския окръжен съд, в което подсъдим за подкуп бе шефът на "Булгартабак Харманли" Митко Скерлев. Делото е отложено за 10 юни за разпит на нови свидетели.

"Спират общинските продажби в Баните" е водещото заглавие от четвърта страница. На вчерашното заседание на ОбС Минерални бани временно са стопирани сделките с общинска собственост, пише вестникът.

"Без пункт за купуване на охлюви в региона", е друг акцент от страницата. Репортерска проверка установила, че в екоинспекцията няма нито един регистриран търговски пункт за охлюви.

"За 13 километра черешите скачат с 1. 50 лв. за кило" е друга интересна информация. Колегите сравнили цените на черешите на пазарите в Димитровград и Хасково и се натъкнали на любопитния факт, че в Димитровград плодовете вървят от 4 до 5 лв. килото, а в областния град – по 2. 50 лв.

"Бомба разкъса търсач на скрап, рани авера му" открива днешния си брой вестник "Хасковска Марица". В материала се описва вчерашния инцидент на полигона край димитровградското село Бодрово, при който един загина, а друг бе тежко ранен след избухването на невзривен снаряд.

"Баш майстор окепази паметника на Златаров", съобщава водещият материл на първа страница на всекидневника. Жълтият цвят на ремонтирания бюст на проф. д-р Асен Златаров пред театъра в Хасково, който бе демонтиран преди време, озадачил минувачите и те решили, че паметникът е подменен. По обясненията на заместник кмета Татяна Димитрова това се е получило след патинирането на бюста.

"Пращаме шестима на национално IT състезание", съобщава изданието на трета страница. Възпитаниците на ОУ "Христо Смирненски" в Хасково, ОУ "Пенчо Славейков" в Димитровград, природоматематическите гимназии в двата града и СОУ "Пайсий Хилендарски" в областния град ще представят региона на националната олимпиада по информатика и информационни технологии.

"Велко Кънев журира театрален фест", пише още "Хасковска Марица". Известният актьор ще председателства журито на международния фестивал на любителските комедийни театри в Тополовград, на който ще се представят 21 състава от наши и чужди автори.

Тези и други новини подробно можете да прочетете в двата вестника.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 24.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Усърдието в работата и във всичко, с което се занимавате днес ще има видими резултати. За да сте в синхрон с енергиите на деня, станете по-търпеливи, потиснете егото си и избягвайте ненужните спорове. Дайте път на творческите си виждания и следвайте сърцето си. Предстоят желани развития в интимната сфера.
24 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес вършите добре всичко, с което се захванете. Прозрач-ността на целите ви много ви помага при осъществяването им, по-ради което никой от заобикалящите ви няма съмнение какво точно искате. Организацията ви е на ниво, затова можете да се надявате на добри резултати. Постарайте се да отделите от времето си и за човека до вас, нека той не се чувства пренебрегнат.
24 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Съдбата ще ви предложи всичко онова, от което се нуждаете днес. В службата ще се вслушват в предложенията ви, зачитайки опита и умението ви да се сработвате с колегите. Имате планове, голяма част от които ще отсеете и ще пристъпите към реализацията им. Позабравени чувства също ще изплуват на повърхността.
24 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Очаква ви динамичен и успешен работен ден. С деловите си партньори ще стигате бързо до общи решения и резултатите няма да закъснеят. Ако стихията ви е търговията бъдете предпазливи. Имайте предвид, че начинанията свързани с чуждестранни партньори е възможно да претърпят промени. Момента е подходящ за стабилизиране в личен план.
24 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Не ангажирайте вниманието си с маловажни неща. Отговорността ви изисква да се концентрирате върху непосредствената си работа. Бизнесът ще ви носи очакваните резултати, изненади не се предвиждат. С партньор от миналото си е възможно да възобновите стара връзка, интересът ви към него набира преднина.
24 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
От доста време изчаквате подходящия момент за решаваща стъпка в професионалните ви дела и днес ще ви се отдаде възможност да я осъществите. Предпочитате да не рискувате и това може да стане причина за противоречия между вас и партньорите ви, но в крайна сметка вие ще се окажете прави. Предстои ви стабилизация във финансово отношение.
24 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Анализирате в дълбочина делата, с които се занимавате и сте в състояние да предвидите кое е следващото нещо, което следва. Хората около вас се осланят на този факт, но не допускайте вие да носите отговорност и вместо тях. На някои от вас предстои пътуване в чужбина, което е свързано с много предизвикателства за вас, но и доста дивиденти.
24 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Загърбвате стари неща, които ви носят само тревоги и тръгвате по съвършено нов път, където ви очакват немалко шансове, стига да съумеете да ги използвате както трябва. Имате завидното свойство бързо да се приспособявате и това занапред ще ви бъде само от полза. Вашата тайнственост привлича представител на другия пол, опитайте се да балансирате нещата.
24 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
24 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бъдете предпазливи при боравенето с пари. Има голяма вероятност да ги загубите или да ви измамят по някакъв начин. Успехът в работата ви е неизбежен, особено ако става дума за проект, по който отдавна работите. Жизненият ви потенциал е на много добро ниво, но поради различни обстоятелства сте склонни към грешки и значителни пропуски.
24 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Гледате обективно на заплетена ситуация на работното си място и се опитвате да намерите подходящ начин за решаването й. Това ви издига в очите на околните, особено на онези, които не осъзнават сериозността на положението. Сътрудничеството ви с колега ще бъде ползотворно само при условие че приемате мнението му за равносилно на вашето и сте готови на компромиси.
24 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Възможно е да изпаднете в колебания. Податливи сте на импулси, каращи ви да свършите на мига всичките си задачи, но в следващия момент възниква друго и това забавя темпото ви. Каквото и да усещате, нещата ще се случват. Решавайте проблемите в движение и мислете позитивно, без да таите гняв в душата си към никого.
24 яну 2021
Последни новини