От х:

Днес в x:

Преглед на печата – 14 май

"Уволниха накуп всички горски шефове", съобщава от първата си страница информационният всекидневник "Новинар юг" днес. Това става заради влизането в сила на новия закон, според който лесничействата се преобразуват в търговски дружества. Уволнените директори получиха още същия ден новите си заповеди за назначение вече като управители, уточнява изданието.

"Кметът Георги Иванов: Общината не е банка" е друг акцент от първа страница. В нея четем за вчерашната среща на градоначалника с представители на културата, на която той недвусмислено отхвърли варианта общината да се ангажира изцяло с финансирането на културни проекти. Можем да партнираме, но не и само да плащаме, допълва кметът.

"Закриват пак школа в Свиленградско" пише изданието на втора страница. Затварянето на основните училища в Момково и Студена ще разглеждат отново общинските съветници, след като на предишнната сесия опитът за закриването на школата се провали.

"Разпитват два часа директор за подкуп" пише вестникът на криминалната си страница. В дописката четем за вчерашното заседание на хасковския окръжен съд, в което подсъдим за подкуп бе шефът на "Булгартабак Харманли" Митко Скерлев. Делото е отложено за 10 юни за разпит на нови свидетели.

"Спират общинските продажби в Баните" е водещото заглавие от четвърта страница. На вчерашното заседание на ОбС Минерални бани временно са стопирани сделките с общинска собственост, пише вестникът.

"Без пункт за купуване на охлюви в региона", е друг акцент от страницата. Репортерска проверка установила, че в екоинспекцията няма нито един регистриран търговски пункт за охлюви.

"За 13 километра черешите скачат с 1. 50 лв. за кило" е друга интересна информация. Колегите сравнили цените на черешите на пазарите в Димитровград и Хасково и се натъкнали на любопитния факт, че в Димитровград плодовете вървят от 4 до 5 лв. килото, а в областния град – по 2. 50 лв.

"Бомба разкъса търсач на скрап, рани авера му" открива днешния си брой вестник "Хасковска Марица". В материала се описва вчерашния инцидент на полигона край димитровградското село Бодрово, при който един загина, а друг бе тежко ранен след избухването на невзривен снаряд.

"Баш майстор окепази паметника на Златаров", съобщава водещият материл на първа страница на всекидневника. Жълтият цвят на ремонтирания бюст на проф. д-р Асен Златаров пред театъра в Хасково, който бе демонтиран преди време, озадачил минувачите и те решили, че паметникът е подменен. По обясненията на заместник кмета Татяна Димитрова това се е получило след патинирането на бюста.

"Пращаме шестима на национално IT състезание", съобщава изданието на трета страница. Възпитаниците на ОУ "Христо Смирненски" в Хасково, ОУ "Пенчо Славейков" в Димитровград, природоматематическите гимназии в двата града и СОУ "Пайсий Хилендарски" в областния град ще представят региона на националната олимпиада по информатика и информационни технологии.

"Велко Кънев журира театрален фест", пише още "Хасковска Марица". Известният актьор ще председателства журито на международния фестивал на любителските комедийни театри в Тополовград, на който ще се представят 21 състава от наши и чужди автори.

Тези и други новини подробно можете да прочетете в двата вестника.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини