От х:

Днес в x:

10 °C

Преглед на печата – 14 май

"Уволниха накуп всички горски шефове", съобщава от първата си страница информационният всекидневник "Новинар юг" днес. Това става заради влизането в сила на новия закон, според който лесничействата се преобразуват в търговски дружества. Уволнените директори получиха още същия ден новите си заповеди за назначение вече като управители, уточнява изданието.

"Кметът Георги Иванов: Общината не е банка" е друг акцент от първа страница. В нея четем за вчерашната среща на градоначалника с представители на културата, на която той недвусмислено отхвърли варианта общината да се ангажира изцяло с финансирането на културни проекти. Можем да партнираме, но не и само да плащаме, допълва кметът.

"Закриват пак школа в Свиленградско" пише изданието на втора страница. Затварянето на основните училища в Момково и Студена ще разглеждат отново общинските съветници, след като на предишнната сесия опитът за закриването на школата се провали.

"Разпитват два часа директор за подкуп" пише вестникът на криминалната си страница. В дописката четем за вчерашното заседание на хасковския окръжен съд, в което подсъдим за подкуп бе шефът на "Булгартабак Харманли" Митко Скерлев. Делото е отложено за 10 юни за разпит на нови свидетели.

"Спират общинските продажби в Баните" е водещото заглавие от четвърта страница. На вчерашното заседание на ОбС Минерални бани временно са стопирани сделките с общинска собственост, пише вестникът.

"Без пункт за купуване на охлюви в региона", е друг акцент от страницата. Репортерска проверка установила, че в екоинспекцията няма нито един регистриран търговски пункт за охлюви.

"За 13 километра черешите скачат с 1. 50 лв. за кило" е друга интересна информация. Колегите сравнили цените на черешите на пазарите в Димитровград и Хасково и се натъкнали на любопитния факт, че в Димитровград плодовете вървят от 4 до 5 лв. килото, а в областния град – по 2. 50 лв.

"Бомба разкъса търсач на скрап, рани авера му" открива днешния си брой вестник "Хасковска Марица". В материала се описва вчерашния инцидент на полигона край димитровградското село Бодрово, при който един загина, а друг бе тежко ранен след избухването на невзривен снаряд.

"Баш майстор окепази паметника на Златаров", съобщава водещият материл на първа страница на всекидневника. Жълтият цвят на ремонтирания бюст на проф. д-р Асен Златаров пред театъра в Хасково, който бе демонтиран преди време, озадачил минувачите и те решили, че паметникът е подменен. По обясненията на заместник кмета Татяна Димитрова това се е получило след патинирането на бюста.

"Пращаме шестима на национално IT състезание", съобщава изданието на трета страница. Възпитаниците на ОУ "Христо Смирненски" в Хасково, ОУ "Пенчо Славейков" в Димитровград, природоматематическите гимназии в двата града и СОУ "Пайсий Хилендарски" в областния град ще представят региона на националната олимпиада по информатика и информационни технологии.

"Велко Кънев журира театрален фест", пише още "Хасковска Марица". Известният актьор ще председателства журито на международния фестивал на любителските комедийни театри в Тополовград, на който ще се представят 21 състава от наши и чужди автори.

Тези и други новини подробно можете да прочетете в двата вестника.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 25.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ако днес се нуждаете от съвет, допитайте се до близък приятел или роднина. Така може да не се съмнявате в неговата лоялност. Видимо се нуждаете от промяна на обстановката около себе си. Сами можете да си създадете душевен комфорт, но също се погрижете и за близките си. Любовта ви се усмихва днес.
25 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
По-често давайте израз на добрите чувства към близките си, за да се радвате на взаимност. Духът ви ще укрепне и това ще се отрази благоприятно на живота ви. Въпросите, които ви вълнуват ще намерят по-бързо решението си, срещайки разбиране и подкрепа. Не правете компромиси с нещата, които са важни за вас.
25 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Планирате да свършите много неща днес, но ако не се организирате по подобаващ начин, едва ли ще доволни от резултатите, които постигате. Част от вас губят прекалено много време в колебания и това едва ли ще им помогне да се вместят в предвидените за работата им срокове. Можете да оползотворите свободното си време с активно раздвижване или спорт.
25 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
По никакъв друг начин не виждате изхода от нещата за себе си, освен като победители. Това ви поведение ви поставя най-отпред и ви мотивира да дадете най-доброто от себе си. Нямайте колебания относно начина си на действие, вие знаете къде са силните ви страни. Ще имате подкрепа, ако такава ви е нужна.
25 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще останете доволни днес от това, което се случва около вас. Имате възможността да изпълните намеренията си и го правите по блестящ начин. Измъквате се ловко от деликатна ситуация и то в печеливша позиция. Ще ви се наложи да изчакате още нещо, което досега не ви се е отдавало, скоро ще успеете да го направите според предварителните си планове.
25 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Очаква ви дълго мечтан ден в домашна обстановка, където атмосферата едва ли ще бъде нарушавана от разноречия и други неприятни неща. Наслаждавайте се на спокойствието си и ако имате време подгответе плановете си за предстоящата седмица.
25 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Придържайте се към онова, което се изисква от вас, за да не ви вземат за особняци. Желаете да имате повече свобода, но засега се задоволете с това, което ви се предлага. Ще намерите верния път към сърцето на желания от вас човек, но трябва и вие да дадете от себе си повече.
25 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
След усилията ви напоследък парите няма да закъснеят. Постепенно възстановявате обичайния си ритъм на живот. Без излишни усилия получавате това, което искате. Добри новини свързани с близките ви правят деня ви още по-хубав. Съвместни ангажименти ви дават възможност да получите добри позиции.
25 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Помислете кое е най-доброто за вас и семейството, и с него се заемете. Краткосрочните цели са за предпочитане, виждате резултатите веднага и това ви дава сили да продължите. Освен това се нуждаете и от почивка, а също и от развлечения. Дали ще ви стигне времето всичко…
25 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днешният ден едва ли ще си останете у дома. Независимо с какво ще го свържете, бъдете сигурни, че ще останете доволни от прекараното време. Разтоварвате се сред хора, които не сте виждали отдавна или пък виждате за пръв път. При всички случаи промяната на обстановката ви се отразява особено добре.
25 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще имате възможност да изчистите някои стари задължения. В интимен план искреността би ви донесла успех, колкото и невероятно да звучи. Бъдете открити за желанията си и може да се изненадате от споделената обич, която ще срещнете. Приемате на доверие думите на непознат за вас, но не се лъжете.
25 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С желание ще се погрижите за близките ви хора, но и не само защото ще бъдете помолени за това. Добре съзнавате, че помагайки им да подредят живота си, помагате и на себе си. Изразявайки уважение към мнението на околните, ще откриете, че симпатиите ви са взаимни и от това ще последват интересни развития.
25 окт 2020
Последни новини