От х:

Днес в x:

Хибридите настъпват в Щатите

Независимо, че делът на автомобилите с хибридно задвижване в американския пазар не е особено висок - 2,2%, реализацията им расте непрекъснато нагоре за разлика от пазарната ситуация с класическите автомобили, съобщава auto-press.net.

Най-голямо е разпространението им в щатите Калифорния, Флорида, Ню-Йорк, Тексас и Вашингтон, а най-наситените с тях градове са Лос-Анжелис и Сан-Франциско.
Настъплението им свидетелства за вълната от технологично обновление при водещите американски автопроизводители, както и е потвърждение на кризата в продажбата на течни горива в Щатите.

Маркетинговата фирма R.L.Polk&Co.съобщи, че в Щатите продажбите на автомобили с хибридно задвижване от класически ДВГ и електромотор поставят нови и нови рекорди, независимо от по-високата си цена.
През миналата година американците са купили над 350 000 нови хибриди, което е с 38% повече от цифрата реализирана през 2006-а година.

Растежът на популярността им се обяснява с две причини - главоломният растеж на цените на горивата и това, че хибридните технологии вече не са стряскащи за американците.

Наи-популярният хибриден модел си остава първопроходецът в жанра - Toyota Prius- през миналата година са били реализирани над 179 000 броя, добри реализации отбелязват хибридните модификации на всъдеходите Chevrolet Tahoe,Toyota Highlander и Ford Escape.

R.L.Polk&Co. отбелязва, че качилите се през миналата година на хибридни автомобили американци по-рано са имали икономични малки или средноразмерни автомобили - така че новите им придобивки са логично продължение по посока на икономичността на личните им мепесета.

Не липсват и изключения, като купувачите на луксозните хибридни модели от типа на Lexus LS600h, които и преди това са имали скъпи автомобили, а покупката им е компромисна - хем си запазват лукса, хем допринасят за съхраняването на околната среда.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини