От х:

Днес в x:

Преглед на печата- 1 май

„Новинар Юг": „В Хасково трима от КАТ на дузпата"- челото на информационния всекидневник, под което четем: Образувано е дисциплинарно производство срещу шефа на регистрациите Румен Георгиев, началника му Недялко Колев и подчинения им Стефан Кръстев.

„Бум на болести от кърлежи"- водещо в броя на „Новинар". Пеленаче с вирусен менингит, спасяват го.

„От днес 500 лева глоба за неподадена декларация"; „43 французойчета идват в Хасково за Гергьовден"; „С фалшив подпис пробват да отнемат 3 точки на „Хасково"- пише на първата си страница изданието.

От втора „Новинар" информира: „Димитровград без часовник, жп гарата му няма табела". Слагат светещи надписи след празниците, перонът остава без точно време, уточнява вестника.

„На жп гара Димитровград бързите влакове топят коловоз", продължава вестника."Очакват тълпи на ГКПП по празниците."; „Изследват качеството на живота в областта"- четем във вестника.

„Д-р Ясен Янев става заместник на Масларова"- съобщава още „Новинар Юг". НДСВ се освободи от Росен Кузев, допълва вестника след вчерашното решение на Министерски съвет.

„Трима аут от КАТ заради афера с коли?"-темата е разгледана обстойно и на страниците на вестник „Хасковска Марица", който посочва: Чакат вътрешният министър да разпише уволненията им.

„Отказват преглед на ухапана от кърлеж"- водещото заглавие в „Марица" тази сутрин. Случаят няма да се повтори, хората може да са спокойни по празниците, казва пред вестника зам.-шефът на болницата.

„Над 100 хил. лв. приходи от патента"; „Георгиев и Кузев аут от областта"; „Президент измекярин меси Хасково в скандал"- пише на първата си страница „Хасковска Марица".

От втора вестника информира: „Пазарът в Симеоновград готов до юли". Наемат 25 безработни за градежа на модерното съоръжение край Марица.

„9 фирми с 91 акта от НАП"- четем във броя. До 1000 лв. налагат приходните инспектори за нарушения на осигурителното законодателство.

И още от страниците на „Марица": „Сливат българския и гръцкия пункт"; „Ветеринарите си искат сградния фонд"; „Общини чакат пари за чиста околна среда".

„Деца, ученици и фирми събраха 9318 лв. за благотворителност"- водещото заглавие с което ни посреща на първата си страница седмичникът „Тракия XXI век". Под празничното заглавие четем: Десетки димитровградчани се почерпиха с 8- метров козунак на площад „България".

„Експедиция води 260 деца, родители и учители по следите на траките"- пише вестника. Изследователският поход е организиран от Фондация „Институт за изследване и прилагане на Паневритмия".

„Канят общината в Гърция на изложение"; „Първолаци най- активни в математическо състезание"; „ЕНП подава ръка на читалище в Крепост"- четем на страниците на седмичникът.

От втора „Тракия" съобщава: „Да за Димитровград" отваря приемни за граждани". Кметът Стефан Димитров и съветниците от коалицията гарантират, че ще изпълнят обещанията си.

„Кметството поема сделките с общински имоти занапред"- информира още изданието. ОбС прие годишните отчети на три дружества, само „Паркинги и гаражи" на загуба през 2007-а.

На страниците на „Тракия XXI век" ще прочетем още: „Отдават на концесия 16 язовира в Димитровградско"; „Предметни награди и монтаж на пейки за най- добрите в пролетното почистване"; „Стотици от Димитровградско участваха в маратон на четене"


Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини