От х:

Днес в x:

Преглед на печата - 25 април

Новинар Юг: "Морят болните без асансьори". Те са лукс в местните здравни заведения. Случвало се е съпруг на тежко болна жена да я носи на гръб, за да я приемат във вътрешно отделение, споделят пред вестника санитарки. Според наредба от 1995 година, която все още е в сила, всички здравни заведения са длъжни да осигурят подходяща за инвалиди среда в населените места, а повече от половината здравни заведения в областния град нарушават закона в тази част, се отбелязва в дописката.

"И след е-регистъра - тормоз" е другото водещо заглавие в Новинар Юг. Четири месеца след старта на Централизирания електронен регистър за фирмите някои банки и различни държавни институции продължавата да искат документ от съда за актуално състояние, въпреки че това вече не е необходимо.

"Делото "Куйович" болно от радикулит". Съдът разпореди служебен защитник на Стойко Дойчев, ако адвокатката му не се яви и на 7 май, е акцентът в тази дописка.

Още едно заглавие от Новинар Юг – "БСП нагласила конкурса за шеф на МБАЛ-Харманли". За това алармираха вчера от НДСВ. Настояват пред здравния министър за ново честно състезание. В изпитната комисия преобладаващи са били хора от БСП, които са сложили по-висока оценка на съпартиеца си д-р Динчо Генев, смятат от НДСВ.

Хасковска Марица: " НДСВ:Политическа чистка в Харманли". Под това заглавие вестника представя изнесената за болницата в Харманли информация от НДСВ. Конкурс за болницата скара коалиционните партньори, царисти се жалват на Станишев, пише в подзаглавие.

"Школски униформи разбуниха родители" е другата водеща тема за вестника. Според родители на деца от училище "Иван Рилски" в Хасково, на последната родителска среща им били показани скици на униформи, различни за различните класове, а това според тях опорочава идеята всички деца да са с еднакви униформи. Всичко е на етап идеи, процедурите ще бъдат спазени, категорични са от училището.

"Старите жилища пак поскъпват" друг акцент в Хасковска Марица. 1060 лв. стигна кв.м. в 25-годишни бловоке, в новото строителство – 980 лева.

"ВСС освобождава военен следовател в Хасково" четем още във вестника. Митко Ганчев критикуван от шефовете си за слаба работа. Военният следовател е подал рапорт за напускане. Той иска да бъде освободен от Висшия съдебен съвет по взаимно съгласие.


Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини