От х:

Днес в x:

Екстремният туризъм е все по-предпочитан от българите

Екстремният туризъм се оказва един от последните хитове на туристическите агенции. Това сочат данни от априлското проучване на туристическия портал travel.bg.
От там споделят, че над 12 000 души, от различни възрасти, са проявили интерес към възможностите за екстремно преживяване и отдих сред красивата българска природа.

Това означава, че все повече българи търсят почивки, изпълнени с разнообразие и адреналин. За сега най-търсен сред "екстремистите" е рафтингът, като най-големите рафтинг любители откриха сезона през първия уикенд на април.

Спускането по бързите води на Струма в Кресненското дефиле със сигурност ще удовлетвори търсачите на силни усещания. Цената на удоволствието е 40 лв. като в нея са включени екипировка, надуваема лодка, инструктаж, водач, застраховка и преживяване изпълнено с висок адреналин.

За още по-незабравима почивка можете да съчетаете рафтинг емоциите с езда на каракачански коне сред красивата природа на Пирин. На цената от 65 лв. получавате трансфер от Кресненските ханове до село Влахи и 4-часов преход сред приказната природа до Ощава. Конен преход се предлага още в родопското село Триград, Врачанския Балкан и Айдушкото сборище в Троянския Балкан.

Туристическия портал отчита и покачване на интереса към екстремните уикенди, като този край Крушуна. В цената от 120-130 лв. са включени нощувки, спускане с въже по водопад, влизане в пещера с лодка и разходка сред водните пещерни галерии, както и задължителните екипировка, инструктаж, инструктори, бивачни съоръжения и застраховка.

Пещерно приключение може да се преживее и в пещерата Духлата до с. Боснек край Перник. Цената за един ден катерене, спускане, лазене, много адреналин и пещерна красота е 80 лв.

Оказва се, че все повече любители на адреналина се ориентират и към възможностите за летене. Данните на travel.bg сочат, че 15 минутния полет с фигури от висшия пилотаж на висока скорост със свръхлек самолет от летището в Долна баня е все по- търсен от "екстремистите". Цената на удоволствието е 110 лв.

Полет с висока скорост със свръх лек самолет, спускане с въже по водопад, влизане и разходка в пещера с лодка, конни преходи са само част от възможностите пред любителите на екстремните почивки, най-активно търсени от посетителите на туристическия портал през месец април.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини