От х:

Днес в x:

Преглед на печата - 26 март


"Разкриха случайно стрелец по кола на политик", е челното заглавие в днешния брой на "Новинар Юг". ОДП - Хасково мълчи официално за открит пищов, с който е гърмяно по колата на Данчо Райков в "Бадема", е допълнението към заглавието.

"Записват третокласничка във втори клас", четем още на първа страница. Гюлнар Асенова по документи е завършила трети клас в хасковското основно училище "Христо Ботев", сега учи в Харманли във втори.

"Застлаха с чакъл пътя за японците" - това заглавие, придружено със снимка е също от челната страница на новия брой. Днес представителите на японската фирма, която строи музея на тракийското изкуство до прочутата Александровска гробница, ще пристигнат на място, за да огледат обекта.

"Нов рентген в Многопрофилната болница за активно лечение снима дигитално", пише още "Новинар". Лаборантите ще наблюдават пациента през стъклена преграда.

"Предлагат 5 школа от областта за защитени", е друга от днешните новинарски дописки. Трите от тях са в ивайловградско - в селата Свирачи, Белополци и Железино. Школото в Малко Градище, община Любимец, също е в списъка, заедно с единственото учебно заведение в Маджарово.

"Спряха износ на булка от Анадола", това заглавие с адрес Свиленград е публикувано на трета страница. Служители от граничната полиция на ГКПП "Капитан Андреево" осуетиха незаконен трафик на 17-годишно момиче.

"Хващат 3-ма с дрога до Военна болница", е челото в новия брой на "Хасковска Марица". Операцията за алкохол в региона поискана от полицията, цитира вестникът митничар номер 1 Стефан Марашев.

Още едно от водещите заглавия в "Хасковска Марица": "Находка: 8700 лв. под дюшека на старец от Дома за стари хора на Кенана. 74-годишният бай Иван кътал хилядарките за черни дни, имал и спестовен влог.

"Деца палят школо в село Лозен", е водещото от криминалната хроника. Пожарът възникнал към 17,00 часа вчера. Пламъците са унищожили складирани в двора на школото бали слама.

"Наши със стипендии от САЩ и Англия", е положителното заглавие също от първа страница. Стипендии от по 30 000 долара и 40 000 паунда и правото да учат в престижни частни колежи в САЩ и Англия спечелиха двама десетокласници от хасковската Езикова гимназия.

"Спахиево с подписка иска избори за кмет", е челото на втора страница. Общинският съвет в Минерални бани за трети път решава административния статут на селото.

"И Тънково със социален патронаж", "Състезание дефиле прави Химията в Димитровград", "Свиленградският духов оркестър свири благотворително за фондация "Искам бебе" - всичко това - в новия брой на "Хасковска Марица".

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини