От х:

Днес в x:

Преглед на печата - 28 февруари

"Реформа в Многопрофилната болница - две в едно", е челното заглавие в днешния брой на "Новинар Юг". Сливат Първо и Второ вътрешно, шеф на мегаотделението ще е доктор Костадин Василев.

Другото водещо заглавие от първа страница: "В Димитровград вървят към формулата "Продаваш жилище, ако разреши Общинският съвет". Собствениците на апартаменти в градските части, които предстои да бъдат обявени за архитектурен паметник на културата, ще могат да ги продават или прехвърлят на други лица само след одобрението на местния парламент.

"Фирма от Хокайдо прави музея до Александрово" - това заглавие, придружено със снимка, е също от челната страница на новия брой. Японската фирма, която ще изгради музейния център до село Александрово, бе обявена вчера за спечелила търга на японското правителство.

Още една дописка с положителен знак: "5 пъти повече пари за социалните домове". Увеличението е спрямо миналата година. Липсата на близки, които искат да поемат грижите за хора с умствени или физически увреждания, е най-големият проблем.

И сега не можем да подминем и лошите новини: "Трето самоубийство за 10 дни, 56-годишна скочи от 5-ия етаж". Иванка Манолова е била с психично заболяване, което е вероятната причина да реши да сложи край на живота си.

Още едно заглавие от криминалната хроника с адрес Димитровград: "44 месеца пандиз за измамник". Софиянецът Атанас Станчев отива в затвора, баламосал с 1700 лв. служители на "Германос" в Димитровград.

"Цените във фришоповете вдигнати двойно", съобщава от първата си страница новият брой на "Хасковска Марица". Причината за ценовия скок е свързана с факта, че в момента на Турско има само един безмитен оператор.

"137 836 лв. в бюджета от екосанкции", пише още "Марица". 728 са проверените обекти в Хасковска и Кърджалийска област, цитира вестникът данните на Регионалната екоинспекция.

"Търсят 142 детегледачки за работещи майки", е челото на втора страница. Отпускат 14 милиона лв. по 17 програми за заетост в региона.

"Неохим" инвестира в образованието", четем още на днешните страници. Ползотворното сътрудничество на бизнеса с учебните заведения е предпоставка за успешното развитие на България, е било заявено по време на среща между ръководството на комбината и преподаватели от Химикометалургичния университет в София.

"Китайски хвърчила кацнаха в Димитровград", е друга от добрите новини на "Марица". Пъстрота и финес впечатляват посетителите на китайската изложба", е допълнението към заглавието.

"Хващат гръцки бракониер с 42-килограмова бяла мида", "Отлагат дело срещу митничари", "Осуетяват контрабанда на границата" - всичко това четете в днешния брой на "Хасковска Марица".

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини