От х:

Днес в x:

Над 137 000 лв. икономически санкции в хасковско

Над 137 хиляди лева от икономически санкции са постъпили в бюджета от хасковско- сочи отчета за контролната дейност на регионалната екоинспекция през миналата година.

728 са проверените от РИОСВ – Хасково обекти през 2007 година. 813 са проверките за спазване на екологичното законодателство.

36 са съставените актове. Наложените по тях наказателни постановления са 30 в размер на 60 603 лева.

Най-много са проверените фирми, общини и кметства по отношение на правилното третиране на битови, строителни, производствени и опасни отпадъци. 237 са контролните проверки извършени от експертите за спазване изискванията на закона за управление на отпадъците и неговите поднормативни уредби.

151 проверки са извършени по отношение прилагането на изискванията по закона за чистотата на атмосферния въздух. 136 са извършените проверки и взети проби от заустваните води на всички обекти утвърдени като емитери на отпадъчни води във водни обекти, намиращи се по поречието на реките Марица и Арда.

94 са контролните проверки за провеждане на дейности за търсене, проучване и експлоатация на кариери за полезни изкопаеми – основно скално обицовъчни материали.
Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини