От х:

Днес в x:

ВКС потвърди присъда за 7 хасковски наркотрафиканти

Върховният касационен съд постанови окончателни присъди „лишаване от свобода“ за различен срок от време за 7 души от хасковско, осъдени от Окръжен съд-Хасково и Апелативен съд-Пловдив за трафик на хероин.

Между 6 и 15 години зад решетките ще лежат: Димитър М., Тенчо Ж., Илиян И., Атанас А. и Димитър Я. от Любимец, Асен Я. от Хасково, Иван А. от Обзор.

Всеки от тях има и глоба, която ще трябва да плати. Паричните санкции са от по 100 000 и 150 000 лева.

Седемте подсъдими са признати за виновни, че са организирали и осъществили контрабанда при два различни случая.

Единият е от края на януари 2011 г., другият-два месеца по-късно. И при двата дрогата е прекарана през ГКПП - Капитан Андреево с лек автомобил марка "Нисан"и с товарен автомобил, марка “Скания”. Става въпрос за хероин с нетно тегло 25,512 кг. и 90,052 кг. на обща стойност близо 7, 5 млн. лева.

Примката около членовете на наркотичния канал започва да се затяга разплита след информация в

Окръжна прокуратура-Хасково, че на 8 ноември 2010 г. в Одрин турските власти са задържали любимчанин със 70 кг. хероин в „Мерцедес” с ирландска регистрация.

С цел изясняване дали и в България има съпричастни към случая лица прокуратурата е образувала досъдебно производство.

При разследването е установено, че групата от Любимец и Хасково, под прикритието на транспортна фирма, се занимават с организиране и извършване на контрабанда на дрога.

Двете превозни средства – лек автомобил, марка „Нисан“ и товарен автомобил, марка „Скания“ са конфискувани в полза на държавата със съдебно решение.

Присъдата е приведена в изпълнение от прокурор в Окръжна прокуратура-Хасково и лицата вече изтърпяват наказанията си в затвор.

Мая Манолова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини